فارس من/داریوش بهنیا– یکی از مطالبات مهم مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در سال های اخیر به خصوص مطالبه اصلی مردم کهگیلویه بزرگ احداث سد مارون ۲ یا همان سد آبریز است.
بیگمان و بنا به گفته کارشناسان و متخصصان و البته فعالان حوزه اقتصادی در صورت ساخت و راه اندازی آن بسیاری از مشکلات شهرستان کهگیلویه از جمله بیکاری را برطرف خواهد کرد.
منطقه ای که متشکل از چندین شهرستان بوده و اکنون بسیاری از مردمان آن در محرومیت به سر می برند و با راه اندازی آبریز یا همان مارون ۲ شاهد برچیده شدن سایه سیاه بیکاری و تنگی معیشت در منطقه خواهیم بود.
در این خصوص همه مردم کهگیلویه بزرگ از دیشموک گرفته تا قلعه رئیسی و لنده و و سوق و چرام و دهدشت و بهمئی پیگیر ساخت سد هستند تا بلکه گشایشی در زندگی مردم کهگیلویه بزرگ ایجاد شود و فرزندانشان از بیکاری نجات پیدا کنند.
مردم کهگیلویه در مورد سد آبریز چه میگویند؟ اینجا ببینید
احداث سد آبریز فرصتهای زیادی را برای اشتغال، تولید و رونق اقتصادی در استان کهگیلویه و بویراحمد ایجاد میکند.
مجوزهای زیستمحیطی این سد اخذ شده و باید مجوز نهایی آن توسط وزارت نیرو به سازمان مدیریت برنامه و بودجه برای تایید نهایی ارسال شود، حال تعلل وزارت نیرو در این خصوص جای تأمل است.
رودخانه مارون از ظرفیتهای مهم استان کهگیلویه و بویراحمد است که از رشتهکوه زاگرس سرچشمه میگیرد و حوزه آبریز آن مناطق غربی بویراحمد سفلی و منطقه دشمنزیاری در شهرستان کهگیلویه را در برمیگیرد.
این رودخانه با حجم یک میلیارد و ۱۹۰ میلیون متر مکعب در سال، با عبور از دشتهای شهرستان کهگیلویه، اما تاکنون هیچگونه استفادهای از آن برای ظرفیتهای کشاورزی منطقه انجام نمیشود و با عبور از بهبهان و آغاجاری در استان خوزستان جریان مییابد و به نامرود جراحی، تالاب شادگان و در فصلهای پرآب به خلیج فارس میریزد.
قالیباف هم صدای مطالبهگری آبریز را شنید/اینجا ببینید
بر اساس تخصیص وزارت نیرو ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب از این سد برای آبیاری بیش از ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستانهای کهگیلویه و چرام پیش بینی شده است و مطالعات فاز اول و دوم این طرح از سوی منابع آبی اجرا شده و با رایزنیهای انجام گرفته مجوز زیست محیطی آن هم اخذ شده است.
با ساخت این سد، آب بهطور ثقلی از یک تونل به طول چهار هزار ۹۰۰ متر به لولههایی به طول ۷ هزار و ۴۰۰ متر انتقال و با احداث تونلی به طول شش هزار و ۴۵۰ متر آب به دشتهای شهرستان های کهگیلویه و چرام انتقال مییابد.
احداث این سد و تخصیص حقآبه از آن قطعا باعث انقلاب در توسعه کشاورزی و تامین آب آشامیدنی برای شهرستانهای کهگیلویه و چرام را در پی خواهد داشت و دشتهای تشنه این دو شهرستان به شبکههای نوین آبیاری مجهز خواهند شد.
این سد با ارتفاع ۱۵۰ متر و به طور آر سیسی اجرا و از دیگر مزیتهای آن میتوان به تولید ۲۸ هزار مگاوات برقی اشاره کرد که برای منطقه سودآوری خوبی به همراه دارد.
