تاریخ انتشار : یکشنبه 15 تیر 1399 - 17:27
کد خبر : 54275

از سومین بازار تاریخی و جذاب ایران چه می دانید؟ +تصاویر

از سومین بازار تاریخی و جذاب ایران چه می دانید؟ +تصاویر

[ad_1] به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه؛ این بازار از چندین راسته بازار سرپوشیده، تعدادی سرا، چندین چهارسو و گذرهای قدیمی تشکیل شده است، هرچند مقادیر زیادی از راسته بازارها، کاروانسراها و سایر واحدهای مربوط، بعدها به آن اضافه شدند، مقادیری که از بازار باقی‌مانده‌، بسیار باارزش و دارای اتصال منظم است و در

[ad_1]

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه؛ این بازار از چندین راسته بازار سرپوشیده، تعدادی سرا، چندین چهارسو و گذرهای قدیمی تشکیل شده است، هرچند مقادیر زیادی از راسته بازارها، کاروانسراها و سایر واحدهای مربوط، بعدها به آن اضافه شدند، مقادیری که از بازار باقی‌مانده‌، بسیار باارزش و دارای اتصال منظم است و در مجموع از نظر معماری متناسب و هماهنگ به‌ نظر می‌‌رسد.

بازار خوی، سومین بازار تاریخی ایران

 با توجه به ویژگی‌های معماری و اقلیمی، بازار خوی مانند بازارهای اصفهان، بازار کرمان و بازار سرپوشیده اراک، فاقد تزیینات خاص گچ‌بری، کاشی‌کاری و کتیبه است؛ تنها در برخی قسمت‌ها، مخصوصا در چهارسوهای آن نظم و دقت قابل توجهی در کاربرد و رگه‌چینی آجر به‌کار برده‌اند.

بازار خوی، سومین بازار تاریخی ایران

 

تاریخچه بازار

شهرستان خوی به دلیل  قرار گیری در کنار جاده های معروف بازرگانی مانند: جادّه ابریشم، مکّه یولی، راه طرابوزان به جلفا و…و به جهت آنکه مرکز اقتصادی بود، از گذشته دارای کاروانسراهای بیشماری جهت تخلیه کالا و استراحت بازرگانان بود و همچنین بازار وسیع و گسترده‌ای جهت معامله کالاهای مختلف داشته است.

بازار خوی، سومین بازار تاریخی ایران

در دوره های مختلف تاریخی به علّت وجود سوانح طبیعی و انسانی، این شهر تاریخی رو به نابودی گذاشته، به تدریج شهری نو و جدید کنار آن شکل گرفت اما بازار قدیمی فعلی شهر خوی مربوط به آبادانی سال های اخیر است که از اواخر قرن دوازده هجری شروع شده است.

 

معماری بازار

هم اکنون بازار خوی از چند راسته بازار سرپوشیده و سراها و میدان های قدیمی که بازمانده بافت بزرگتری می باشد، تشکیل شده است، مصالحی که در ساختمان بازار به کار رفته عبارت اند از: ملاط گچ و خاک و آجر. تمام کار توأم با سادگی بوده و در بعضی قسمت های بنا، نمای سنگی، مخصوصا" در چهار سوها وجود دارد، در قسمت پی نیز از سنگ استفاده شده و فاقد تزئینات جالب توجّهی، چه از نظر آجر چینی و یا گچ بری و نقّاشی می‌باشد. از قسمت های قابل توجّه این مجموعه این است که، هر کدام از راسته ها، مربوط به شغل معینی بوده و به نام همان شغل، مانند: مسگر بازار، بورکچی بازار، زرگر بازار، خرازی بازار، فرشچی بازار و… نامیده می شد.

بازار خوی، سومین بازار تاریخی ایران

بازار خوی، سومین بازار تاریخی ایران

انتهای پیام/



[ad_2]

لینک منبع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تریبون زاگرس قطب نما زاگرسیون زاگرسیون اعلام وصول پایگاه خبری