تاریخ انتشار : جمعه 3 مرداد 1399 - 18:57
کد خبر : 55064

آثار زیانبار احداث پتروشیمی در اطراف شهرهای کم آب/اشتغال زایی چندین برابر با واگذاری سهم آب پتروشیمی به حوزه کشاورزی

آثار زیانبار احداث پتروشیمی در اطراف شهرهای کم آب/اشتغال زایی چندین برابر با واگذاری سهم آب پتروشیمی به حوزه کشاورزی

[ad_1] به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاهیکی از مدیران اجرایی و بخشدار مرکزی اسبق بهمئی که در چند سال اخیر طرحهای توجیهی متعددی در حوزه اشتغال زایی و کارآفرینی ارائه داد،در  گفتگو با آگاه به آثار زیانبار احداث پتروشیمی در برخی مناطق مستعد کشاورزی هشدار داد.    کریم افتخاری تصریح کرد:متاسفانه کارشناسان فنی

[ad_1]

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاهیکی از مدیران اجرایی و بخشدار مرکزی اسبق بهمئی که در چند سال اخیر طرحهای توجیهی متعددی در حوزه اشتغال زایی و کارآفرینی ارائه داد،در  گفتگو با آگاه به آثار زیانبار احداث پتروشیمی در برخی مناطق مستعد کشاورزی هشدار داد.

 

 کریم افتخاری تصریح کرد:متاسفانه کارشناسان فنی واحدهای پتروشیمی به معضلات زیست محیطی احداث پتروشیمی در مناطقی که مستعد اقتصاد مبتنی بر کشاورزی هستند، توجهی ندارند.

 

وی افزود: مگر یک واحد پتروشیمی برای یک شهر چند هزار شغل مستقیم ایجاد می کند؟مگر یک واحد  پتروشیمی بیش از هزار نفر شغل مستقیم ، تازه بعد از بهره برداری که ممکن است ده ها سال طول بکشد،  ایحاد می کند؟

 

افتخاری خاطرنشان کرد:به نظر می رسد درخصوص احداث پتروشیمی در کنار برخی شهرها  خطای استراتژیک و راهبردی در حال وقوع است.

 

وی گفت:با  ده ها دلیل  می گویم پتروشیمی ها باید  کنار دریا باشند ؛علاوه بر صادرات مواد مصرفی، آب و برق و خطرات زیست محیطی برای انسانها و کشاورزی آن منطقه بسیارحائز اهمیت است.

 

بخشدار مرکزی اسبق بهمئی ادامه داد:بزرگترین خطای استراتژیک گذشته احداث کارخانه فولاد دراصفهان به جای مثلا بندرعباس یا بوشهر بود ؛می دانید کارخانه فولاد به آب زیاد نیاز دارد، پتروشیمی به آب زیاد نیاز دارد ، درحالی که شهرهای ما جهت مصرف آب شرب با رنج مواجه  هستند،بنابراین احداث پتروشیمی هرچند در راستای اشتغال خوب است  اما آیا می دانید اختصاص یک خط لوله ۲۸اینچ آب  برای راه اندازی هر پتروشیمی می تواند  آب جمعیتی بالغ بر ۵۰هزار نفر را تامین کند؟

 

افتخاری تصریح کرد:بزرگترین اشتباه احداث پتروشیمی ها در مناطق خشک و کم آب مثل گچساران و یا هر شهری با شرایط آب و هوایی مشابه دیگر است، این مجتمع های تجاری به اندازه نصف جمعیت شهر دوگنبدان درسال آب مصرف می کنند.

 

وی گفت:اگر همین ۲۸اینچ آب را جهت  مصرف کشاورزی اختصاص بدهیم، می توان ۱۴هزار هکتار از زمین های اطراف گچساران، بروجن و یا هر شهر دیگر  را سیراب کرد.

 

 این کارشناس و تحلیل گر ادامه داد:اگر  14هزار هکتار را تقسیم کنیم و  به هر نفر دو هکتار زمین جهت کشاورزی اختصاص دهیم می توان برای  7هزار نفر اشتغال مستقیم و دائمی ایجاد کرد، حتی اگر به هر نفر یک هکتار اختصاص دهیم یعنی می توان برای ۱۴هزار شغل مستقیم ایجاد کرد و هزاران شغل غیر مستقیم و در زمینه محصولات کشاورزی از تولید کننده تامصرف کننده و خدمات دهنده ایجاد کنیم.

 

افتخاری افزود:درهرحال احداث پتروشیمی در حاشیه شهرها علاوه بر معضلات زیست محیطی باعث ایجاد گرمایش زیاد هوا به خصوص فلرها می شود  به طور مثال یک  واحد  پتروشیمی  درهر شب معادل یک شهر ۲۵هزار نفری  روشنایی نیاز دارد و دهها معضل دیگر .

 

وی خاطرنشان کرد: تا دیر نشده باید جلوی این فاجعه زیست محیطی را گرفت و احداث واحدهای پتروشیمی را کنار دریا با صرفه و بخصوص درزمینه صادرات که توجیه اقتصادی بیشتری دارد،پیگیری کنیم.

 

افتخاری در پایان گفت:این تحلیل گر و کارشناس در پایان سخنان خود گفت: هدف بنده از این گفتار تنها پتروشیمی گچساران نیست،گچساران به عنوان نمونه است،  درکنار ما بهبهان و بروجن  و دهدشت و مارگون  نمونه های مشابه دیگر است که معضلات زیست محیطی آنها به همین شکل ادامه داد.

 

انتهای پیام/



[ad_2]

لینک منبع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تریبون زاگرس قطب نما زاگرسیون زاگرسیون اعلام وصول پایگاه خبری