گچساران نیوز یاسوج-ترنم بهنیا- سنت حسنه وقف یکی از سنتهای زیبا و کارگشا بوده که در تمامی ادیان به صورتهای مختلفی همواره وجود داشته اما در دین مبین اسلام این سنت حسنه نسبت به سایر ادیان برجستهتر است.
در ایران اسلامی نیز این سنت حسنه به خوبی در همه نقاط کشور نهادینه شده از گذشتهها تاکنون خیرین و نیکوکاران از مال و زندگی خود برای استفاده محرومان و مستضعفان یادگارهای زیادی به ارث گذاشتهاند.
در استان ۱۰۰ شیعه کهگیلویه و بویراحمد با آنکه مردم اعتقادات مستحکمی دارند اما به دلیل فرهنگسازی ضعیف از گذشتهها این سنت حسنه کمتر مورد توجه قرار گرفته که شاید یکی از دلایل آن محرومیت عمیق مردم کهگیلویه و بویراحمد باشد که توان این کار را نداشتهاند.
در همین خصوص و به مناسبت هفته وقف حجت الاسلام والمسلمین عباس نصیرالاسلامی مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد با حضور در دفتر گچساران نیوز با ما از هر در خصوص وقف و موقوفات سخن به میان آورد.
نصیرالاسلامی با تبریک دوباره میلاد خجسته حضرت محمد بن عبدالله و امام جعفر صادق گفت: مهمترین صفت پیامبر اسلام رحمت للعالمین است یعنی مایه رحمت برای دنیا و عقبا است جهان شمول و برای کل بشر الگو و اسوه اخلاق بوده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد گفت: مطابق فرمایش حضرت مول الموحدین صدقه و وقف اجری برای روز قیامت دارد.
این مسئول با بیان اینکه سازمان اوقاف از زمان پیامبر اسلام تاکنون وجود داشته است و آن حضرت پیوسته بر این امر تاکید فرمودهاند گفت: موقوفاتی از امام علی علیه السلام در مدینه منوره و اطراف آن وجود دارد چاههایی که وقف کردند و مزارعی که هنوز هم وجود دارد پس وقف در همه ادیان الهی وجود داشته در همین استان یزد و از زرتشتیان موقوفاتی وجود دارد و نشان دهنده این است که همه ادیان الهی به سنت حسنه وقف نظر داشتهاند اما در شریعت اسلام به وقف بیشتر پرداخته شده است.
وی با بیان اینکه در لغت به معنای توقف و در اصطلاح ملکی است که عینیت و وجود خارجی داشته باشد یادآور شد: یعنی اینکه این مال را باید حبس کرد که نه به رهن گذاشته شود و نه خرید و فروش شود اما منفعت آن در امور خیریه باشد.
نصیرالاسلامی با بیان اینکه وقف در دو معنای عام و خاص منفعتی و انتفاعی تقسیم میشود گفت: در وقف انتفاعی عین ملک وقف میشود مثل حسینیه و مساجد و دارالقرآن یا دارالایتام و یتیم خانهها موقوفات منفعتی موقوفاتی هستند که درآمد در راه نیت واقف هزینه میشود موقوفات زراعی و مسکونی و تجاری و باغات در راه یتیم و فقیر و روضهخوانی امام حسین علیه السلام هزینه میشود.
این مسئول گفت: تقسیم بندی دیگر وقف متصرفی یا غیر متصرفی تقسیم میشود متصرفی که تولیت آن با اداره اوقاف و غیرمتصرفی تولیت آن به دست اشخاص و مردم است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد از اینجا گریزی به وضعیت وقف در استان زد و گفت: در استان ما بیشتر موقوفات متصرفی منفعتی هستند که در تصرف سازمان اوقاف بوده و درآمدزا هستند و در این زمینه هم جز سه استان آخر کشور هستیم ۵۹ فقره بیشتر موقوفه متصرفی منفعتی در استان نداریم که از نظر تنوع این نیت در گچساران و از لحاظ خروجی درآمد در بویراحمد بیشتر است و در شهرستانهای چرام و باشت و لنده و بهمئی و دیگران موقوفات منفعتی متصرفی نداریم.
