ناکارآمدی وعده ها؛ عامل کاهش مشارکت در انتخابات یازدهم/رکورددار مشارکت در انتخابات هم چوب عمل نکردن به وعده ها را خورد
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه در جمهوری اسلامی ایران ، انتخابات یکی از اصلی ترین نمادهای دموکراسی و تعیین کننده سرنوشتی است که می تواند وضعیت یک منطقه را برای مدت حداقل ۴ سال بیمه و یا ان را در بحران قرار دهد . برای به وجود امدن این دموکراسی مشارکت مردم ضروری
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه در جمهوری اسلامی ایران ، انتخابات یکی از اصلی ترین نمادهای دموکراسی و تعیین کننده سرنوشتی است که می تواند وضعیت یک منطقه را برای مدت حداقل ۴ سال بیمه و یا ان را در بحران قرار دهد .
برای به وجود امدن این دموکراسی مشارکت مردم ضروری ترین ابزار است که باید به ان توجه ویژه ای داشته باشیم .
کهگیلویه و بویراحمد از استان های سرشار از نعمات خداوند از جمله آب ، گاز و خاک حاصلخیز است که با وجود این شاخص ها اما سالهاست که با محرومیت و عدم توسعه زیر ساختی دست و پنجه نرم می کند .
این استان در شاخصه ایثارگری ، محرومیت ، و شرکت در انتخابات های مختلف در کشور از استان های برتر بوده و در اخرین مشارکت خود در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی توانست رتبه یک حضور در انتخابات را بدست بیاورد.
این استان اکثرا از ۲ قوم لر و ترک تشکیل شده که دارای فرهنگ های خاص و ناب است که می توان به فرهنگ ایثار و فداکاری این مردم در تاریخ به عنوان شاخص هویتی این قوم در کشور اشاره کرد.
از دیگر شاخصه های قوم لرحضور قدر تمند و همیشگی در صحنه های مختلف انقلاب است که می توان به عنوان نمونه به شرکت در انتخابات اشاره کرد.
اما نکاتی که ما را بر ان داشت تا به این مهم با وجود عمق محرومیت بپردازیم چرایی این مشارکت در انتخابات است .
کهگیلویه و بویراحمدی ها که در انتخابات گذشته توانسته بودند نقش پر رنگتری در انتخابات داشته باشند این بار با وجودی که توانستند رتبه اول میزان مشارکت را در کشور داشته باشند به دلیل ضعف عملکردها و کارنامه ضعیف دولت و نمایندگان مجلس، مشارکت پایینی نسبت به ادوار گذشته داشتند و می توان اذعان داشت نگاه قومی و قبیله ای در انتخاب کاندیداها عمده دلیل مشارکت سبز مردم این استان در انتخابات بود.
دموکراسی که نماد مشارکت اکثریت مردم در امور حکومت مردم بر مردم و برای مردم است در این استان در انتخابات اخیر به صورت ویژه ای خودش را نشان داد و انتخاب نمایندگانی با شاخصه های قومی و قبیله ای در آینده تاثیرات فراوانی بر روی سرنوشت مردم منطقه خواهد داشت .
رفتارهای انتخاباتی استان تحت تاثیر انتخابات های گذشته به سمت و سوی گرایش های قومی و قبیله ای شیفت پیدا کرد به گونه ای که می توان گفت نقش قوم از نقش احزاب در انتخابات استان قدرتمند تر بوده است .
به اذعان مردم جریان های سیاسی شاخص چپ و راست در کهگیلویه و بویراحمد بعد از انقلاب نتوانستند اعتماد سازی خوبی در استان داشته باشند و وقتی که احزاب نتوانند تاثیر مثبتی در توسعه شاخص های پیشرفت داشته باشند ،طبیعی است احزاب سیاسی و نماینده قوم و قبیله چه جایگاهی بین افکار عمومی پیدا میکنند و کار به جایی میرسد که عملا بود و نبودشان تاثیر ملموسی بر زندگی مردم نیز نخواهد داشت و انتخابات به سمت قومی و قبیله ای بودن شیفت پیدا می کند.
