کد خبر : 61132
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 دی 1400 - 2:34

آیا پایتخت طبیعت ایران به پایتخت زباله‌ها تبدیل می‌شود؟

آیا پایتخت طبیعت ایران به پایتخت زباله‌ها تبدیل می‌شود؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس؛ امروزه بازیافت زباله ها یکی از ضروریات مهم در شهرها محسوب می شود در این راستا حجم بالای تولید زباله و نگرانی های زیست محیطی از یک سو و افزایش تقاضا و محدودیتِ تهیه منابع اولیه از سوی دیگر، نگرانی های متعددی در عرصه تولید

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس؛ امروزه بازیافت زباله ها یکی از ضروریات مهم در شهرها محسوب می شود در این راستا حجم بالای تولید زباله و نگرانی های زیست محیطی از یک سو و افزایش تقاضا و محدودیتِ تهیه منابع اولیه از سوی دیگر، نگرانی های متعددی در عرصه تولید ایجاد کرده است حال آنکه بسیاری از این مواد دور ریختنی مجدداً قابل استفاده اند و همین مسئله، صنعت بازیافت را برای تولیدکنندگان جذاب می کند.

با رشد واحدهای مختلف تولیدی، مواد زائد صنعتی نیز افزایش پیدا کردند. بخش زیادی از این زباله ها که از مواد بازیافتی تولید شده اند، قابلیت استفاده مجدد در صنایع تبدیلی را دارند. از این روی، خطوط بازیافت پسماند با تبدیل این مواد زائد به مواد خامِ دیگر کارخانه ها، به یکی از بهترین راهکارها برای حفظ محیط زیست، صرفه جویی در منابع و استفاده حداکثری از مواد اولیه و البته سودآوری بیشتر در تولید، تبدیل شده است.

کارخانه بازیافت زباله در دوپشته دشت روم در شهر یاسوج کلنگ زنی شد تا همانند دیگر مناطق کشور  با جمع آوری زباله ها، پسماندهای صنعتی و همچنین زباله های خانگی، چرخ کارخانه بازیافت زباله به حرکت درآید تا چهره شهر از زباله پاک شده و نهایتا چرخه تولید ناشی از بازیافت زباله در استان آغاز به کار کند.

در همین رابطه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با رسانه ها با اشاره به اینکه نظارت بر فعالیت سایت دو پشته دشتروم بر عهده شهرداری یاسوج است، افزود: سوختن زباله‌ها در دو پشته دشتروم نه تنها دردی را دوا نمی‌کند بلکه باعث ایجاد مشکلات دیگر در آلودگی هوا و مشکلات زیست محیطی می‌شود.

کیومرث حاجی‌زاده اظهار داشت: ضروری است دستگاه‌های خدمات رسان در ایجاد زیرساخت‌های لازم نظیر برق، آب و گاز همکاری لازم را با سایت دو پشته دشتروم داشته‌ باشند زیرا در این زمینه هیچ گونه کم کاری پذیرفتنی نیست.

در اظهاراتی دیگر محمد کریمی رئیس سازمان پسماند شهرداری یاسوج  دلیل تأخیر در راه‌اندازی فاز اول سایت دو پشته دشتروم را نبود برق و آب در این محل عنوان کرد.

در همین رابطه  پیش از این شهردار یاسوج در گفتگو با رسانه ها در خصوص آخرین وضعیت افتتاح فاز نخست کارخانه بازیافت زباله در مهرماه ۱۴۰۰ عنوان کرد: فاز نخست کارخانه بازیافت زباله شهر یاسوج با ظرفیت ۴۵۰ تن در روز تا یک ماه آینده به بهره برداری می رسد.

لازم به ذکر است  در صورت عدم بهره برداری از کارخانه بازیافت زباله برای شهر یاسوج و همچنین حاشیه شهر به چالشی تبدیل شده و  سبب تخریب محیط زیست، تولید آلودگی، از بین رفتن سیما و منظر شهری و همچنین اتلاف سود و منفت اقتصادی ناشی از چرخه بازیافت زباله خواهد شد که در این راستا می طلبدشهرداری، دستگاه های خدمات رسان و همچنین حوزه امور شهری استانداری در صدد رفع موانع برای راه اندازی و افتتاح فاز اول کارخانه بازیافت زباله باشند که همانند دیگر شهرها چرخ کارخانه بازیافت زباله به حرکت درآید تا چهره شهر متناسب با نام پایتخت طبیعت عاری از هرگونه زباله باشد.

 

انتهای پیام/
منبع: شبکه اطلاع رسانی راه دانا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.