کا+خرابه
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه بیکاری عامل اصلی ناهنجاریهای اجتماعی به خصوص اعتیاد، طلاق، قتل، دزدی و فساد در جامعه است و با وجود درصد بالای بیکاری در میان جوانان تحصیل کرده شهرستان کهگیلویه در کنار به هدر رفتن سرمایههای انسانی، منجر به ایجاد ناامیدی و افسردگیهای شدید بین جوانان و به
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه بیکاری عامل اصلی ناهنجاریهای اجتماعی به خصوص اعتیاد، طلاق، قتل، دزدی و فساد در جامعه است و با وجود درصد بالای بیکاری در میان جوانان تحصیل کرده شهرستان کهگیلویه در کنار به هدر رفتن سرمایههای انسانی، منجر به ایجاد ناامیدی و افسردگیهای شدید بین جوانان و به تبع آن گسترش ناهنجاریهای اجتماعی میشود.
در استان کهگیلویه و بویراحمد و به خصوص در شهرستان کهگیلویه مشکلاتی مانند ریسک سرمایه گذاری، نبود زیرساختهای لازم و کاهش نقدینگی سبب شد تا این بخش نتواند از ظرفیتهای خود استفاده کند.
یکی از علل افزایش نرخ بیکاری در شهرستان کهگیلویه را می توان نبود صنایع بزرگ و متوسط در این منطقه برشمرد که به تبع آن نیز عدم ایجاد صنایع کوچک که میتواند مشاغل بسیاری را در این شهرستان ایجاد کند، سبب شد تا نرخ بیکاری در این منطقه روز به روز افزایش یابد.
یکی از ظرفیت های بسیار مناسبی که می توانست بخش زیادی از مشکل بیکاری در کهگیلویه را حل کند، راه اندازی و شروع به کار کارخانه سیمان تنگ سپو است. اما با نگاه به این کارخانه و زیرساخت های آن گرد نا امیدی بر دل های همه نشست.
این کارخانه که یکی از طرح ها و پروژه های راکد مانده کهگیلویه است همانند کشتی غول پیکری به گل نشسته است که گویا ناخدایی نیست تا آن را از گل بیرون بکشد.
در سال های گذشته کاشت گندم در زمین این کارخانه موجب انتقاد همگان از این فعالیت شد اما اکنون اهالی روستای تنگ سپو حاضرند در زمین این کارخانه صیفی جات یا گندم و جو بکارند و بر این عقیده اند که این کارخانه به هیچ دردی نمی خورد و بهترین استفاده ای که می توان از آن برد استفاده از زمین آن برای زراعت است.
این کارخانه این روزها وضع خوشی ندارد و چندین سال است که به صورت نیمه کاره رها و بیشتر به رویایی میماند که برای جوانان این شهرستان حسرت و آهی تمام ناشدنی را به دنبال دارد.
سال ۸۶ در سفر دوم هئیت دولت به کهگیلویه و بویراحمد، کلنگ کارخانه سیمان سپوی دهدشت با حضور جمع زیادی از مسئولان ارشد این استان به زمین خورد و اکنون بعد از گذشت ۱۳ سال بیشتر به خرابهای میماند که برای روستاییان آن منطقه آیینه دق شده است.
بنا بود که کارخانه سیمان دهدشت با مشارکت بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار و با حجم سرمایهگذاری یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال احداث و با تولید روزانه ۳ هزار و ۳۰۰ تن سیمان برای ۴۰۰ نفر به طور مستقیم و برای بیش از ۶ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد که این تعداد شغل در واقع بارقهای از امید را در دل جوانان بیکار شهرستان به وجود آورد، اما دیری نپایید که تعطیلی یکباره این پروژه امید آنها را به یأس و ناامیدی تبدیل کرد.
نزدیک به ۷۰ هکتار از زمینهای خوب و مستعد کشاورزی این منطقه را برای احداث کارخانه سیمان خریدهاند و قرار بود که با راهاندازی این کارخانه جوانان بیکار منطقه را استخدام و اشتغالزایی ایجاد کنند.
تا دو سال پیش زمانی که جلوی حصارهای کارخانه سیمان سپو می رسیدیم با دربی زنگ زده و رنگ و رو رفته مواجه می شدیم که مشخص بود قفل و زنجیر حلقه شده درب سالهاست باز نشده، درون محوطه چند ساختمان بزرگ و نیمه کاره رها شده که محل لانه گذاری پرندگان شده است.
