به گزارش گچساران نیوز از یاسوج، با الگو برداری از پایلوت گیاهان دارویی منطقه تنگ سرخ شهرستان بویراحمد با حضور کارشناسان از کشور ژاپن و آزمایش های انجام شده آموزش کشت گیاهان دارویی در منطقه مورد زردزیلایی «شهرستان مارگون» اجرا شد.
سعید جاوید بخت در همین خصوص اظهار داشت:الگوی موفق کشت گیاهان دارویی در منطقه تنگ سرخ موجب شده تا سایر مناطق کهگیلویه و بویراحمد نیز پایلوت کشت گیاهان دارویی شود.
وی افزود: منطقه زیلایی با برخورداری از آب هوایی مساعد، زمین های شیب دار و خاک حاصلخیز مستعد کشت گیاهان دارویی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه وبویراحمد بیان کرد:یکی از مزیتهای اصلی گیاهان دارویی نیاز به آب کم برای رشد است که در شرایط کنونی کم آبی و بحران خشکسالی کمک بزرگی به بهرهبرداران گیاهان دارویی میکند.
جاویدبخت عنوان کرد: نیاز نداشتن به شخم و شیار به علت قرار داشتن ریشه در عمق خاک و بازدهی و صرفه اقتصادی بالا از دیگر مزیتهای کشت گیاهان دارویی در کهگیلویه و بویراحمد است.
وی ابراز داشت:کشت گیاهان دارویی در کهگیلویه و بویراحمد از دیرباز تا کنون مرسوم بوده و علاوه بر صرفه اقتصادی کشت گیاهان دارویی نقش مهمی در حفاظت از خاک دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: بهرهبرداران گیاهان دارویی برای افزایش سود و صرفه اقتصادی باید به فکر راهاندازی صنایع تبدیلی، بستهبندی و فرآوری گیاهان دارویی کاشت، داشت و برداشت گونههای با ارزش اقتصادی بالا، حرکت به سمت مکانیزاسیون به جای کاشت و برداشت با روشهای سنتی و تجهیزات قدیمی باشند.
وی گفت:مساحت اراضی ملی کهگیلویه و بویراحمد یک میلیون و ۵۰۰ هکتار است که از این میزان یک میلیون و ۴۲۶ هزار و ۳۰۰ هکتار معادل ۸۷ درصد آن جزو منابع ملی است.
جاوید بخت ادامه داد:بیش از ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی این استان دارای پوشش گیاهی مرتعی بوده و این مساله باعث شده که استان به لحاظ ویژگیهای طبیعی جز اکوسیستمهای مرتعی شناخته شود.
وجود بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ گونه گیاه دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد، یکی از ارزشمندترین ثروتهای ناشناخته در این استان بشمار میرود.
کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۴۰۰ گونه گیاه دارویی یکی از متنوعترین استانهای کشور در زمینه تولید گیاهان دارویی است به گونهای که به گفته کارشناسان به اندازه ۶۰ کشور دنیا در آن گیاه دارویی میروید.
این استان دارای ۴۶ گونه گیاهی بومی و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل باریجه، آنغوزه و گزانگبین است که به وفور در ارتفاعات استان یافت میشود.
گفتنی است علاوه بر کارگاه کشت گیاهان دارویی،کارگاه گبهبافی زنان روستایی در حوزه آبخیزداری منطقه محروم زیلایی با مشارکت جایکاه و با محوریت اداره ترویج و آموزش مردمی و روابط عمومی برگزار شد.
انتهای پیام/۸۲۰۲۴
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0