عملکرد ضد رونق تولید تیم اقتصادی دولت در سال ۹۸/عدم وجود سیاست های عملیاتی دولت برای تحقق شعار سال
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه دشمنان جمهوری اسلامی ایران در سـال های اخیر با ترفندهای مختلف از جمله با تحریم و جنگ اقتصادی مـی خواهند به نوعی به کشورمان آسیب بزنند و بـرای رسیدن بـه اهداف خـود از هیچ توطئه و ترفندی برای فروپاشی نظام دریغ نمی کنند، از این رو انتخاب
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه دشمنان جمهوری اسلامی ایران در سـال های اخیر با ترفندهای مختلف از جمله با تحریم و جنگ اقتصادی مـی خواهند به نوعی به کشورمان آسیب بزنند و بـرای رسیدن بـه اهداف خـود از هیچ توطئه و ترفندی برای فروپاشی نظام دریغ نمی کنند، از این رو انتخاب هوشمندانه نام سال ۱۳۹۸ بـه نام سال «رونـق تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب؛ موجب ناکام ماندن دشمن در نیل به رسیدن اهداف کنونی خود خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب برای هر سال بر اساس افق چشم انداز نظام، فرمان و هدف میان مدتی را برای هدایت و رهبری مسوولان بـه منظور توجه و پرداخت بیشتر بـه آن مسئله انتخاب می کنند. بنابراین نامگذاری امسال از سوی حضرت آیت الله خامنه ای به نام ” رونق تولید ” در دهه پنجم انقلاب کـه از آن به عنوان دهه عدالت و پیشرفت یاد می کنند کـه این مسئله بیانگر نشان حرکت رو بـه جلوی ملت ایران در مواجهه بـا جنگ اقتصادی و سیاسی بـا جهان استکبار، چشم انداز امیدوارانه و همـراه بـا پیشرفت، تحرک و ورزیدگی و حضور جهادی ملت ایران در عرصه های سیاسی و اقتصادی در سال جاری بـوده کـه همه اقشار مختلف مردم و به ویژه مسوولان و مدیران گیری از ارشد نظام را موظف می کند، با بهره گیزی از بیانات مادی و معنـوی، راهنمایی بـرای توسـعه همـه جانبه کشورمان در پیش بگیرند.
باید توجه داشته باشیم بر ایـن اساس، نامگذاری سال ها از سـوی مقـام معظم رهبری بـر اسـاس نیـاز روز جامعـه تعیین می شـود و ایشان بـه ویژه در دهه اخیر در پیام های نوروزی خود بر مسئله تولید، اقتصاد و سیاست تأکید ویژه ای داشته اند.
بـا این وجود آنچه در این خصوص مهم به نظر می رسد این که همه دست اندرکاران نظـام در جریان باشند که پیام های نوروزی و نامگذاری سال ها توسط رهبر معظم انقلاب نه تنها نمایشی و تشریفاتی نیستند بلکه نقشه راه ملت و مسئولان نظام در ان سال نیز هست.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخشی از سخنان نوروزی در حرم مطهری رضوی رونق یافتن تولید را موجب «تحول در بخشهای مختلف اقتصادی»، «کاهش بیکاری و تورم و فقر»، «افزایش ارزش پول ملی» و حتی «ایجاد توازن و کاهش کسری بودجه کشور» خواندند و تأکید کردند: دولت، مجلس و همه کسانی که توانایی ورود به حیطه تولید دارند، برای تحقق شعار امسال با وظایف سنگینی روبهرو هستند.
در حالی که به روزهای پایانی سال ۹۸ نزدیک می شویم مرور ی بر کارنامه اقتصادی دولت و پرسش از کارشناسان نشان می دهد که دولت دوازدهم نتوانسته است انچنان که شایسته است حق شعار سال را به جای اورد و در زمینه تحقق آن نتوانسته عملکرد چندان موفقی داشته باشد.
محمد حسن نژاد، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با خبرنگاران، با اشاره به عملکرد دستگاه های اجرایی در تحقق شعار سال مبنی بر رونق تولید، اظهار داشت: حضرت آقا هر سال شعاری را برای سال انتخاب میکنند، اما متاسفانه دستگاههای اجرایی تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا خلاف آن عمل کنند.
