کارخانه بازیافت؛ حلقه مفقوده زبالههای پولساز در یاسوج
ساعت: ۱۰:۴۵ منتشر شده در مورخ: ۱۳۹۹/۰۷/۱۵ شناسه خبر: ۱۶۵۴۴۶۱ تاخیر در بهره برداری از کارخانه بازیافت زباله خسرات جبران ناپذیر زیست محیطی را به دنبال دارد، خساراتی که دود آن علاوه بر اینکه در چشم طبیعت بکر زاگرس می رود باعث فرصت سوزی در پولسازی از طلای کثیف نیز می شود. به گزارش شبکه
ساعت: ۱۰:۴۵
منتشر شده در مورخ: ۱۳۹۹/۰۷/۱۵
شناسه خبر: ۱۶۵۴۴۶۱
تاخیر در بهره برداری از کارخانه بازیافت زباله خسرات جبران ناپذیر زیست محیطی را به دنبال دارد، خساراتی که دود آن علاوه بر اینکه در چشم طبیعت بکر زاگرس می رود باعث فرصت سوزی در پولسازی از طلای کثیف نیز می شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس، دامنِ بلندی های پایتخت طبیعت ایران را بوی تعفن گرفته و چهره سرخ گل های واژگون و زمین سبزش را زبالههای شهری و روستایی زشت کرده، زباله هایی که ازآنها به عنوان طلای کثیف یاد می شود و ما هرروز با آنها برخورد می کنیم.
سالهاست که تن زاگرس رنجور از شلاقهای زبالهای دوپشته دشت روم یاسوج درد می کشد و شیرابه های این طلای کثیف سفره آب های زیر زمینی این دیار پر از آب را سیاه و سیاه تر می کند.
دودهای تیره بر فراز درختان سبز
بویراحمدی ها بیشتر از همه دو پشته دشت روم را می شناسند ، منطقه ای که یک روزی از زیباترین مناطق گردشگری محسوب می شد تا چهره زشت این روزهایش تنها میزبان پاک بانان مهربانی باشد که زباله های شهر و روستایی را در آن محل دپو می کنند.
دو پشته ای که زمانی محل ییلاق و قشلاق عشایر استان و دیگر استان ها بود و امروز محل رفت و آمد کامیون های حمل زباله شده است.
پایان هفته که می شود دودی سیاه رنگ بر فراز حومه شهر یاسوج از جمله سرآبتاوه نمایان می شود، دودی که استمشام آن برای هر جنبینده ای خطرناک است.
اگر از حال و روز بلوط های استوار آن منطقه بخواهیم بگوییم یک نکته کفایت میکند و آن هم اینکه بلوط های زاگرس در ۲ پشته دشت روم دیگر رمقی برای زندگی ندارند و سبزی برگهایشان را با سیاهی دود زباله عوض کرده اند و دیگر هیچ پرنده ای نمی تواند بر شانه های آنها لانه بسازد.
تاخیر در بهره برداری از این کارخانه ضرر های جبران ناپذیری را برای شهرستان بویراحمد به دنبال دارد، منطقه دو پشته دشت روم که روزانه ۲۰۰ تن زباله در آن دفن می شود در حال نابودی است و هر لحظه ممکن است یک فاجعه زیست محیطی در شهرستان بویراحمد رخ دهد.
آیین کلنگزنی کارخانه بازیافت و ساماندهی سایت دفن پسماند شهر یاسوج ۱۸ اسفندماه ۹۷ با اعتبار ۳۱ میلیارد تومان در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار در دوپشته دشتروم با حضور معاون پارلمانی رئیسجمهور و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی از جمله استاندار وقت برگزار شد ولی بعد از گذشت بیش از دو سال هنوز خبری از بهره برداری نیست.
حال که این طبیعت بکر به سطل زباله ای برای مسئولان در این منطقه شده است تاخیر در افتتاح کارخانه بازیافت یاسوج علاوه بر اینکه مشکلات زیست محیطی و خسارت های مالی مختلف به دولت را بدنبال دارد یک فرصت سوزی جدی در بهره برداری و پولسازی از این طلای کثیف است.
