اولین علت مرگ و میر در استان؟/راه پیشگیری از بیماری های فشارخون و دیابت چیست؟/بیماری هایی که منشا انها تغذیه و عدم تحرک است
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه؛ ایستگاه سلامت قرار است که هفته ای یک روز بر پا شود و از پزشکان مجرب دعوت خواهد شد که مخاطبان می توانند سوالات خود را در بخش های مختلف پزشکی در ذیل همان خبر به صورت کامنت درج کنند تا در روز مشخص شده از پزشک
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه؛ ایستگاه سلامت قرار است که هفته ای یک روز بر پا شود و از پزشکان مجرب دعوت خواهد شد که مخاطبان می توانند سوالات خود را در بخش های مختلف پزشکی در ذیل همان خبر به صورت کامنت درج کنند تا در روز مشخص شده از پزشک مورد نظر پرسیده شود.
در اولین قسمت از این برنامه که به همت پایگاه خبری آگاه و با دعوت از پزشکان مجرب استان صورت گرفته است در خدمت دکتر کیان دهرابپور با موضوع بیماری های قلبی عروقی و فشارخون بودیم که پاسخگوی سئوالات شما مخاطبان و همراهان همیشگی آگاه بوده است.
آگاه- توضیحاتی در خصوص بیماری های قلبی و عروقی بفرمایید؟
این موضوع خیلی مهم است اکنون اگر علت مرگ و میر را در سطح جهان، ملی و استان نگاه کنیم اولین آن بیماری های قلبی و عروقی و مشکلات و عوارض مرتبط با این بیماری ها است بیش از ۴۰ درصد از علت مرگ و میرها بیماری های قلبی و عروقی است و درمرحله دوم سوانح و حوادث قرار دارد که تقریبا ۱۵ درصد پایین تر از بیماری قلبی و عروقی است.
امروزه اکثر خانواده و جامعه درگیر این بیماری ها هستند بیماری قلبی عروقی در کل به بیماری هایی گفته می شود که در ارتباط با قلب و سیستم گردش خون و عروق است و بیشتر بیماری های مشهوری مثل سکته های قلبی و مغزی بیماری های مرتبط با قلب نارسایی قلبی، عفونت های قلبی، بیماری های رگ های خون رساننده به قلب، بیماری های مربوط به ضربان قلب و عوامل مرتبط با این ها که سهم بسزایی در این بیماری ها دارند مثل فشار خون، دیابت و فاکتورهای خطری مثل بالا بودن چربی خون که اینها از عوامل اصلی بیماری قلبی و عروقی است.
سه تا از بیماری هایی که به عنوان بیماری های پایه بیماری های قلبی و عروقی است فشار خون، دیابت و چربی بالای خون است.
آگاه- چه عواملی باعث ایجاد بیماری فشار خون می شود؟
این بیماری به عنوان قاتل خاموش از آن یاد می کنند و شایع ترین بیماری مربوط به بیماری های داخلی است فشاری که خون به دیواره رگ ها وارد می کند و فشار خون دو نوع است یکی اولیه و یکی ثانویه است در فشار خون اولیه افراد مبتلابه آن هستند اما سال ها اطلاعی از بیماری خود ندارند و ممکن است به صورت یک عارضه خودش را نشان دهد و فرد با مراجعه به پزشک به بیماری فشار خون پی ببرد.
در فشار خون ثانویه علت آن مشخص نیست یک بیماری زمینه ای از قبل در بدن این فرد وجود داشته است که باعث فشار خون شده مثل برخی از بیماری های کلیه بیماری قلبی که در ایجاد فشار خون تاثیر دارد.
اما فشار خون چیست ؟ مایک فشار خون سیستول و دیاستول داریم در فشار خون سیستول اگر سیستول بالای ۱۳/۵ باشد می گوییم فشار خون دارد و در دیاستول اگر بالای ۸/۵ باشد می گوییم فرد فشار خون دارد البته با یک بار گرفتن فشار خون نمی توان گفت فشار خون دارد باید این مقدار پایدار باشد و در چند روز در روزهای مختلف این فشار اندازه گرفته شود و اگر به صورت پایدار بیشتر از این درصدی باشد که گفتم می گوییم فشار خون دارد.
ممکن است فرد به دلیل استرس اضطراب ماده غذایی و تحرک فشار خونش به صورت حاد بالا برود و فکر می کنند فشار خون دارند و اینگونه نیست باید پایدار باشد.
یکی از مهمترین علل بیماری های قلبی عروقی فشار خون است مثلا در سکته های مغزی که دو نوع هوموراژیک و اسکیمیک است در نوع اول اصل آن فشار خون است فشار درون رگ باعث می شود رگ ها پاره شود خون وارد بافت مغز شود و سکته اتفاق بیفتد و خون رسانی ادامه پیدا نکند و فرد دچار سکته مغزی شود و یا در سکته قلبی فشار خون بالا بر روی ماهیچه قلب اثر می گذارد و این استعداد را در قلب ایجاد می کند که شانس سکته قلبی بیشتر می شود.
افرادی که دچار فشار خون دائم می شوند عوارضی چون سر درد، سرگیجه و تاری دید را ممکن است داشته باشند اگر این عوارض دراز مدت باشد یکی از مسائلی که باید به آن شک کنند فشار خون است.
آگاه- چه چیزی در ایجاد فشار خون موثر است؟
در فشار خون تغذیه خیلی موثر است تحرک نیر تاثیر دارد اما اینکه چرا علت اول مرگ و میر در دنیا بیماری های قلبی و عروقی است به همین نحوه زندگی و تغذیه ما بستگی دارد تعذیه نا مناسب و عدم تحرک باعث می شود که افراد به بیماریی هایی مبتلا شوند که یکی از آنها فشار خون است به ویژه مصرف نمک و همه می دانند نمک مرتبط با فشار خون است.