وی با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر شاهد این رویه هستیم، افزود: در شرایط کنونی به جای رونق تولید با عدم رونق تولید از سوی دستگاههای متولی مواجه هستیم و این موضوع را در مباحث مختلفی، چون فضای کسب و کار، دعواهای مالیاتی، شفاف سازی قیمت ها، رانتهایی که به واردکنندگان میدهند و … شاهد هستیم.
حسن نژاد در پایان گفت: از این رو معتقدم دولت در طول چند ماه اخیر در بحث ضد رونق تولید موفق عمل کرده است.
سید یعقوب زراعت کیش اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه در گفتگو با پایگاه خبری آگاه در خصوص توجه دولت به شعار سال و همچنین میزان تحقق این موضوع گفت: دولت رونق تولید را به صورت شعاری مطرح می کرد، اما در عمل در برنامه های دولت این شعار جایگاهی نداشت و تمرکزی بر شکوفایی تولید ملی و شعار ملی مشاهده نشد.
وی با بیان این که دولت در مقاطعی از سال بحث حذف صفر از پول ملی را مطرح کرد، گفت: آیا دغدغه اساسی و اصلی کشور این موضوع بود؟ این در حالی است که این اقدام سبب افزایش تورم در کشور است و در راستای اولویت های اصلی کشور نیست، بنابراین سیاست های دولت، مصوبه ها و دغدغه ها به صورت متمرکز در تحقق شکوفایی تولید ملی مشاهده نشد.
زراعت کیش افزود: اتفاق خاصی در حوزه تولید خصوصا بنگاه های کوچک و متوسط و تسهیل کسب و کار، همچنین افزایش تولید بخش خصوصی مشاهده نشده و در بودجه سالیانه ۹۹ اگر به ارقام ردیف بوجه توجه شود، می توان گفت مالیات بخش خصوصی افزایش پیدا کرده است یعنی مالیات بر نیروی کار و کارگری افزایش پیدا کرده است.
وی گفت: به طور کلی مجموعه علائمی که در سال ۹۸ مشاهده شد و طبق پیش بینی ها برای سال ۹۹ تمرکز و اولویت دولت در تحقق شعار سال منجر نشد یعنی در سیاست های پولی و بودجه ای این موضوع مشاهده نشد.
اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه بیان کرد: در مواقعی موضوع حمایت از تولید ملی توسط دولت مطرح می شد اما تمرکز و سیاست های دولت به صورت عملیاتی برای تحقق شعار رونق تولید مشاهده نشد، یکی از ابعاد تولید ملی حمایت از تولید کالای داخلی است، اما عملا اتفاق خاصی در این خصوص مشاهده نشد.
زراعت کیش گفت: یکی از ایرادات وارد بر سیاست های دولت در خصوص تولید ملی در بودجه سال های ۹۸ و ۹۹ این بود که ردیف های ویژه ای در بودجه برای این مساله مهم دیده نشد بنابراین پیش بینی ما در تحقق شعار سال در بودجه سال ۹۹ نیز دیده نشده است.
زارعت کیش عنوان کرد: در سال های گذشته سیاست گذاری ها و نامگذاری سال در راستای حمایت از تولید بوده است و به نوعی به تولید ملی ربط داشته است بنابراین دولت باید یک برنامه کوتاه مدت، میان مدت، و بلند مدت برای افزایش و رونق تولید ملی تدوین می کرد تا در سال ۹۸ به عنوان پایه و در سال ۹۹ شاهد شکوفایی تولید ملی خصوصا در بخش هایی باشیم که مزیت های نسبی وجود داشت.
وی در پایان گفت: در سال جاری به جای صادرات نفت خام می توانستیم، بر ایجاد ارزش افزوده از نفت و گاز و میعانات نفتی متمرکز شویم در این شرایط ترامپ توان تحریم نفتی کشور ایران را نداشت به عنوان مثال اگر در یک عرصه کوچک پالایشگاه های کوچکی را داشتیم بخش زیادی از این نفت خام را به جای صادرات می توانستیم به بنزین و مشتقات نفتی تبدیل کنیم.
انتهای پیام/
برچسب ها :ایران ، کهگیلویه و بویراحمد ، گچساران ، گچساران نیوز ، نفت و گاز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0