آن گونه که کارشناسان میگویند احداث سد آبریز نه تنها هیچگونه ضرری برای سد مارون ندارد، بلکه علاوه بر تنظیم و کنترل سیلابهای ورودی، مقادیر زیادی از رسوبات ورودی مارون را نیز مهار خواهد کرد و باعث ازدیاد عمر این سد بزرگ یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعبی خواهد شد.
مطالبهگری سد آبریز نزد وزیر کشور/اینجا ببینید
حال جوانان چشمانتظار دشتهای خشکیده کهگیلویه و چرام بیش از هر زمان دیگری خواهان احداث این سد برای رخت بر بستن واژه محرومیت از این منطقه هستند و انتظار میرود وزیر کشور با نگاه ویژه به شهرستان کهگیلویه تعلل وزیر نیرو در خصوص مجوز احداث این سد را مطالبه و با یک اقدام جهادی تمام تلاش خود را برای احداث این سد به کار ببندد.
در سال های اخیر هرگاه مسئولی وارد استان کهگیلویه و بویراحمد شده مردم و مسئولان و نمایندگان از او مطالبه سد آبریز را داشتهاند از رئیس مجلس شورای اسلامی گرفته تا وزیر نیرو و وزیر کشور مردم و مسئولان مطالبه گر ساخت این سد بودهاند.
**مردم هم در سامانه فارس من در خصوص ساخت سد آبریز یا همان مارون ۲ با عنوان «درخواست احداث سد مارون ۲ (آبریز)» خواستار پیگیری شده و طی نامهای به مسئولان کشور چنین درخواست کردهاند.
ریاست محترم جمهوری اسلامی، جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی
نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
وزیر محترم نیرو جناب آقای علی اکبر محرابیان
با سلام و احترام
مستحضرید استان کهگیلویه و بویراحمد، استانی محروم با پایینترین سطح توسعه پایدار است. با توجه به منابع آب فراوان و خاک حاصلخیز، اغلب مردم این خطه به کشاورزی مشغولند. متاسفانه در طول سالیان اکثر منابع آب این استان با احداث سدهای مختلف و ممنوعیت برداشت آب، به استانهای دیگر سرازیر شده است. یکی از این حقها، حقابه ۳۵۰ میلیون متر مکعبی این استان از رودخانه مارون است.
با این که مطالعات سد مارون ۲ (ابریز)، حاکی از اقتصادی بودن این سد، کم خطر بودن برای محیط زیست و تنها راه حل برای نجات مردم منطقه از بیکاری و بسیاری از مشکلات اجتماعی است.
اینجانبان تقاضامندیم ضمن به رسمیت شناختن حقابه مردم استان کهگیلویه و بویراحمد که به گواه تاریخ به نسبت جمعیت، پررنگترین حضور در جبهه به خاطر دفاع از کشور و علیالخصوص استان خوزستان را داشته، مقدمات احداث سد مارون۲ (آبریز) را فراهم آورید تا استانی که با ۶۵۳ میلیمتر متوسط بارندگی، رتبه دوم بارش در کشور را دارد و سهم بسیار ناچیزی از صنعت را داراست و اقتصاد مردمش بر پایه کشاورزی دیم است نیز از نعمت خدادادی و حق قانونیاش محروم نماند.
به گزارش فارس؛ مردم و مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد همزمان با سفر وزیر کشور به استان کهگیلویه و بویراحمد به کرات خواستار پیگیری ساخت سد آبریز شدند.
در آینده دچار چالش میشویم/چرا هنوز اندر خم یک کوچهایم/فرزندان ما در عسلویه در رنج و محنتند/اینجا را ببینید
امام جمعه دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه به عنوان یکی از مطالبهگران همیشگی سد آبریز در حضور وزیر کشور خواستار پیگیری برای ساخت این سد شد.
حجتالاسلام علی وحدانیفر با بیان اینکه بیکاری در منطقه کهگیلویه بیداد میکند تنها راه را احداث سد آبریز برای آبیاری کردن زمینهای تشنه دانست و از سردار احمد وحیدی خواستار پیگیری فوری شد.
