موثرترین راه پیشگیری از کرونا/با یک کرونایی چگونه رفتار کنیم؟/آیا کرونا تا این اندازه ترسناک است؟+فیلم
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه، با توجه به شیوع بیماری ویروسی کرونا که اخیرا وارد کشور شده است و جو رسانه ای که به مراتب خطرناک تر از خود ویروس در فضای مجازی و رسانه های اجاره ای دشمن ظاهر شده است ، در راستای اطلاع رسانی شفاف و اگاهی بخشی به مردم
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه، با توجه به شیوع بیماری ویروسی کرونا که اخیرا وارد کشور شده است و جو رسانه ای که به مراتب خطرناک تر از خود ویروس در فضای مجازی و رسانه های اجاره ای دشمن ظاهر شده است ، در راستای اطلاع رسانی شفاف و اگاهی بخشی به مردم استان با دعوت از متخصص بیماری های عفونی تا از نسخه پیشگیری مقابله با کرونا بگوید .
گردآفرین نیکبخت متخصص بیماری های عفونی، رئیس بیمارستان امام سجاد(ع) شهر یاسوج و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج میهمان برنامه ایستگاه سلامت آگاه با موضوع ویروس کرونا بود.
آگاه: در ابتدا توضیح دهید که کرونا چیست؟
نیکبخت: کرونا در واقع نام یک ویروس از دسته کرونا ویروس هاست که سال هاست به عنوان یکی از علل سرماخوردگی شناخته شده است؛ ۱۵ تا ۳۰ درصد علل سرما خوردگی ها از نوع کرونا ویروس ها است؛ این کرونا یک نوع جهش یافته از این ویروس است که سالها باعث سرماخورگی می شد و با آن مشکلی نداشتیم اولین بار سال ۲۰۰۲ باعث ایجاد یک عفونت تنفسی شدید در چین شد و بعد سال ۲۰۱۲ یک فرم جهش یافته دیگر این ویروس باعث ایجاد بیماری مرس شد که در خاورمیانه رخ داد، اکنون نیز در طی چند ماه اخیر یک فرم جهش یافته از آن باعث ایجاد بیماری های تنفسی شدید شده است.
آگاه: راه های انتقال کرونا ویروس چیست؟
نیکبخت: کرونا ویروس از طریق تماس افراد و از طریق قطرات تنفسی فرد آلوده منتقل می شود، تماس با ترشحات تنفسی فرد آلوده چه به صورت مستقیم و غیر مسقیم می تواند باعث انتقال شود، قطره های تنفسی که به واسطه عطسه فرد مبتلا وارد فضا می شوند و می تواند فضای یک تا دو متر را طی کند؛ در صورت استشمام این قطرات از طریق راه پیدا کردن به مخاط می تواند باعث ایجاد بیماری در فردی دیگر شود.
آگاه: برای مقابله با کرونا ویروس چه کارهایی باید انجام داد؟
نیکبخت: برای مقابله کافی است تماس ها محدود شود، از جمله اینکه دست دادن، بوسیدن و در آغوش گرفتن انجام نشود، و اینکه به صورت مرتب دست هایمان را بشوییم که بهترین و موثرترین راه پیشگیری است، برای جلوگیری از انتقال این قطرات تنفسی کافی است که فرهنگ و آداب سرفه کردن را رعایت کنیم.
باید وقت عطسه و سرفه با یک دستمال کاغذی جلوی دهان مان را بگیریم و آن را بلافاصله در سطل زباله بیندازیم و بعد از آن نیاز است که بلافاصله دست هایمان را نیز بشوییم چرا که ممکن است طی این پروسه دست هایمان نیز به این ویروس آلوده شده باشد.
از قرار گرفتن در فاصله نزدیک افراد مبتلا پرهیز کنیم و توصیه می شود افرادی که بیمار هستند برای پیشگیری از ابتلای سایر افراد جامعه حتما از ماسک استفاده کنند، افراد سالم نیز که در یک مکان شلوغ قرار دارند که فاصله افراد با همدیگر کم است بهتر است ماسک استفاده کنند.
