حمایت از سلمان رشدی افتخار جدید اصلاحطلبان مدعی نواندیشی/ چرا اقدام «هادی مطر» قابل دفاع و افتخار است؟
گچساران نیوز: عصر ۲۱ مرداد ماه «سلمان رشدی» نویسندهی کتاب «آیات شیطانی» در غرب نیویورک توسط جوانی ۲۴ ساله به نام «هادی مطر» مورد حمله قرار گرفت و به شدت مجروح شد. سیل واکنشها نسبت به این اتفاق از جنبههای مختلف در رسانهها بازتاب یافت که میزان این واکنشها در داخل کشور به مراتب بیشتر از صحنهی بینالمللی است. در این میان حمایتهای آشکار و ضمنی برخی از اصلاحطلبان از سلمان رشدی و محکومیت اقدام شجاعانهی «هادی مطر» بار دیگر تشت رسوایی این جریان التقاطی را بر زمین انداخت.
گچساران نیوز؛ پس از اقدام تحسینبرانگیز «هادی مطر»، روزنامههای اصلاحطلب و برخی جریانهای فکری-سیاسی مکررا این گزاره را مطرح کردند که این اتفاق توطئهای علیه برجام بود!
روزنامه سازندگی در تیتر خود به این موضوع اشاره کرده است که «حمله به سلمان رشدی محورعربی-عبری را جهت ایران هراسی و شکست دوباره مذاکرات برجامی فعال کرد». هر چند این تحلیل به شدت سطحی پس از گذشت چند روز از این ماجرا خود را به خوبی نشان داده است چرا که تاکنون هیچ یک از مقامات دولت آمریکا و حتی رژیم صهیونیستی سرنوشت برجام و مذاکرات را به واقعه اخیر ارتباط ندادهاند. جریان غرب گرا که قبلا نیز با ارتباط برقرار کردن بین اقدامات مختلف با برجام مدام تلاش داشت تا دست و پای ایران را با زنجیر برجام ببندد، اکنون برای اقدامات مسلمانان جهان نیز نسخه نویسی میکنند.
همچنین روزنامه اصلاحطلب آرمان امروز نیز با تیتر «دور تازه ایران هراسی با رمز سلمان رشدی» همچون هم پیالههایش علاوه بر نقد ضمنی این اقدام جسورانه، سعی دارد تا از آب گلآلود ماهی گرفته و مقاصد خود را ناظر به احیای برجام، این میراث شوم غربگرایان، پیگیری کند.
علاوه بر این موضعگیریها، واکنشهای دیگری در تحسین این اقدام به عنوان «حکم شرعی» بر زمین مانده و اجرا نشدهی امام خمینی(ره) و آرزوی قلبی میلیونها مسلمان که در شرف تحقق است، یاد کردهاند و آن را اتفاقی مبارک دانستهاند و گمانه زنیها و تحلیلهای سطحی دیگر را در اصل ماجرا بلا موضوع میدانند.
راه مقابله با افکار نادرست «نقد علمی» است نه «حذف فیزیکی»!
در این بین آنچه که در نوع خود بسیار عجیب و حیرتانگیز است، بیانیه جمعی از به اصطلاح نواندیشان ایرانی بوده که در محکومیت این اتفاق با استناداتی غیرواقعی سعی دارد آن را در زمرهی اقداماتی تروریستی گذاشته و دوگانه واهی «اسلام رحمانی» و «اسلام خشنِ حذفگرا/بنیادگرا» را معرفی کنند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «تفسیر افراطی، کینهتوزانه و کژبینانه از اسلام با برداشت سنتی اکثریت قاطع مسلمانان از دینشان اختلاف بنیادین دارد. این اسلام خشن و حذفگرا که ابزار قلدران مجهز به نهادهای دولتی شده، در نقطه مقابل تفاسیر مسلمانان سنتی و نواندیشان دینی قرار دارد. امروز ما تمام قد کنار قربانیان ترور ایستادهایم و فریاد میزنیم به اسلامی که مجوز ترور دهد کافریم».
یکی از گزارههایی که این جریان در محکومیت اقدام انقلابی هادی مطر مطرح میکند این است که «جواب نقد علمی را باید با پاسخ علمی داد». اما سوال اینجاست که دقیقا سلمان رشدی در رمان موهن «آیات شیطانی» کدام نقد علمیای به دین اسلام، قرآن و پیامبر اسلام(ص) وارد کرده است که پاسخ به او هم علمی باشد؟ «آیات شیطانی» یک رمان در سبک رئالیسم جادویی است که به صورت کاملا آشکار به مقدسات مسلمانان توهین کرده است. حال در برابر این توهین، نقد علمی چه محلی از اعراب دارد؟
از طرفی دیگر این جریان با دستآویز قرار دادن مسئله آزادی بیان همصدا با غربیها و دشمنان اسلام سعی میکند حکم ارتداد سلمان رشدی را زیر سوال ببرد. فارغ از اینکه این اصلاحطلبان در مسئله آزادی بیان دچار استاندارد دوگانه هستند، باید توجه داشت که توهین به افکار و عقاید دیگران خارج از حیطه رعایت اصل آزادی بیان است و این موضوع امری پذیرفته شده و بدیهی در تمام نظامهای فکری-سیاسی دنیا است.
البته دستآویز قرار دادن مسئله آزادی بیان برای توهین به مقدسات اسلامی مسئلهای مروبط به امروز و دیروز نیست.
هفتهنامه فرانسوی «شارلی ابدو» یکبار در دی ماه ۹۳(و بار دیگر در سال ۹۹) در اقدامی رذیلانه با انتشار یک کاریکاتور موهن از پیامبر اکرم(ص) مقدسات چند میلیارد مسلمان در جهان را به سخره گرفت. آن زمان هم دولت فرانسه به بهانهی آزادی بیان هیچگونه برخوردی با این مجله نداشته و به جای حل بحران با رویکرد حامیانه خود تکمیل کنندهی این اقدام ضدانسانی بود.
البته همان موقع نیز اصلاحطلبان با رسانههای غربی در اعلام حمایت و همبستگی با مجله شارلی ابدو همصدا شدند. روزنامه زنجیرهای «مردم امروز» به سردبیری «محمد قوچانی»(که بعدها سردبیر روزنامه سازندگی و اکنون مجله آگاهینو شد) در اقدامی تأمل برانگیز همزمان با توهین و هتاکی نشریه شارلی ابدو علیه پیامبر(ص)، شعار «من هم شارلی هستم» که شعار حامیان مجله شارلی ابدو بود را تیتر اول خود کرد!
تفاوت فتک و اغتیال، حجتالسلام قنبریان | دانلود فیلم
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0