عدم دفن زباله ها در این منطقه تجمع سگ های ولگرد را بدنبال دارد سگهایی که گاهی برای عوض کردن حال و هوایشان در خیابان های شهر پرسه می زند و مسئولان نمی خواهند ببیند در انتقال بیماری های به انسان و زشت کردن چهره شهر و وحشت بین شهروندان چه خسارات جبران ناپذیری وارد می شود.
در زمینة دفن در زمین معمولاً مناطق پست و کمارتفاع به عنوان اراضی محل دفن انتخاب میشوند و نهایتاً پس از فشردن و متراکم کردن جهت جلوگیری از نشت هرگونه مادة سمی به آبهای زیرزمینی ، با لایهای از خاک رس پوشش داده میشوند.
سد خاکی شاه قاسم با حجم مخزن ۱۲ میلیون مترمکعب در سال ۷۶ به منظور آبیاری حدود هزار و ۵۰۰ هکتار از زمینهای اطراف سد، ذخیره آب های فصلی و به عنوان یک مکان گردشگری و زیست گاه پرندگانی از جمله حواصیل، مرغابی احداث شد.
در زیر دست سد شاه قاسم ۸ چاه تامین آب شرب شهر یاسوج به صورت افقی تا نزدیکی دانشگاه واقع شده که بعد از ۲۴ سال و انجام سرمایه گذاریهای در زمینه ساماندهی سایت دفن زباله و کارخانه بازیافت برخی کارشناسان به این نتیجه رسیدهاند که با وجود شیرابه روزانه ۲۰۰ تن زباله در محل دو پشته دشتروم امکان آلوده کردن سد شاه قاسم و ۸ چاه تامین آب شرب یاسوج دور از انتظار نیست.
آزمایشی از سد شاه قاسم به آزمایشگاه ارسال شد اما گویا هنوز جواب درستی دریافت نشده است که آیا این شرابه سد شاه قاسم را آلوده می کند یا خیر.اگر جواب مثبت باشد بدون شک باید در آینده نزدیک شاهد بیماری های مختلف مردمی و حتی حیوانات باشیم.
یکی از عوامل مؤثر و غالب در بازیافت عامل اقتصادی است. افزایش چشمگیر و مؤثر قیمت نفت و محصولات آن محرکی است تا تمامی کشورهای صنعتی نسبت به کشف امکانات بازیافت مواد ، بعنوان جلوگیری از افزایش قیمت نفت اقدام کنند.
تاخیر در احداث سایت زباله دفن زباله، هدر رفت بیت المال و تخریب چند باره اموال بیت المال است، کامیون هایی که باید چندین کیلومتر سربلایی را طی کنند و به دوپشته دشت روم برسند، هر چند مسیر جاده دو پشته آسفالت شده است اما در خود محل دفن زباله ها اشیاء برنده زیادی وجود دارد که باعث خسارت به این کامیونها می شود.
سه بیمارستان بزرگ در شهر یاسوج وجود دارند، که هر کدام از آنها روزانه حجم قابل توجهی زباله را تولید می کنند، اگر چه برخی از بیمارستانها دستگاه بی خطر سازی و امحا زباله ها را دارند اما مطب های خصوصی و کلنیک های درمانی زیادی در شهر یاسوج وجود دارد که بدون توجه به این مورد زباله های عفونی خود را در طبیعت رها می کنند و یا در پشته تنها در یک کیسه زباله قرار می دهند.
تجربه های جهانی بسیار قابل توجهی در خصوص موضوع مدیریت پسماند در دنیا وجود دارد که می توان از آن ها برای بهینه سازی استفاده از این طلای کثیف بهره برد تا نه تنها ضرر رسان نباشد بلکه منفعت های زیادی نیز برای منطقه ایجاد کند.
انتهای پیام/
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0