اغلب معلمان در موضوع قرآن ضعف دارند/ تربیت ١٠ میلیون حافظ امری شدنی است
[ad_1] به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه به نقل از خبرگزاری فارس سومین برنامه «حیات طیبه» به میزبانی شورای عالی قرآن برگزار شد و به صورت زنده از طریق تارنمای آپارات به سمع و نظر علاقهمندان در سراسر کشور رسید. این برنامه که بامحوریت یکی از پیشکسوتان قرآنی کشور و باحضور یکی از
[ad_1]
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه به نقل از خبرگزاری فارس سومین برنامه «حیات طیبه» به میزبانی شورای عالی قرآن برگزار شد و به صورت زنده از طریق تارنمای آپارات به سمع و نظر علاقهمندان در سراسر کشور رسید. این برنامه که بامحوریت یکی از پیشکسوتان قرآنی کشور و باحضور یکی از قاریان ممتاز برگزار میشود در این نوبت، پذیرای استاد سیدمهدی سیف از استادان با تجربه در امر آموزش قرآن و داور بینالمللی مسابقات قرآن، همچنین قاری ارجمند محمدحسن موحدی بود.
در این برنامه حیات طیبه که با میزبانی محمدتقی میرزاجانی، معاون اجرایی شورای عالی قرآن همراه بود، پس از تلاوت زیبای محمدحسن موحدی، سیدمهدی سیف به بیان صریح دیدگاههای خود در مسائل مختلف قرآنی کشور پرداخت.
صداقت و ثبات قدم در مواجهه با قرآن، راه نهادینه کردن فرهنگ قرآنی در جامعه
سیف در طلیعه صحبتهای خود گفت: اگر آنگونه که قرآن برای ما ترسیم کرده با آن ارتباط برقرار کنیم، نهادینه کردن فرهنگ قرآنی در جامعه آسان و میسر میشود. ما امکانات و نعمتهای فراوانی داریم اما در نحوه استفاده از آن ضعیف هستیم و پای مان میلنگد. اگر در مواجهه با قرآن صادق و ثابت قدم باشیم، خود قرآن راه بهرهگیری از خودش را به ما نشان میدهد، قرآن عزیز فرموده: والذین جاهدوا فینا لنهدینّهم سبلنا.
ضعف اکثریت مطلق معلمان در موضوع قرآن!
این کارشناس برجسته قرآنی ادامه داد: گروه قرآن دفتر تألیف کتب درسی آموزش و پرورش که متأسفانه چند سال است استقلال خود را از دست داده و با درس دینی ادغام شده، مغز متفکر آموزش قرآن در سطح ملی است لذا جایگاه آن باید در تراز جمهوری اسلامی باشد، نه آن چه الآن هست.
یکی از نتایج نگاهی که قائل به این اهمیت ویژه نباشد همین می شود که متأسفانه اکثریت مطلق معلمان عزیز بویژه در مقطع تحصیلی ابتدایی در امر قرآن ضعف دارند؛ هم در قرائت، هم درک مفاهیم و هم در تسلط بر روشهای تعلیم و تعلم قرآن.
در نظام آموزشی اسلامی باید اصل، قرآن باشد و سایر دروس، فرع آن
مدرس پیشکسوت کشورمان افزود: قرآن کریم در جمهوری اسلامی باید محور باشد. همه دروس از جمله دینی و عربی، فرع قرآن هستند اما الآن برعکس است؛ مثلاً یکی از فروع عربی، درس قرآن است؛ یعنی محوریت با عربی است نه قرآن! ما باید عربی را برای قرآن یاد بگیریم نه این که آیات قرآن بشود شاهدِ مثال درس عربی! نسبت درس قرآن با درس دینی هم همین گونه است.
در نظام آموزشی اسلامی، همه دروس حتی ریاضی، شیمی، زیست شناسی و امثال آن باید با محوریت قرآن عرضه شوند، در غیر این صورت، نظام درسی ما سکولار خواهد بود.
سیف در بخش دیگری از این گفتوگو بیان کرد: نباید نظام آموزشی طوری طراحی شود که علم را برای علم فرا بگیریم نه برای حیات طیبه!