ویروس کرونا که این اندازه ترس و وحشت ایجاد کرده است در ۸۰ درصد موارد بیماری را ایجاد می کند که حتی بدون علامت باشد یا یک علائم خفیف مثل سرماخوردگی داشته باشد به این افراد توصیه نمی شود حتی به پزشک مراجعه کنند بلکه با استراحت در منزل می توانند بر بیماری فائق شوند، برای ۲۰ درصد دیگر که ممکن است بیماری شدید داشته باشند توصیه می شود به پزشک مراجعه کنند و درمان هایی که پزشک تجویز می کند را رعایت کنند.
آگاه: به نظر شما آیا طب سنتی می تواند راهکاری برای مقابله این ویروس باشد؟
نیکبخت: این بیماری در ۳ ماه اخیر به وجود آمده است، بنابراین تجربه زیادی حتی در خصوص خود بیماری، علائم و عوارض آن وجود ندارد چه برسد به اینکه بخواهیم در خصوص درمان های مطمئن صحبت کنیم، خیلی از درمان هایی که ما انجام می دهیم طی این دو الی سه ماه ثابت شده است که این داروها می توانند موثر باشند بنابراین اطلاعاتی در مورد گیاهان دارویی حداقل در خصوص این بیماری وجود ندارد و اینکه این داروها تاثیری روی ویروس دارد یا ندارد خیلی مشخص نیست.
آگاه: در مقابل یک فرد مبتلا به کرونا چه رفتارهایی باید داشته باشیم؟
نیکبخت: در صورتی که بیماری خیلی شدید نباشد این فرد باید خودش را در یک قرنطینه خانگی قرار دهد، ارتباط ها با این فرد محدود باشد و افراد محدودی با این فرد در ارتباط باشند خصوصا افرادی که بیماری زمینه ای دارند.
کرونا در اغلب موارد بیماری شدیدی ایجاد نمی کند که حتی فرد نیاز داشته باشد به پزشک مراجعه کند، اینکه بخواهیم یک فرد مبتلا به این ویروس را از خودمان برانیم کار بسیار اشتباهی است قطعا با یک سری راهکارهایی که مطرح کردم از جمله رعایت بهداشت اولیه به راحتی می توانیم جلوی ابتلای به این بیماری را بگیریم.
اینگونه نیست که اگر یک نفر کرونا داشته باشد و در یک خانواده و یک جامعه باشد خطرناک باشد، گاهی ممکن است این گونه رفتارهای ما اثر منفی بر روی این فرد مبتلا داشته باشد و عکس المعل هایی نشان دهد و مشکلات را نیز بیشتر کند.
آگاه: مدارس به دلیل تراکم جمعیت می تواند جایی برای انتقال گسترده این ویروس باشد، چه راهکارهایی وجود دارد؟
نیکبخت: این نگرانی در مدارس وجود دارد اما اگر ما بتوانیم فردی را که مبتلا هست را از بقیه جدا کنیم، و یا موظف کنیم که به مدرسه مراجعه نکنند، در خانه باشند و در مکان مناسبی قرار گیرند؛ می توانیم جلوی انتشار این بیماری را بگیریم، هر چند این بیماری در افراد گاهی بدون علامت هم وجود دارد، اما بیشترین اتفاق در افراد علامت دار رخ می دهد.
توصیه می شود اگر موردی مشکوک به بیماری کرونا هست خودش در منزل بماند، استراحت کند و خودش را وارد اجتماعات نکند که بقیه نیز مبتلا نشوند.
بخش دوم این گفتگو به زودی منتشر می شود…
انتهای پیام/
برچسب ها :ایران ، کهگیلویه و بویراحمد ، گچساران ، گچساران نیوز ، نفت و گاز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0