درحالی که بزرگی ساختمانها توجه ما را جلب کرده بود متوجه شدیم در گوشهای از محوطه بوتههای سبزی کاشته شده با تعجب به آنجا نزدیک و دیدیم بخش زیادی از زمین این کارخانه زیر کشت هندوانه رفته است.
به گفته مردم روستا در سال ۹۵ افرادی با در دست داشتن حکم از سوی مراجه ذی صلاح اقدام به کاشت هندوانه کردند که این فعالیت مورد نقد بسیاری از رسانه ها و مردم روستا قرار گرفت.
سخاوت یکی از جوانان تحصیل کرده که روستای آنها در فاصله چند کیلومتری این کارخانه قرار دارد، بیان کرد: نزدیک به ۱۳ سال از کلنگزنی این مجموعه میگذرد و خیلی از جوانان مانند من که در رشتههای مهندسی ادامه تحصیل دادهاند امیدشان به پروژههایی مانند کارخانه سیمان سپو و پتروشیمی دهدشت بود که متاسفانه فقط چند وقت یکبار قولهایی از مسئولان میشنویم که فقط در رسانهها برای خودشان میتواند شانتاژ داشته باشد.
وی با بیان اینکه از سال اول به بعد هیچ کاری در این پروژه صورت نگرفته و فقط چند ساختمان نیمه کاره ساخته و رها شده است، خاطرنشان کرد: با راهاندازی این کارخانه امکان به کارگیری تعداد زیادی از جوانان این شهرستان وجود دارد.
صادقی یکی دیگر از جوانان تحصیل کرده این منطقه با بیان اینکه متاسفانه کارخانه سیمان سپوی دهدشت نزدیک به یک دهه است که بدون هیچ پیشرفتی در مرحله مقدماتی متوقف شده و هیچ پیشرفتی ندارد، تصریح کرد: جوانان این منطقه به خصوص کسانی که تحصیلات عالیه دارند امیدوار بودند با افتتاح این کارخانه و یا پتروشیمی دهدشت زمینه اشتغال آنها فراهم شود اما متاسفانه هیچ امیدی به راهاندازی آنها نداریم.
یکی از مواردی که در این سالها همواره در مورد ایجاد کارخانه سیمان در منطقه تنگ سپو شهرستان کهگیلویه مطرح بوده بحثهای زیست محیطی و تاثیرات مخرب این کارخانه بر روی زمینهای کشاورزی و ایجاد آلودگیهای هوا، آبهای زیرزمینی و از بین رفتن پوشش گیاهی این منطقه بوده که در دراز مدت میتواند تاثیرات منفی بر محیط زیست شهرستان داشته باشد.
از آنجا که این کارخانه در حاصلخیزترین زمینهای کشاورزی شهرستان کهگیلویه ایجاد شده لازم است که استانداردهای زیست محیطی مد نظر قرار گرفته و نسبت به اجرای آنها حساسیتهای لازم وجود داشته باشد تا در آینده شاهد از بین رفتن محیط زیست نباشیم.
فلسفه وجودی کارخانهها و صنایع بزرگ این نیست که به تنهایی با ایجاد ۲۰۰ یا ۳۰۰ شغل مستقیم مشکل بیکاری یک منطقه را حل کند اما راهاندازی این پروژهها در یک منطقه میتواند صنایع کوچک و پایین دستی را ایجاد و علاوه بر فراهم کردن اشتغال مستقیم و غیر مستقیم، اقتصادی را در منطقه رونق دهد.
در این بین مردمی که زمین کشاورزی خود را به قیمت ناچیز به امید به کارگیری فرزندان بیکار و تحصیل کردهشان به این طرح فروختند، بیشترین ضربه را خوردند و حال باید دید چرا کارخانهای که قرار بود ظرف مدت دو سال ساخته و زمینه اشتغال عده زیادی از جوانان این شهرستان را فراهم کند به این روز افتاده و چه آیندهای در انتظار این کارخانه است.
آیا در سالهای آینده دوباره شاهد کاشت هندوانه به جای تولید سیمان در کارخانه سیمان سپوی دهدشت هستیم و آیا این بار مسئولان فکری به حال این پروژه تعطیل و رها شده میکنند.
تصاویر تکمیلی در ادامه آمده است؛
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0