نصیرالاسلامی گفت: نیازهایی که در استان احصا کردهایم و مردم میتوانند در حوزه وقف کمک کنند در ابعاد اعتقادی اجتماعی و فرهنگی بوده موضوعاتی مانند قرآن کریم ازدواج و موقوفات برای اسکان رایگان زوجهای جوان و بیبضاعت که بسیار پسندیده است زیرا خداوند میفرماید آنچه را که برای خود میگذارید نابود و آنچه برای آخرت میگذارید باقی خواهد ماند.
مدیرکل اوقاف امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد سپس به موضوع پروژههای عمرانی در موقوفات استان اشاره کرد و گفت: پروژه بزرگ خلیج فارس در میدان هفتم تیر یاسوج را داریم عملیات عمرانی تجاری آن آغاز شده این کار با مشارکت شرکت انفاق کار میشود که متعلق به اوقاف است و امیدواریم که سه طبقه آن پارکینگ است و سه طبقه تجاری به سرانجام برسد که زیربنای آن ۱۸۵۰۰ متر مربع و در زمینی به ابعاد ۳۴۰۰ متر مربع است که در چند سال آینده به بهرهبرداری میرسد هر چند پارکینگ آن تمام شده است.
این مسئول در بخش دیگری از اظهارات خود در خصوص اقدامات عمرانی در پروژههای موقوفی استان گفت: پروژه بزرگ آبیاری موقوفه له سیسه امامزاده مختار را داریم که با مشارکت بخش خصوصی تحت آبیاری تحت قرار گرفته و عملیات آبیاری قطرهای و بارانی انجام شده تا راندمان محصول بهتر باشد و درآمد آن بیشتر شود.
نصیرالاسلامی گفت: دو پروژه جدید را کلید زدهایم با مساعدت و سفارش نماینده ولی فقیه در اوقاف دکتر خاموشی در اوقاف در سفر دوم رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد تفاهمنامهای داشتیم که در سد چمشیر گچساران تولید شیلات را داشته باشیم و از این طریق به تولید استان کمک خواهیم کرد و دومین پروژه هم معدن گچ شهرستان لنده است که با توجه به پیگیریهای فرماندار لنده و همکاری معاون استاندار و مساعدتهای نماینده ولی فقیه در تولید و استحصال گچ در لنده همکاری خواهیم داشت و مشاورین و مهندسین از اوقاف کشور از آن بازدید داشتهاند امیدواریم که نقش اساسی در تولید و اشتغال و رفع محرومیت در استان داشته باشد.
وی به برنامههای هفته وقف در کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت: در هفته وقف سخنرانی قبل از خطبهها تجلیل از واقفین خیراندیش همایش بزرگ یاوران وقف را در یاسوج و شهرهای بزرگ استان خواهیم داشت.
وی همچنین توضیح داد که کارکرد اوقاف در حوزههای عمرانی- اقتصادی- فرهنگی و اجتماعی است و چند سالی هست که به موضوعات اقتصادی و سرمایهگذاری ورود پیدا کردهایم.
این مسئول گفت: در استان کهگیلویه و بویراحمد ۲۲۵ بقاع و امامزاده داریم که خوشبختانه فعالیتهای فرهنگی در طول سال در این بقای متبرکه برگزار میشود و همچنین پروژههای عمرانی خوبی در بقاع متبرکه و امامزادگان استان داریم پروژه سرویسهای بهداشتی امامزاده عبدالله یاسوج ساخت زائرسرای امامزاده جعفر گچساران، پروژه تکمیل بیبی زهرا خاتونین کره و همچنین سنگ مرمر با کیفیت امامزاده آقامیر شهر دهدشت و یا امامزاده محمود کهگیلویه و پروژههای امامزاده علی چرام را داریم.
وی به یک کمبود بزرگ در زمینه موقوفات در استان اشاره کرد و گفت: در استان کهگیلویه و بویراحمد موقوفه قرآنی نداریم بسیاری از استانها از محل موقوفات قرآنی جوانان و نوجوانان را تشویق به مسابقات میکنند نوجوانان و جوانان باید قرآنی پرورش پیدا کنند و باید جزو اولویتها قرار گیرد امروز قرآن هم توسط کشورهای غربی مورد هتک حرمت قرار گرفته و باید جوانان و نوجوانان خود را قرآنی تربیت کنیم.
پایان پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0