در پاسخ به این سوال ابتدا باید گفت میان همکاران حرفهای و شناسنامهدار، منابع خبری دایم و غیر دایم، فعالیت حرفه ای و آگاهانه چهرهها و فعالین فرهنگی سیاسی در آمد نیوز، افراد آگاه امنیتی مرتبط، افراد متفرقه با نیتهای مختلف شخصی، صنفی و… که به روح الله زم و یا رسانه او مرتبط بودند، تفاوتهای جدی وجود دارد. هر کدام از افراد موجود در فهرست های گفته شده، دارای اهمیت و وزن متفاوتی برای دستگاه امنیتی کشور هست.
با این وجود بخش عمدهای از کلیات فهرست مرتبطین با شبکه ضدانقلاب آمدنیوز و روح الله زم با توجه به سیاستگذاریها، اهداف پنهان و آشکار، نوع و جهت مطالب منتشر شده، علاقهمندیها، اولویتهای خبری و تحلیلی و… به شرح ذیل است:
یک: شبکه مرتبطین حرفهای در داخل و خارج از ایران که توسط سرویسهای متخاصم به روح الله زم به صورت سازمانی و شبکهای مرتبط شده بودند. در این میان ردپای ارتباط و مطالب فعالین گروه های تروریستی فعال در داخل ایران، گروه های سلطنت طلب، تجزیه طلب، قومیتگرا، وهابی، منحرفین مذهبی شیعی و … نیز در آمدنیوز به وضوح دیده می شود.
دو: برخی فعالین سیاسی، امنیتی و رسانهای فتنه ۸۸ که همچنان بغض نظام و انقلاب در دل آنها وجود دارد و از هر فرصتی برای ضربه جمهوری اسلامی استفاده می کنند.
سه: فهرستی از فعالین سیاسی و فرهنگی که در برخی پروژه های مشخص با آمدنیوز همکاری و فعالیت شان محدود به همان پروژه یا دوره ای خاص سیاسی و یا یک رویداد داغ شده فرهنگی یا اجتماعی بوده است.
چهار: برخی از ناراضیان فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی که به صورت فردی و با انگیزههای شخصی و با هدف تامین منافع شخصی علیه کشور و یا انقلاب فعالیت میکردند.
پنج: فهرستی از افرادی که برای تخریب رقبای سیاسی و فرهنگی خود متوسل به آمدنیوز میشدند و نگاه شان صرفا ابزاری و موردی بوده است. (این افراد بی اخلاق اگر از هر جناح سیاسی هم که باشند به نوعی پستترین این فهرست هستند)
شش: فهرست پیچیده و مهمتر هم وجود دارد که البته تشخیص مصادیق مجرمانه آن بر عهده افسران زبده امنیتی و نهایتا کارشناسان قضایی هست. این فهرست مهم شامل فعالین فرهنگی و سیاسی آگاه و عاقلی! است که بدون اینکه سند مستقیمی از خود به جای بگذارند، آمدنیوز را به استخدام و یا به بخشی از ابزار و جبهه رسانهای خود تبدیل کرده و یا در تقویت و نفوذ آن غیر مستقیم نقش بازی کرده اند. البته بخشی از این فهرست نیز گاه با بازیها و مواضع خود غیر مستقیم در پازل این رسانه حرکت کردهاند و منافع مشترک دو طرف همزمان تامین شده است. در این فهرست حرفه ای جای شکی وجود ندارد که گاه افراد و چهره های مشهور سیاسی، اجتماعی و فرهنگی وجود دارد که خود دقیقا میدانند که در بزنگاهها چه کردند و چه می کنند! بدتر از همه اینها نیز افرادی هستند که زمینه خوراک برای پخت و پز رسانهای آمد نیوز را رایگان و آگاهانه تهیه کردند. در این بین از افراد معلوم الحال با اظهارات، شعارها، سخنرانیهای سیاسی و انتخاباتی، ارائه گفتمان های انحرافی، القای آدرس و محاسبات غلط به جامعه تا گاه اظهارات نابجا و بدون در نظر گرفتن مصلحت برخی خودیها و افراد محترم عصبانی و یا ناآگاه دیده میشود که سبب رشد و تغذیه محتوایی آمد نیوز شدند. این افراد- که البته بسیاری هنوز هم در داخل کشور و نظام موثر و فعالیت رسمی دارند- گاه موثرتر و چه بسا آسیب رساننده تر از هر مرتبط مستقیمی بک سرویس اطلاعاتی متخاصم با آمدنیوز بوده و خواهند بود. (کاش روزی برسد که قانون کشور در تشخیص میزان جرم این نوع افراد نیز به روزرسانی شود!)
هفت: اما پیچدهترین شبکه مرتبط با آمدنیوز بخش نفوذی و یا منحرف امنیتی فعال در کشور هست که ردپای آن در مدیریت و جهت دهی و البته ارائه برخی از اسناد و محتواها به روح الله زم دیده میشود. فهرست آگاهان امنیتی خطرناکترین و پوششی ترین شبکه مرتبط با آمدنیوز هست. شناسایی و انهدام این شبکه نفوذی امنیتی شاید سخت ترین ماموریت روزهای آینده سازمان اطلاعات سپاه است.
هشت: اما یک نکته مهم را باید در پایان یاددآوری کرد. برای گمانهزنی درباره فهرست مرتبطین با آمدنیوز نباید صرفا منتظر نامهای آشنا و مشهور بود. بلکه شبکه سازماندهی شده دشمن بخش بزرگی از آن افراد معمولی و متوسط در جامعه به صورت مخفی شکل می گیرد که از ظن و گمان ما گاه بسیار دور هستند. هر فرد به ظاهر معمولی و متوسطی می تواند طعمه شبکه اختاپوسی دشمن شود. زیرا علاوه بر قدرت، طمع پول، تحصیل و اقامت در خارج از کشور، عقده گشایی، حس انتقام از دیگران، بی تفاوتی برای امنیت جامعه و منافع کشور و… برای بسیاری از افراد معمولی و یا متوسط در جامعه و یا فعال در نهادهای دولتی و غیردولتی وسوسه انگیر و یا انگیزه و دلیل پادوی دشمن شدن است.
ادامه دارد…
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0