به گزارش گچساران نیوز از یاسوج روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل تامین اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به درج مطالبی با عناوین «تامین اجتماعی نفس مسکن ملی گچساران را گرفت» و « طرح مسکن ملی در گچساران از امیدواری مردم تا سرعت گیرهایی که نگران کننده است» در شماره های ۱۴۰۲/۰۷/۱۰ و ۱۴۰۲/۰۷/۱۵ آن خبرگزاری، خواهشمند است نسبت به درج پاسخ این سازمان بر اساس قانون مطبوعات و رسانه ها اقدام فرمایید.
مشاغل ساختمانی از جمله خطرناکترین کارها هستند و کارگران ساختمانی بیش از سایر مشاغل در معرض انواع حوادث قرار دارند و این مشاغل به واسطهی آمار، یکی از پرحادثهترین مشاغل به شمار میروند. از این رو بیمه آنها بهویژه در حوزه حوادث ناشی از کار، امری حیاتی برای فعالان این بخش محسوب میشود و سازمان تأمیناجتماعی بر اساس قانون، موظف به حمایت از فعالان بخش ساختمانی و ارایه خدمات بیمه ای و درمانی به آنهاست.
حق بیمه مربوط به بیمه کارگران ساختمانی با اخذ درصدی از عوارض صدور پروانه ساخت (حقبیمه سهم کارفرما)، توسط شهرداریها تامین میشود. کارگر مربوطه نیز با دریافت کارت مهارت فنی از سازمان فنی و حرفهای در یکی از شاخههای مشاغل ساختمانی و ارایه آن به شعب تامین اجتماعی و پرداخت حقبیمه هفت درصدی سهم بیمهشده میتواند مشمول خدمات بیمهای شود.
مشمولان این نوع بیمه از مزایایی چون بازنشستگی، ازکارافتادگی، مستمری بازماندگان، حمایت در برابر حوادث کاری و بیماری ها، غرامت دستمزد ایام بیماری و … برخوردار هستند و در صورت بروز هرگونه حوادث ناشی از کار که منجر به مصدومیت، فوت یا ازکارافتادگی کارگر ساختمانی شود، کارگر حادثهدیده از تمامی تعهدات مندرج در قانون بهرهمند خواهد شد.
بر اساس ماده (۵) قانون بیمه کارگران ساختمانی، در مواردی که انجام کارهای ساختمانی مستلزم اخذ پروانه باشد، مراجع مربوط مکلف هستند صدور پروانه را منوط به ارایه رسید و پرداخت حق بیمه برای هر متر مربع سطح زیر بنا به حساب سازمان تأمین اجتماعی نمایند.
ماده (۱۳) قانون نیز کلیه وزارتخانه ها، دستگاهها، نهادها، شرکتها و مؤسسات دولتی و وابسته به دولت، شهرداری ها و مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی و دستگاههایی که شمول قانون بر آن ها مستلزم ذکر نام است و مراجع صدور پروانه ساختمان را مکلف به همکاری با مجریان این قانون کرده است.
بر اساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، در سال های اخیر سازمان تأمین اجتماعی موفق به تأمین کامل منابع سهم کارفرمایی نشده و همواره با کسری از این محل روبه رو بوده و ارایه خدمات بیمه ای ( پرداخت حقوق بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان و…) و درمانی به این قشر را از سایر محل ها تامین کرده است.
با این حال سازمان تأمیناجتماعی با در نظر گرفتن شرایط مالی کارفرمایان و پیمانکاران، چنانچه امکان پرداخت مبالغ محاسبه شده به صورت یکجا برای آنان وجود نداشته باشد، با تقسیط موافقت می کند و تاکنون بارها نسبت به تقسیط حق بیمه به درخواست کارفرما اقدام کرده است.
اداره کل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد و سایر کارفرمایان محترم ساختمانی میتوانند با مراجعه به هر کدام از شعب سازمان در سطح استان نسبت به اخذ فیش مربوط به حق بیمه کارگران ساختمانی و پرداخت و یا تقسیط آن اقدام و مجوز صدور پروانه را ازین سازمان دریافت کنند.
در پایان خاطر نشان می شود اصلاح قانون یاد شده در تاریخ ۱۴۰۲/۰۶/۲۲ در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی مورد تصویب قرار گرفت و در تاریخ ۱۴۰۲/۰۷/۱۲ توسط ریاست محترم جمهوری برای اجرا به وزارت خانه های مرتبط ارسال شده که با پی گیری های این سازمان، در روزهای آینده و با قید فوریت نسبت به ارسال قانون فوق به شعب سازمان تامین اجتماعی اقدامات لازم به عمل خواهد آمد.
پایان پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0