بالا بودن میزان نمک در غذا صد در صد بر فشار خون تاثیر دارد بالا بودن چربی خون و قند خون اینها در بیماری فشار خون کمک کننده هستند که در چربی بالا و قند خون درست نقش نحوه تغذیه و تحرک وجود دارد.
آگاه- دیابت چه نوع بیماری است؟
در رابطه به بیماری دیابت متاسفانه روز به روز بر میزانش افزوده می شود علت اصلی آن نیز همان نحوه زندگی ما است و تغذیه ای که داریم در این بیماری قند خون به صورت دائمی در خون از حدی بالاتر می رود و عوارضی در بدن و برخی از اندام ها ایجاد می کند که عوارض بدی است و ممکن است فرد را به سمت مرگ و میر ببرد ۶۵ تا ۸۰ درصد علت مرگ و میر دیابت ها به همین بیماری های قلبی ربط داده می شود ارتباط نزدیک دارد.
دو نوع بیماری دیابت داریم دیابت نوع یک و دیابت نوع دو که دیابت نوع یک معمولا در سنین پایین تر اتفاق می افتد سلول های پانکراس بدن و متاسفانه هورمونی که سلول های بتای پانکراس تحت عنوان انسولین ترشح می کنند دیگر ترشح نمی شود و عدم ترشح انسولین باعث می شود قند خون کنترل نشود و بالا تر برود.
بیماری است که کامل به انسولین وابسته می شود و باید داروهای مربوطه را استفاده کنند و اگر استفاده نکنند خطر مرگ و میر کامل پیش بینی می شود چرا که باعث عوارض خطرناک تر می شود که قابل کنترل نیست.
آگاه- دیابت نوع دو چگونه است؟
در رابطه با دیابت نوع دو که می توان گفت بین ۹۰ تا ۹۵ درصد قند خون ها نوع دو است به واسطه شیوع بالاتری که دارد اهمیت نیز دارد در این نوع دیابت سن بالا تر دچار این بیماری شود الان بالای ۳۰ سال دچار این بیماری می شوند شیوع قند خون به سن پایین تر رسیده است و با نحوه زندگی ارتباط مستقیم دارد تغذیه و عدم تحرک در مرحله اول تاثیر گذار هستند و بعد ارث و چاقی و دخانیات و الکل به این بیماری کمک می کنند.
متاسفانه به دلیل تغییراتی که در زندگی ما صورت گرفته شانس مبتلات به این بیماری ها در حال افزایش است تغذیه نا درست و عدم تحرکتاثیر دارد اگر میزان قند خون در ازمایشات بیش از ۱۲۶ شود فرد قند خون دارد و باید کار درمان را مد نظر قرار دهد و اگر کار درمانی را انجام ندهد باعث یک سری عوارض می شود افرادی هستند که به دلیل این بیماری دچار مشکلات چشمی شده اند حتی تا حد نابینایی رفته اند دچار مشکلات مربوط به کلیه شده اند در برخی ها نارسایی کلیه دیالیز و پیوند کلیه بیماری مربوط به سیسم عصبی به ویژه اعصاب مربوط به اندام ها دیده شده که افراد دچار بی حسی اندام و حتی منجر به قطع اندام تحتانی شده است.
نگرانی که بیماری قند خون دارد تاثیراتی است که در سیستم گردش خون و قلب ایجاد می کند و شانس بیماری قلبی های به ویژه سکته های قلبی به واسطه این بیماری بیشتر می شود ممکن است افرادی به واسطه اینکه نابینایی خود را از دست می دهند و یا کلیه و یا سایر موارد ممکن است دچار مشکلاتی دیگر شوند.
آگاه- آیا دیابت قابل پیشگیری است؟
در بیماری دیابت درمان لازم است و چیزی نیست که خودش خوب شود بدون درمان قابلیت برگشتش تقریبا صفر است و حتما درمان نیاز است و در کنار درمان تغذیه باید سالم باشد تحرک باید داشته باشد اگر افزایش وزن دارد کاهش دهد افزایش وزن در دیابت فشار خون و چربی خون تاثیر دارد.
اگر افراد دخانیات مصرف می کنند حدف کنند مورد دیگر دیابت زمان بارداری است و ۱۰ درصد اتفاق می افتد و چون که فرد به طور از قبل پیش بینی نشده از دوره باراری دچار دیابت می شوند دیگر این دیابت تا حدودی زیادی به عنوان نوع دو در فرد باقی می مانند باید درمان کنند تا جای یکه منجر به بهبودی شود و یا در حد مناسبی نگه دارند که عوارضی ایجاد نکند.
در دیابت نوع دو پانکراس انسولین ترشح می کند اما سلول های هدف در مقابل انسولین مقاوم می شوند و در این خصوص دارو هایی هستند که این اتفاق را تا حدی کنترل می کند بیماری دیابت باید حتما کنترل شود که به نحوه تغذیه کمک می کند و می توانند خودشان در خانه قند خونشان را اندازه گیری کنند و پی ببرند که کدام غذای برای آنها خوب یا ضرر دارد باید بتوانیم با اگاهی دیابت را کنترل کنیم و ثابت نگه داریم که فرد مبتلا به کمترین عوارض دچار شود.
توضیحات دکتر دهراب پور در خصوص بیماری چربی خون و نمک دریا و نمک صنعتی را در چند روز آینده در بخش دوم بخوانید.
انتهای پیام/
برچسب ها :ایران ، کهگیلویه و بویراحمد ، گچساران ، گچساران نیوز ، نفت و گاز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0