کسب علم برای رسیدن به حیات طیبه
حیات طیبه، زندگی خداپسندانه است که صدالبته وقتی خداپسندانه شد، خودپسندانه هم هست؛ قرآن فرموده: " إن أحسنتم أحسنتم لأنفسکم"، یا در آیه ای دیگر می فرماید: "من عمل صالحاً فلنفسه". عمل ما وقتی خدایی شد، منافع آن به خودمان برمی گردد.
تربیت ١٠ میلیون حافظ، امری شدنی است
این استاد قرآن گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که ١٠ میلیون حافظ تربیت شود، اما متأسفانه خیلی از ما آن را جدی نگرفتیم! چرا؟ پس معنای رهبر که توصیه و امر او باید مورد اطاعت باشد چه می شود؟! بعضی دوستان می گویند این کار، شدنی نیست! ولی بنده که معلم هستم می گویم شدنی است، خوب هم شدنی است. کلام رهبرمان حکیمانه است، أفلم یدّبّروالقول؟ به نظرم ما هنوز قول رهبر عزیزمان را تلقی نکرده ایم. جهت تحقق این فرمایش حضرت آقا، قدم اول این است که آموزش حفظ را به دو بخش عمومی و تخصصی تقسیم کنیم. تربیت ١٠ میلیون حافظ، ناظر به آموزش عمومی است که آموزش و پرورش نقش اساسی در آن دارد. در آموزش عمومی، کیفیت امر تحفیظ، نسبی و مقدماتی است نه مسابقاتی. بنا نیست از آن توقع خروجی امثال استاد پرهیزکار را داشته باشیم.
سه ضلع اهداف آموزش قرآن
این پیشکسوت قرآنی، «قرائت»، «درک معنا» و «استفاده» را سه ضلع اهداف آموزش قرآن معرفی نمود و تأکید کرد: منظور از استفاده، تعامل و داد و ستد با قرآن است که متأسفانه غالباً از آن محروم هستیم.
فعالیتهای قرآنی نباید منحصر به مسابقات بشود
محمدحسن موحدی از قاریان ممتاز کشورمان و میهمان دیگر برنامه «حیات طیبه» گفت: در کشور ما معمولاً این گونه است که هر وقت به کسی مأموریت داده می شود تا کار فرهنگی و قرآنی انجام دهد، بلافاصله پیشنهاد برگزاری مسابقه قرآن را ارائه میکند. در این که مسابقه قرآن یک شور و هیجان موقت ایجاد می کند حرفی نیست اما قطعاً یک کار ریشه ای و با تأثیرگذاری دائمی نیست. به همین علت کارکرد مسابقات قرآن، دوسه دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کم رنگ شده و در سال های اخیر مورد استقبال عموم مردم و حتی جامعه قرآنی قرار نمی گیرد.
متأسفانه علی رغم تجربیاتی که کسب شده، کماکان اصرار بر این است که مسابقات با همان روش چهل سال پیش برگزار شود!
به نظرم همه فعالیتهای قرآنی منحصر به مسابقه نیست، مسابقه هم منحصر به شکل و قالب فعلی نیست.
اقتضای روزگار ما این است که کرسی های آزاداندیشی تأسیس گردد و به سؤالات و شبهات متعدد قرآنی و دینی مردم پاسخ داده شود.
بیعت با امام رضا (ع)
در پایان برنامه و پس از پخش صلوات خاصه امام رضا (ع) با اجرای گروه سیرة النبی از مشهد مقدس، استاد سیف در بیانی که حدیث دل بود گفت: من اعتقاد دارم که زیارت امام رضا علیه السلام را باید با عینک قرآنی دید. من وقتی دستم به ضریح مطهر امام رضا می رسد، گویی دست بیعت با خود حضرت می دهم، لذا دستم می لرزد، این یک تعهد بزرگ بین امام و مأموم است.
پخش گزیده ای از برنامه قبلی با حضور استاد حمیدرضا مستفید، پخش کلیپ کوتاه تصویری در معرفی توفیقات قرآنی استاد سیف و پخش گزیده ای از بیانات رهبر معظم انقلاب با موضوع آثار انس و همنشینی با قرآن، از دیگر بخش های سومین برنامه «حیات طیبه» بود.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0