گچساران نیوز باشت؛ فتحالله پورانپور- همواره شنیدهایم که آب مایه حیات است ولی در عصر حاضر هنوز هم کسانی در نزدیکی شهرها و لولههای آب شرب زندگی میکنند که فاقد آب شرب هستند و از این نعمت محرومند.
آب یکی از نیازهای اصلی هر انسانی است که نقش بسزایی در زندگی روزانه آدمها دارد و شاید مردم در گذشته برای استفاده از آب اقدام به حفر چاه میکردند و یا از چشمه آب برای مصرف روزانه یا چندروزه خود استفاده میکردند ولی با توسعه علم و پیشرفتها آب شرب از طریق خط لولهها تا داخل آشپزخانهها و یا حتی اتاق خواب خانهها آمده و هر خانهای دارای لولهکشی آب شد که خانوار در هر زمان که نیاز به استفاده از آب داشتند بتوانند از این نعمت الهی بهره گیرند.
با توجه به وضعیت امروز و ظرفیتهای زیاد موجود در کشور، شاید قابل تصور هم نباشد که آب برای چند ساعت نیز قطع باشد ولی در نزدیکی شهر، افرادی در یک روستا زندگی میکنند که حدود یک هفته است که از نعمت آب شرب بیبهره هستند.
مردم مناطق محروم باشت توسعه زیرساختهای مختلفی را به عنوان مطالبات مهم خود از مسئولان درسفر مدیران دستگاههای اجرایی استانی وشهرستانی به مناطق روستایی این شهرستان مطرح کردند.
علی رضایی یکی اهالی روستای تلچگاه کمبود شدید آب را چالش مهم شمار زیادی از روستاهای باشت از جمله آبدهگاه، نارگ موسی، کزنگان، دم تنگ، پنبهزار و لار،،، دانست.
وی از عدم توجه مسؤولین به مشکلات آب در بخش مرکزی شهرستان باشت اشاره کرد و گفت چند روز است روستاهای بخش مرکزی آب شرب برای آشامیدن نیز نداریم چه برسد به شست و شوی دستها و رعایت بهداشت.
یکی دیگر از اهالی این روستا نیز گفته از قطعی یک هفتهای آب شرب در این روستا ها همه مسؤولین شهرستانی مطلع هستند ولی امروز اقدامی که منجر به حل مشکل شود مردم ساکن در این روستا ندیدهاند.
به گفته وی در طی این مدت اهالی روستا برای جبران کم آبی ناچار از چشمه آب مورد نیاز خود را تامین کنند با توجه به شلوغی حتی کفاف استفاده روزانه خانوارها را نیز ندارد و سؤال از مسؤلان اینجاست که مردم در بقیه روزها برای استفاده از آب باید چکار کنند؟!
کمبود و قطعی آب در طول چند سال اخیر خصوصا در روستاهای بخش مرکزی شهرستان باشت به معضلی تبدیل شده است که گلایه های ساکنان این روستاها را در پی داشته است؛ خانوارهای اهالی این روستا در بیشتر روزهای هفته، حتی آب مورد نیاز برای آشامیدن ندارند و در طول هفته شاید یک یا نهایتا دو بار، آن هم در زمان بسیار اندک آب برای آن ها وصل می شود.
روستای بخش مرکزی شهرستان باشت در ماه های اخیر با این مشکل روبه رو بوده است و با توجه به پیگیری های اهالی روستا، اما همچنان این مشکل پابرجاست و این در حالی است که خانواده هایی هستند که در روستاهای اطراف دارای انشعاب های غیرمجاز بوده و از آن برای آبیاری باغات خود استفاده می کنند.
دهیار روستای شاه بهرام نیز از پیگیریهای مکرر اعضای شورا برای حل این مشکل از پیش از چهار دهه میگوید و مدعی است که همه مسؤلان از وجود این مشکل مطلع هستند و مردم نیز طی طومار و نامهای خواستار پیگیری این مسئله شدند ولی تاکنون اقدام عاجلی نشده است.
جملیه مظفری گفته برای حل این مشکل تمام ظرفیت شورا و دهیاری روستا را در اختیار اداره آب و فاضلاب قرار دادیم تا مشکل مردم حل شود و ما نیز بهعنوان نمایندگان مردم این روستا باید پیگیر مشکلات آنان باشیم و تاکنون در این زمینه از همه ظرفیتها استفاده شده است.
دهیار روستای شاه بهرام افزود: مردم برخی از روستاهای مذکور یک هفته به آب دسترسی ندارند که این امر زندگی اهالی را با سختیهای زیادی روبه رو کرده است.
وی بیان کرد: اهالی شمار زیادی از روستاهای باشت برای جبران کم آبی ناچار به تأمین آب آشامیدنی مورد نیاز خود از چشمه هستند که این امر به دلیل شلوغی وقت زیادی از آنان میگیرد.
محمد عباسی رییس اداره آب و فاضلاب شهرستان باشت نیز قطعی آب در بخشی از روستاهای مرکزی را تائید کرد و یکی از دلایل قطعی آب در این روستا ها اقدام چوپان ها به سوراخ کردن لوله اصلی آب برای مصرف دام ها خود و استفاده از آب آشامیدنی برای درختان از سوی اهالی یکی دیگر از دلایل کمبود آب در روستا های فرسودگی و افت شدید آب و قطر نامناسب خط لوله انتقال آب اعلام کرده است.
شهرستان باشت دارای۱۲۰ روستا دارد که از این تعداد ۱۱ روستا دارای جمعیتی بیش از ۵۰ خانوار و ۴۴ روستا دارای جمعیتی بیش از ۲۰ خانوار است. ۵۲ درصد از جمعیت ۲۲ هزار نفری باشت در روستاها زندگی میکنند.
پایان پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0