تاریخ انتشار : یکشنبه 24 اردیبهشت 1402 - 10:25
کد خبر : 64114

بی‌مهری مسئولان کهگیلویه به دانش‌بنیان‌ها/ موتور پیشران اقتصادی نیازمند توجه است

بی‌مهری مسئولان کهگیلویه به دانش‌بنیان‌ها/ موتور پیشران اقتصادی نیازمند توجه است

گچساران نیوز کهگیلویه، سیده مریم پیروزان، شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان موتور پیشران اقتصادی می‌توانند در قالب شرکت‌های کوچک منجر به توسعه یک جامعه شوند. این شرکت‌ها که به عنوان بنگاه‌های اقتصادی از ارکان مهم توسعه به شمار می‌آیند به منظور افزایش علم و ثروت در راستای ایده و نوآوری‌های جدید اهدافی چون تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی، درآمدهای اختصایی

گچساران نیوز کهگیلویه، سیده مریم پیروزان، شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان موتور پیشران اقتصادی می‌توانند در قالب شرکت‌های کوچک منجر به توسعه یک جامعه شوند.

این شرکت‌ها که به عنوان بنگاه‌های اقتصادی از ارکان مهم توسعه به شمار می‌آیند به منظور افزایش علم و ثروت در راستای ایده و نوآوری‌های جدید اهدافی چون تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی، درآمدهای اختصایی دانشگاه‌ها و واحدهای پژوهشی، بالابردن نرخ اشتغال‌زایی و اشتغال پایدار را در بر دارند.

اهمیت این شرکت‌ها در چارچوب اقتصادی آن قدر تاثیرگذار است که رهبر معظم انقلاب در دیدار نخبگان و فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان بر اهمیت نقش این شرکت‌ها در رونق اقتصادی و اقتصاد مقاومتی تاکید و آن‌ها را موثرترین مولفه‌های تحقق پایدار اقتصادی عنوان کردند.

در همین راستا مرکز رشد واحدهای فناور دهدشت وابسته به پارک علم و فناوری استان در بهمن ماه ۱۳۹۹ با حضور معاونت علمی رییس جمهور، استاندار، فرماندار وقت کهگیلویه افتتاح و توسط متخصصین حرفه‌ای اداره و مستقیم زیر نظر وزارت علوم فعالیت دارد.

این مرکز فعالیت خود را در طبقه چهارم ساختمان آموزشی دانشگاه آزاد دهدشت با هدف حمایت از افراد صاحب ایده خصوصا دانشجویان و فارغ‌التحصیلان جویای کار جهت ایجاد کسب و کارهای نوپا، تاسیس شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، مشاوره و بازاریابی، برگزاری رویدادها و کارگاه‌های علمی-ترویجی آغاز کرد.

حمایت‌های مرکز رشد دهدشت چیست؟

حمایت‌های مرکز رشد دهدشت در دو بخش مادی و معنوی انجام می‌گیرد، بدین صورت که متقاضیان با ارائه ایده‌های خود که عمدتا مبتنی بر نوآوری، دانش و فناوری است و به شرط برآورده کردن معیارهای تخصصی و تایید داوران متخصص از این حمایت‌ها برخوردار می شوند.

در اختیار قراردادن دفتر کار کاملاً مجهز به صورت رایگان، ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت توسط پارک علم و فناوری با تنفس مطلوب بدون معرفی به بانک‌ها و در نتیجه کاهش بروکراسی اداری دریافت تسهیلات، ارائه مشاوره‌های تخصصی در حوزه‌های بازاریابی، تامین اجتماعی و ده‌ها حمایت دیگر از جمله امتیازات استقرار متقاضیان در این مرکز رشد است.

۱۰ شرکت و هسته فناور در مرکز رشد مستقر هستند

در حال حاضر ۱۰ شرکت و هسته فناور در این مرکز مستقر هستند،  این تعداد به تفکیک یک شرکت دانش بنیان، سه شرکت فناور و شش هسته فناور هستند که برخی از آنها به مرحله تولید انبوه و تجاری رسیده‌اند.

طبق معیارهای خاص کارگروه ارزیابی پارک علم و فناوری، شرکت دانش بنیان پیشگام فناوران امید مستقر در مرکز رشد دهدشت به عنوان برترین فناور استان در سال ۱۴۰۱ شناخته شد که در جای خود قابل توجه است.

پتانسیل دانش‌بنیانی جوانان شهرستان نیازمند توجه

پوشش رسانه‌ای محصولات شرکت‌های مرکز رشد دهدشت از رسانه‌های ملی خصوصا بخش‌های خبری مختلف سیمای جمهوری اسلامی ایران از دیگر دستاوردهای این مرکز محسوب می‌شود که نشان از پتانسیل بالای جوانان شهرستان است.

هم‌چنین در اولین رویداد ملی مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۱ که با حضور کلیه استان‌های کشور در موزه ملی دفاع مقدس برگزار شده بود، استان کهگیلویه وبویراحمد توانست به کسب عنوان برتر به همت نخبگان شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان با اختراعاتی در حوزه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر، مکاترونیک، برق و الکترونیک، نانو، هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات، گیاهان دارویی کسب کند.

مهم‌ترین محصولات مرکز رشد که به تولید انبوه رسیده‌اند

شهریار جمالی، مسئول راه‌اندازی مرکز رشد دهدشت در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در دهدشت، حمایت‌های مرکز رشد را در حوزه‌های مختلف مهندسی شیمی، مهندسی پزشکی، مکانیک و صنایع خلاق فرهنگی عنوان و اظهار کرد: تولید دستگاه تصفیه آب صنعتی و خانگی و دستگاه فتوتراپی نوزاد از مهم‌ترین محصولات مرکز رشد است و دستگاه فتوتراپی در حال حاضر به مرحله تولد انبوه رسیده است.

وی افزود: مرکز رشد دهدشت که یکی از عناصر فعال زیست بوم نوآوری و فناوری در استان و کشور است برای توسعه بیشتر و حمایت از جوانان منطقه نیازمند توجه بیشتر مسئولین است.

نداشتن ساختمان مستقل، بزرگترین چالش پیش‌رو

جمالی گفت: بعد از گذشت ۳ سال از فعالیت این مرکز که در اوج شیوع بیماری کرونا افتتاح شد اما هم‌چنان مشکل نداشتن ساختمان مستقل بزرگترین چالش پیش‌روی آن است، جذب اعتبارات ملی مستلزم داشتن یک ساختمان مستقل است که باید از املاک بلااستفاده دولتی و به صورت امانی در اختیار مرکز قرار گیرد.

وی بیان کرد: بر اساس قانون جهش تولید دانش‌بنیان مصوب  ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی ادارات دولتی مجاز هستند ساختمان‌های بلا استفاده خود را در اختیار پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد قرار دهند، اما تاکنون و با وجود املاک بدون استفاده در شهرستان چنین اتفاقی برای مرکز رشد رقم نخورده است و تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه به نتیجه ملموسی ختم نشده است.

وی تصریح کرد: مسئولین دولتی شهرستان و استان آن‌طور که باید در رفع مشکل این مرکز علمی و عملی که آینده درخشانی دارد همتی به خرج نداده و تلاشی نکرده‌اند انتظار می‌رود مسئولین مربوط به این مهم توجه کنند تا در آینده شاهد توسعه کسب و کارهای نوپا و رونق تولید باشیم.

پایان پیام/۸۲۰۳۵



این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تریبون زاگرس قطب نما زاگرسیون زاگرسیون اعلام وصول پایگاه خبری