تاریخ انتشار : دوشنبه 29 اردیبهشت 1399 - 2:00
کد خبر : 52250

سبد ۲۰کیلویی گوجه ۴ هزار تومان!/دولت توپ را به زمین کشاورز انداخت

سبد ۲۰کیلویی گوجه ۴ هزار تومان!/دولت توپ را به زمین کشاورز انداخت

[ad_1] به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه ؛زمان برداشت محصولات کشاورزی در شهرستان‌های مختلف جنوب کرمان فرا می‌رسد و عده‌ای دیگر از کشاورزان به صف ورشکستگی افزوده می‌شوند. پیش از این در زمان برداشت گوجه در رودبار و قلعه گنج به دلیل ورود دلالان و عدم بازاریابی و رها کردن قیمت گذاری توسط مسئولان

[ad_1]

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه ؛زمان برداشت محصولات کشاورزی در شهرستان‌های مختلف جنوب کرمان فرا می‌رسد و عده‌ای دیگر از کشاورزان به صف ورشکستگی افزوده می‌شوند.

پیش از این در زمان برداشت گوجه در رودبار و قلعه گنج به دلیل ورود دلالان و عدم بازاریابی و رها کردن قیمت گذاری توسط مسئولان به بهانه قانون عرضه و تقاضا قیمت گوجه به شدت کاهش یافت به طوری که بسیاری از کشاورزان در این شهرستان‌ها از برداشت محصول صرف نظر کردند.

این روزها در شهرستان کهنوج زمان برداشت محصول فرا رسیده است، طی سال‌های اخیر برای استفاده از ظرفیت صنایع بالا دستی در بخش کشاورزی شش کارخانه رب گوجه فرنگی در جنوب کرمان تأسیس شد و انتظار می‌رفت با راه اندازی این کارخانه‌ها بخش قابل توجهی از محصول فرآوری و روانه بازار شود.

کارخانه با ورود بخش خصوصی راه اندازی و کار خرید محصول از کشاورزان آغاز شد اما محصول تولیدی این کارخانه‌ها نیز بدون مشتری مانده است با این وجود برای حل مشکل افت قیمت محصولات کشاورزی در سال جاری کارخانه‌ها مجدداً فعال شده و کار خرید گوجه را انجام می‌دهند.

بزرگترین کارخانه رب گوجه فرنگی جنوب کرمان در شهرستان کهنوج قرار دارد و به همین دلیل صف طولانی نیز مقابل این کارخانه تشکیل شده است.

صدها کشاورز بار گوجه را از صبح ساعت سه و قبل از افطار می‌آورند و ساعت‌ها منتظر می‌مانند که شاید بتوانند محصول را به کارخانه بفروشند.

صدها کشاورز بار گوجه را از صبح ساعت سه و قبل از افطار می‌آورند و ساعت‌ها منتظر می‌مانند که شاید بتوانند محصول را به کارخانه بفروشند

هر چند مسئولان استان کرمان بارها در خصوص رفع مشکلات کشاورزان پیگیری کرده‌اند اما گویی دولت هنوز هیچ راهکاری برای حل مشکل پیدا نکرده است و توپ افت قیمت محصولات را با عنوان عدم رعایت الگوی کشت به زمین کشاورزان می‌اندازند.

 

دلالان عرصه را برای جولان مهیا می‌بینند

با این وجود کاملاً مشخص است که ناتوانی در مدیریت بازار و حضور دلالان مهمترین عامل برای افت قیمت محصولات است، در سال جهش تولید که دولت باید از افزایش تولید استقبال و کانال‌های لازم برای بهره برداری اقتصادی از تولیدات کشاورزان را ایجاد کند اما این دلالان و واسطه‌ها هستند که در خلاء نظارتی عرصه را برای جولان مهیا دیده‌اند.

جهاد کشاورزی جنوب کرمان نیز معتقد است که با مدیریت این سازمان در چند سال گذشته که مشکلات به حداقل رسیده بود و در سال جاری که عرضه و تقاضا به سمت سازمان صمت سوق داده شده است شاهد افت قیمت هستیم.

سازمان صمت نیز هر گونه تعیین قیمت را متأثر از عرضه و تقاضا می‌داند و اعتقاد دارد در بازار آزاد قیمت محصولات مشخص می‌شود.

کشاورز چاره‌ای جز فروش محصول به دلال ندارد

این کلاف در سردر گم که هنوز هیچ اقدامی برای باز کردنش اندیشیده نشده است هر روز پیچیده‌تر می‌شود و گویی مسئولان منتظر گذر زمان و پایان فصل برداشت هستند.

