تاریخ انتشار : شنبه 25 خرداد 1398 - 20:05
کد خبر : 47734

بیشتر دولت‌های انقلاب را مجلس ها خراب کردند/کدام استاندار مورد تایید چپ و راست بود؟/زارعی و هدایتخواه چگونه نمایندگانی بودند؟/دولت پیر و خسته لایق انقلاب و ملت نیست

بیشتر دولت‌های انقلاب را مجلس ها خراب کردند/کدام استاندار مورد تایید چپ و راست بود؟/زارعی و هدایتخواه چگونه نمایندگانی بودند؟/دولت پیر و خسته لایق انقلاب و ملت نیست

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه؛ برنامه شناسنامه ۱۰۰ مستندی تلوزیونی اینترنتی بوده که در این برنامه سعی شده با نگاهی متفاوت و دعوت از  سیاسیون، نخبگان سیاسی و کارشناسان از گروه های مختلف اصلاح طلب، اصولگرا و حتی دیگر گرایشات فکری و جناحی پیرامون ۱۰۰سال تاریخ استان کهگیویه بویراحمد و اشاره به مسائل

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه؛ برنامه شناسنامه ۱۰۰ مستندی تلوزیونی اینترنتی بوده که در این برنامه سعی شده با نگاهی متفاوت و دعوت از  سیاسیون، نخبگان سیاسی و کارشناسان از گروه های مختلف اصلاح طلب، اصولگرا و حتی دیگر گرایشات فکری و جناحی پیرامون ۱۰۰سال تاریخ استان کهگیویه بویراحمد و اشاره به مسائل مهم منطقه ای، سیاسی، تاریخی، فرهنگی و حتی اجتماعی تبادل نظر صورت گیرد. 

 

این برنامه که در قسمت های مختلف در حال تهیه و نگارش بوده توانسته فضای سیاسی استان و حتی نخبگان رابه چالش بکشد و حتی  ذائقه مخاطبان را در بسیاری از موضوعات مهم و مبهم را به خود جلب کند.

 

 

 بخش دوم شناسنامه ۱۰۰ که با حضور سید شکراله امامی برگزار شد که در این بخش مشروح گفت و گوی دوم  در زیر آمده است:

 

 

شناسنامه ۱۰۰: در دفاع مقدس شهدایی از استان ما نقش آفرینی فراوانی کردند مانند حماسه پدخندق، کربلای چهار آیا تعاملات منطقه ای و تفکرات سیاسی  در استان ما سبب  عدم شناخت آن رزمندگان شده است؟

 

امامی – حضرت امام خمینی (ره) فرمودند جنگ نعمت است، و امروز متوجه می شویم امنیت این روزها مدیون  فداکاری زمان جنگ است، مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در بین سایر استان ها قریب به ۲۲ درصد شرکت کردند، از نظر میزان جمعیت اولین استان از نظر حضور در میدان جنگ شناخته شده و ۱۸۸۰شهید، ۱۳۰۰۰ جانباز، همچنین آزاداگانی که در استان وجود دارد، اما باید پرسید چرا به این شخصیت های ارزشمند دفاعی استان نپرداخته ایم، که باید گفت به عنوان مثال شهید ایزد پناه کاندید انتخابات بوده و رای آورده و وارد جبهه می شود، در ان زمان مسائل سیاسی و جناحی مطرح بود که نوع نگاه و بینش مسوولانی که مسوولیت گرفته اند و نسبت به گفتمان های انقلاب بی توجه بودند و گرفتار عزل و نصب ها و تصاحب مناصب بودند، این موضوع سبب شد خیلی از مسائل فراموش شود، و بسیاری از شخصیت های تاثیر گذار معرفی نشود،  ازطرفی امروز از یک عقبه جهادی و دفاعی محروم هستیم  که می توان از سرمایه های جنگ پشتوانه ای برای جنگ ساخته تا در کشور می توان حرف برای گفتن داشته باشیم و سرداران ما  کمتر از دیگر سرداران کشور نبودند و در جنگ مانند عملیات پد خندق تلاش های فراونی کرده و آن را فتح کردند.

شناسنامه ۱۰۰: بعد از انقلاب استانداران زیادی بر روی کار آمدند، به نظر شما بهترین استانداری که توانست در کهگیلویه وبویراحمد به مردم خدمت کند کدام استاندار بود؟

 

امامی – بخشی ازاستانداران ما در ابتدای انقلاب عوض شدند، و دوام دولت هایی مانند شهید رجایی، بازرگان و بنی صدر  کم بود اما با روی کارآمدن دولت سازندگی استمرار بیشتری داشت زیرا از فضای جنگ عبور کرده بودیم و در همان زمان جنگ مردم به سمت جبهه بسیج شده و چندان به فکر معاش و مسائل دیگر نبودند، و بعد از جنگ دولتی که بر روی کار خواهد آمد باید پاسخگو باشد.

 

استاندارانی که در دولتهای گذشته نظیر رهبر انقلاب،  آقای هاشمی، خاتمی، احمدی نژاد و استانداران زمان آقای روحانی را می توان اشاره کرد، در زمان اصلاحات استانداری که به کهگیلویه و بویراحمد آمده و و فردی مردمی بود آقای دوستی بود؛ به یک خاطره اشاره کنم، زمانی در رابطه با مسائل صنفی و فرهنگی سخنرانی میکردم که او بنده را احضار کرد و گفت شما چرا رئیس فرهنگ نشدید؟ و جواب دادم به بنده میدان نمی دهند و او گفت من می گویم شما باید مسئول فرهنگ شوید که به ریاست آموزش و پرورش دنا توسط آقای دوستی انتخاب شدم هر چند از نظر فکری مخالف با او بودم.