یکی دیگر از پارامترهای انتخابات قومی و قبیله ای در این انتخابات را می توان ضعف عملکرد انتخاب قومی در انتخابات گدشته عنوان کرد که منتخب به خوبی نتوانسته است در ارضاء خواسته های سایر قبایل گام بردارد و نمود عینی این مورد حضور کاندیداهای مختلف استان با عقبه قبایل مختلف است .
به جرات می توان گفت یکی دیگر از دلایل مشارکت بالای مردم این استان در انتخابات فرمانبرداری از رهبری و ولایت مداری این مردم است که نه این انتخابات بلکه در همه صحنه های دیگر انقلاب با وجود عمق محرومیت ها حضور و مشارکت گسترده ای را داشته اند.
ضعف عملکردی ، فقر ، فساد ، تبعیض و بی عدالتی همه می توانستند دست به دست هم دهند تا مردم کهگیلویه و بویراحمد مشارکت پایینی در انتخابات داشته باشند اما روحیه استکبار ستیزی ، مدافع انقلاب بودن و شهادت سردار دلها نیز تاثیر فراوانی داشت.
اولین دوره مجلس شورای اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸ برگزار شد و از استان کهگیلویه و بویراحمد دو نماینده از حوزه انتخاباتی بویراحمد و دنا و کهگیلویه و گچساران راهی مجلس شدند.در این دوره میزان مشارکت مردم استان در انتخابات ۴۳٫۹۳ درصد بود که کمترین میزان ثبت شده در تاریخ استان است.
جمعه۲۷ فروردین سال ۱۳۶۳ شاهد برگزاری دومین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بود که مشارکت مردم کهگیلویه و بویراحمد در دومین دوره انتخابات ۷۸٫۸۷ اعلام شد.
سومین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در نوزدهم فروردین سال ۶۷ و با مشارکت ۸۴٫۹۳ درصدی مردم کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
چهارمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲۱ فروردین سال ۱۳۷۱ برگزار شدکه میزان مشارکت مردم استان در این دور از انتخابات ۸۶٫۶۲ درصد اعلام شد.
پنجمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۸ اسفند سال ۱۳۷۴ برگزار شد، مردم کهگیلویه و بویراحمد در دور پنجم انتخابات مشارکت ۹۶٫۱۶ درصدی داشتند.
ششمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲۹ بهمن سال ۱۳۷۸ برگزار شد، میزان مشارکت مردم استان در این انتخابات ۹۶٫۵۱ درصد است.
انتخابات هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی در اولین روز از اسفند سال ۱۳۸۲ برگزار شد.
در این دوره از انتخابات شهرستان گچساران از حوزه انتخابیه گچساران و کهگیلویه جدا و استان دارای سه حوزه انتخابیه گچساران و باشت، کهگیلویه و بهمئی و بویراحمد و دنا شد.
مردم در این دوره انتخاباتی مشارکت ۸۹٫۸۱ درصدی داشتند.
در دوره هشتم انتخابات مجلس در ۲۳ اسفند سال ۸۶ مشارکت مردم کهگیلویه و بویراحمد 87.59 درصد اعلام شد.
12 اسفند سال ۱۳۹۰ شاهد برگزاری نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بود، مردم کهگیلویه و بویراحمد در این دوره از انتخابات به مانند گذشته حضور فعالی داشتند و میزان مشارکت آن ها ۸۹/۹۶ درصد اعلام شد.
۷ اسفند سال ۱۳۹۴ شاهد برگزاری دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بود که در این دوره نیز مردم استان مشارکت بیش از ۸۰ درصدی را به ثبت رساندند.
و در نهایت یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی روز دوم اسفندماه سال جاری برگزار شد و میزان مشارکت با کاهشی قابل تامل به ۷۱ درصد رسید.
انتهای پیام/
برچسب ها :ایران ، کهگیلویه و بویراحمد ، گچساران ، گچساران نیوز ، نفت و گاز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0