به گزارش گچساران نیوز از کهگیلویه، مدرسه تحولی حضرت اسماعیل دهدشت مدرسهای صددرصد دولتی و جز وزارت آموزش و پرورش، زیر نظر هیچ نهاد و سازمان دیگری نیست و با اتکا به پتانسیل کادری جوان، مومن و متعهد برنامههای آموزشی و تربیتی ویژهای را در مدرسه به اجرا در می آورد.
کلمه “تحولی” برگرفته از عبارت “سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش” گرفته شده است که نشان دهنده مسیر حرکت مدرسه است و هدف اصلی مدرسه اجرای سند تحول بنیادین در سطح مدرسه است.
سند تحول بنیادین، شامل شش ساحت است که مدرسه حضرت اسماعیل دهدشت، قصد دارد در طول یک سال تحصیلی، به قدر توان خود در شش ساحت آن شامل تربیتی اعتقادی، عبادی و اخلاقی، ساحت تربیت اقتصادی و حرفهای، ساحت تربیت علمی و فناوری، ساحت تربیت اجتماعی و سیاسی،ساحت تربیت زیستی و بدنی و ساحت تربیت زیبایی شناختی و هنری گام بردارد.
از جمله برنامههای این مدرسه میتوان به روشهای نوین و عملی تدریس معلمان مدرسه اشاره کرد که با توجه به مهارت محور بودن مدرسه، تدریس مطالب درسی متناسب با نیازهای روز جامعه و دانش آموزان انجام میپذیرد.
اردوی ۲۴ ساعته در مدرسه، یکی از ابتکارات این مدرسه است که طی آن دانشآموزان یک شبانهروز در مدرسه میمانند و در این مدت کادر مدرسه مهارتهای زندگی از قبیل غذا درست کردن، مدیریت زمان، مدیریت آب، بهداشت و… را به دانشآموزان میآموزند.
این اردو برای اولین بار در استان اجرا و هر ماه یک بار در مدرسه برگزار میشود.
احداث کارگاه مهارت محور، استفاده از ظرفیتهای کارگاهی هنرستان، استعدادیابی تخصصی دانشآموزان و تشکیل تیم روباتیک، تیمهای هنری، تیمهای ورزشی، کار تخصصی تربیتی و آموزش صحیح دینداری و گردشهای علمی متعدد، از نقاط قوت این مدرسه است.
گردش علمی جزئی از برنامه هفتگی این مدرسه است و هر هفته حداقل یک گردش علمی در مدرسه متناسب با دروس کتاب های دانشآموزان برگزار میشود.
یکی دیگر از سیاستهای مدرسه تحولی آشنایی دانشآموزان با مشاغل است که مدرسه متناسب با سن هر پایه مدرسه، دانشآموزان را به بازدید از مشاغل گوناگون جامعه برده تا با مقدمات و مزایا و شرایط شغل های گوناگون آشنا شوند.
از دیگر برنامههای مدرسه تحولی حضرت اسماعیل، آموزش کشاورزی به دانش آموزان است که قرار است در مدرسه شش باغچه تهیه و هرکلاس در بخش مخصوص خود گیاهان دارویی و صیفی جات را کشت و بهره برداری کنند.
یکی دیگر از ابتکارات مدرسه تحولی اخبار ماهانه مدرسه است که به صورت رسانه صوتی و تصویری و به سبک اخبار نیمروزی شبکه یک سیما اجرا می شود و در آن یک دانش آموز گوینده اخبار مدرسه است و چند دانش آموز نیز به عنوان خبرنگار نقش آفرینی کرده و اخبار مدرسه را به اطلاع مخاطب می رسانند.
ایمان قنبری مدیر مدرسه حضرت اسماعیل، در گفتوگو با خبرنگار در کهگیلویه، ضمن تاکید بر جهادی بودن بسیاری از برنامهها و در مضیقه بودن مدرسه از لحاظ منابع مالی اظهار کرد::مدارس دولتی هیچ گونه بودجه ندارند و اجرای برنامه های کیفی پرشمار مدرسه نیازمند حمایت مالی مسئولان و مردم دارد.
به گفته قنبری این خلاقیت و ابتکارات نوین علمی در سالهای آینده گسترش و در سایر مدارس هم اجرا میشوند.
انتهای پیام/۸۲۰۳۵
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0