یکی از کشاورزان در پاسخ به خبرنگار مهر در خصوص قیمت فعلی گوجه گفت: دلالان هیچ قیمت مشخصی ارائه نمی‌دهند و منتظر می‌مانند که در انتهای روز محصول در مقابل آفتاب رو به خرابی رود و آن زمان است که می‌دانند کشاورز ناچار است محصول را حتی رها کند برود.

محمد بیان کرد: پول کارگر، بذر، کود، پلاستیک و حمل و نقل و جعبه‌های گوجه را اگر حساب کنید قیمت تمام شده برای یک کشاورز کهنوجی ۳,۵۰۰ تومان است اما در بازار کنونی اگر شانس بیاورید هر کیلو گوجه را می‌توانید ۵۰۰ تومان بفروشید.

دلال‌ها این روزها دیگر محصول را وزن نمی‌کنند و می‌گوید هر جعبه ۲۰ کیلویی را ۴ تا ۵ هزار تومان خریداری می‌کنیم

ابراهیم دیگر کشاورزی که خود را از رودبار به کهنوج رسانده است می‌گوید: در رودبار دلالان قیمت را به ۲۰۰ تومان هم رسانده‌اند و به همین دلیل محصول را با هزینه زیاد حمل و نقل به کهنوج آورده‌ام اما اینجا هم کیلویی ۵۰۰ تومان می خرند.

وی می‌گوید: چشم خانواده و زن و بچه‌های ما به درآمد کشاورزی است و اگر نتوانیم محصول را بفروشیم باید چند ماه گرسنگی بکشیم، مردم جنوب چاره‌ای جز کشاورزی ندارند و اگر محصول تولید نکنیم باید در خانه‌ها خود بنشینیم و منتظر یارانه ۴۵ هزار تومانی باشیم!

حسن دیگر کشاورز کهنوجی است که می‌گوید: هر سبد برای حمل گوجه را ۴ هزار تومان خریده‌ام؛ داخل هر سبد ۲۰ کیلو محصول جا می‌گیرد و دلال‌ها این روزها دیگر محصول را وزن نمی‌کنند و می‌گوید هر جعبه ۲۰ کیلویی را ۴ تا ۵ هزار تومان خریداری می‌کنیم.

الگوی کشت دقیقاً رعایت شده است

رئیس جهاد کشاورزی جنوب کرمان در گفتگو با مهر می‌گوید: الگوی کشت کاملاً رعایت شده است و زیر سطح ابلاغی محصول گوجه کشت شده است.

سعید برخوری می‌افزاید: ۱۱ هزار ۸۵۰ هکتار زمین به کشت گوجه اختصاص یافته است.

وی وجود دلالان و عدم بازاریابی و بسته شدن مرزها به دلیل شیوع کرونا را دلیل افت محصول می‌داند و خواستار حمایت از کشاورزان برای جلوگیری از افت قیمت است.

اکثراً انبار کارخانه‌های رب گوجه فرنگی مملو از رب گوجه‌ای است که سال گذشته فرآوری شده اما نتوانسته‌اند صادر کنند

برخوری می‌گوید: در چند سال اخیر با مدیریتی که جهاد کشاورزی انجام داد شاهد کمتر شدن این مشکلات بودیم اما در سال جاری ساز و کار از حوزه جهاد خارج شد و مشکلات کنونی به وجود آمد.

انتهای پیام/

وی در خصوص کارخانه‌های رب گوجه نیز می‌گوید: اکثراً انبارهای این کارخانه مملو از رب گوجه‌ای است که سال گذشته فرآوری شده اما نتوانسته‌اند صادر کنند.

بدهی ۲۰ میلیاردی کارخانه‌های رب گوجه به کشاورزان

در این میان شش کارخانه رب گوجه فرنگی نیز به دلیل نوسانات قیمتی در سال گذشته و فروش نرفتن محصول بدهی قابل توجهی به کشاورزان دارد و بنا به اعلام سازمان صمت جنوب کرمان این بدهی ۲۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

در حالی که تولید در جنوب کرمان جهشی قابل توجه داشته است اما عدم توانایی بخش دولت در هدایت این تولیدات به سمت صنایع و بازاریابی منجر به افت قیمت و عدم فروش رفتن محصول شده است.

با بررسی ابتدایی بازار در استان کرمان می‌توان مشاهده کرد گوجه‌ای که در مزرعه کیلویی ۴۰۰ تومان قیمت گذاری می‌شود در مغازه‌ها با قیمت ۳,۵۰۰ تومان به دست مردم شهرهای جنوب کرمان می‌رسد و این قیمت در شهرهای بزرگ کشور به مراتب بالاتر است.



[ad_2]

لینک منبع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تریبون زاگرس قطب نما زاگرسیون زاگرسیون اعلام وصول پایگاه خبری