**احمد وحیدی وزیر کشور در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در کهگیلویه مبنی این که برای احداث سد آبریز چه وعدهای به مردم شهرستان کهگیلویه میدهید گفت: حتما در سطح استانی و ملی نیازمندیهای این منطقه را پیگیری میکنم.
این درخواستها فقط محدود به امام جمعه و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی نشد تا که نماینده ولیفقیه در استان هم وارد گود شده و به مانند خطبههای چند ماه قبل خود از روند بیتوجهی به ساخت سد مارون ۲ یا همان آبریز نزد وزیر کشور گلایه کند.
نماینده ولیفقیه حرف دل مردم را به وزیر کشور زد/اینجا ببینید
آیتالله سید نصیر حسینی به احمد وحیدی گفت که مردم حقا از این وضعت نگران و ناراضی هستند چرا که در صورت ساخت سد آبریز بسیاری از مشکلات برطرف میشود و گامی در راستای توسعه کشاورزی و تحقق تولید و البته مهمتر از همه چیز رفع بیکاری مفرط فرزندان آن دیار است.
با این تفاسیر از مسئولان کشوری انتظار میرود در صورتی که مجوزهای لازم از جمله زیست محیطی برای احداث سد گرفته شده و معلوم گردیده که مشکلی ایجاد نخواهد کرد لذا این خواسته مردم محروم کهگیلویه بزرگ را در راستای کمک به رونق تولید و اشتغال جدی بگیرند.
در آخرین اظهار نظرها استاندار کهگیلویه و بویراحمد در جمع مردم بخش سوق از توابع کهگیلویه بزرگ، آینده کهگیلویه را در گرو احداث سد آبریز عنوان و تصریح کرد: برای پایداری آب در این استان و شهرستان باید آبریز احداث شود.
وی با بیان این که آبریز حق مردم کهگیلویه است گفت: امیدواریم وزیر نیرو مجوز ساخت این سد را صادر کنند.
سید علی معتمدیپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد میگوید: رودخانه مارون با عبور از کنار ۱۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی کهگیلویه بزرگ، هیچ منفعتی برای کشاورزی این استان ندارد و احداث سد آبریز کمترین حق مردم و کشاورزان کهگیلویه و بویراحمدی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: تنها سدی که میتوان گفت منافع آن برای کشاورزان این استان است، همین سد آبریز است که هم سازه آن و هم اراضی تحت پوشش آن کاملا در همین استان هستند.
وی، احداث سد آبریز در منطقه دشمنزیاری کهگیلویه را مطالبه ۱۰ ساله و به حق مردم دانست و تصریح کرد: با توجه به وجود اراضی دیم مستعد و حاصلخیز، احداث این سد میتواند توسعه واقعی و اشتغال و درآمد پایدار را در این دیار که شغل اصلی مردم، کشاورزیست، رقم بزند.
معتمدیپور افزود: این یک مطالبه و حق مسلم برای کشاورزان است که در این دولت انقلابی و عدالتمحور، امیدواری برای تحقق این مهم دوچندان شده است.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی از انسجام و اتحاد به وجود آمده در احداث سد آبریز قدردانی کرد و گفت: حقیقتا همه نمایندگان استان، شخص استاندار و معاونین او و نماینده ولی فقیه و ائمه جمعه، تلاشهای موثری برای احداث این سد کردهاند چرا که منافع این سد برای همه مردم استان است.
وی افزود: هدف اصلی احداث سد آبریز مهار سیلابهای زمستانی است و منافاتی با قوانین بالادستی و مسائل زیستمحیطی ندارد.
معتمدیپور با بیان اینکه سد آبریز هیچ اثر منفی محیط زیستی بر پایین دست ندارد، یادآور شد: با اجرای سد آبریز ۳۵ هزار هکتار از زمینهای دیم کشاورزی شهرستانهای کهگیلویه، چرام و لنده آبی میشوند.
انتهای پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0