قلعه ای که نشان از عظمت نظامی ایران در گذشته دارد! +تصاویر
[ad_1] به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه؛ در بخش جاجرم و درجنوب بجنورد، قلعه جلال الدین گرمه، در بالای کوه مرتفعی واقع شده است و اطراف آن دشتهایی وسیع قرار دارد. در نگاه اول، این قلعه یک کاروانسرا به نظر میرسد و شاید این سوال بوجود بیاید که چرا این کاروانسرا در بالای کوه که
[ad_1]
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه؛ در بخش جاجرم و درجنوب بجنورد، قلعه جلال الدین گرمه، در بالای کوه مرتفعی واقع شده است و اطراف آن دشتهایی وسیع قرار دارد. در نگاه اول، این قلعه یک کاروانسرا به نظر میرسد و شاید این سوال بوجود بیاید که چرا این کاروانسرا در بالای کوه که از هر طرف با شیب تند به دشت منتهی میشود، ساخته شده است؟ در ادامه همراه ما باشید تا بیشتر در مورد این قلعهی قدیمی اطلاعات کسب کنیم۱
تاریخچه قلعه جلال الدین
اکثر کارشناسان معتقد هستند که قلعه به دستور سلطان جلالالدین خوارزمشاه در هنگام حملات مغول به ایران برای مقابله با قوم مهاجم ساخته شد. سرگذشت جلال الدین که میگویند پسر خوارزمشاه بوده است، بدین گونه بود که جلالالدین به غزنه رفت و بعد از چند پیروزی، در نبرد با چنگیزخان در سواحل رود سند مغلوب شد و فرار کرد و تا پنجاب و سند، امپراتوری کمدوامی را بنا کرد. اما فرار او منجر به اولین حملهی مغول به هند شد. جلالالدین پس از دو سال توقف در هند، به امید تجدید بنای امپراتوری به ایران بازگشت و بعد از یک دههی پرتلاطم حمله به عراق و قفقاز، در سال ۶۲۸ قمری در حال فرار از دست مغولان در کردستان کشته شد.
معماری قلعه
طرح کلی بنا ششضلعی است و که در هر طرف یک برج دایرهای شکل وجود دارد که ارتفاع آنها تا ۱۵ متر میرسد. در هر برج قلعه، خمرههای بزرگی وجود دارد که در هنگام لزوم، آذوقهی افراد قلعه را فراهم کند. سنگهایی که در نمای خارجی بنا استفاده شده، صاف هستند. باتوجه به سفالینههایی که از حیاط قلعه استخراج شد، تاریخچهی ساخت قلعه را بهقرنهای ششم تا هفتم هجری نسبت میدهند.
این قلعه در گذشته دو یا سه طبقه بوده و راه زیرزمینی مخفی، این قلعه را به شهر جاجرم مربوط میساخته است. چشمه پر آب در پای تپه این قلعه یکی از مهمترین علتهای ساختن این قلعه در این مکان است، از دیگر دلایل بنای این قلعه در این مکان میتوان به موقعیت استراتژیک و مشرف بودن آن بر سراسر منطقه اشاره کرد.
باهم تصاویر دیگری از این قلعه را تماشا میکنیم.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0