 

آقای دوستی چون یک شخص مردمی بود مورد تایید چپ و راست بوده و از او به خوبی یاد می شود، استاندار بعد اهل یزد بود به نام اولیاء که استانداری متدین و متقی بود، در دولت اقای احمدی نژاد حسینی  استانداری گمنامی بوده است و خدمات زیادی انجام داده است و  اهل تلویزیون و تبلیغات هم نبود اما استاندار قوی آقای احمدی نژاد نوذری بود، فردی با برنامه، طراح، قوی و مومن که حتی از غذای استانداری هم نمی خورد.

 

اما از استانداران آقای روحانی چیز خاصی دیده نشد یعنی از آقای خادمی یا احمدی کار خاصی ندیدم که بشود از آنها یاد شود، باید گفت انقلاب به گردن ما حق دارد و سهل انگاری ها و خطاهایی که بعضی از مدیران ما دارند عواقب بد اخروی دارد و به جای اینکه به خدمت رنگ و رخسار داده شود، به قوم و قبیله اهمیت داده می شود، که این قوم و قبیله یا حزبی، باندی یا ژنتیکی است و در کنار پیشرفت هایی که انجام شده است، بنده معتقد هستم اگر بهتر عمل میشد جوان بیکار نبود زیرا کشور ایران یک کشور غنی است و ۷ درصد منابع در ایران بوده و چرا استفاده نمی شود.

 

بنده برای مدتی مدیر بودم و معتقدم هر مدیری که بخواهد صادقانه کار کند میدان خدمت را از او می گیرند زیرا مافیایی در جریان سیاسی وجود دارد که عرصه خدمت گذاری را از مسوولان می گیرند و در بخش های مختلف مانند پیمانکاران، حوزه بازیگران سیاسی و مسائل قومی بوده است، به عنوان مثال زمانی آقای صوفی استاندار بود و آقای حسینی نماینده بود و در مراسم دهه فجر اتفاقی گفتند نماینده سخنرانی می کند و استاندار از جایگاه پایین پرید و رفت و این نشانه عدم همدلی مسوولان است و این حرکت ها باعث شد نتوان از فرصت ها استفاده کرد و در جایگاه فعلی قرار بگیریم.

 

 

شناسنامه ۱۰۰: رهبر انقلاب در سال ۷۳ به کهگیلویه و بویراحمد آمد و در آن زمان به مسوولان دستور دادند ده برابر در این استان خدمت کنند آیا با آن فرمان توسعه به استان آمد یا خیر؟

 

امامی – سفر رهبر انقلاب به استان همراه با خیر و برکت بود اما در زمانی که استاندار و نماینده مردم متحد نبودند اختلافات باندی و جریانی اجازه خدمت را نداد و در هنگام سفر رهبر انقلاب فضای سیاسی باز شد اما به دلیل عدم تعامل مدیران استان و مسائل جریانی و جناحی از این فرصت استفاده نشد، به عنوان مثال بحث جاده یاسوج – بابامیدان از مصوبات سفر رهبر انقلاب بود اما دو دهه طول کشید که از جمله دلایل آن نحوه مدیریت در استان است که سلیقه ای و جریانی بوده و مدیریت عقلایی نبوده است، و منافع باندی و خطی بوده و منافع ملت مطرح نبوده است.

 

شناسنامه ۱۰۰: در عرصه نمایندگی مجلس چرا نمایندگان بیشتر به فکر حوزه ایل و طایفه بوده و کمتربه فکر استان هستند؟

 

امامی –  از دلایل مختلفی که سبب شد نمایندگان ما در اداورا مختلف نتواننند آنگونه که باید و شاید نقش ایفا کنند چند علت خواهد داشت، انتخابات وابسته به ملت بوده، و آنها به علت اینکه رای مردم را ازدست ندهند بسیاری از موضوعات را بازگو نکردند، دوم اعمال نفوذها و رانت خواری که توسط عده ای خاص انجام می شد سوم نمایندگان ما بیش از  آن که به وظیفه نمایندگی فکر کنند وارد حاشیه ها شدند. 

 

یاد دارم در انتخابات دوره اول یکی از نمایندگان با ساخت پوستری گفت کار نماینده برق کشی، جاده آسفالت، مخابرات نیست و نماینده قانونگذاری و نظارت بر روند حسن اجرای قانون را بر عهده دارد در این شرایط رقیب او  این بیان او را مبنی بر عدم خدمت به مردم معرفی کرد و با زرنگی بیان کرد  بنده در صدد خدمت به شما هستم و همین عامل سبب پیروزی او شد.

 

وقتی در منش  ما سیاسی کاری جای کار سیاسی را می گیرد، وقتی منافع زودگذر جای منافع عام را می گیرد بدون شک نمایندگانی از این موفق‌تر نخواهیم داشت بنابراین اگر نوع نگرش نماینده به مجلس و نوع نگرش مردم به نماینده تغییر نکند، مردم در شرایط مناسب نخواهند توانست افراد را انتخاب کنند.

 

بعضی افراد وقتی وارد مجلس شدند  همه وعده ها و قرارهای خود را که با مردم  و ملت بسته بودند فراموش می کنند بنابراین نوع شناخت نماینده، دیدگاه و نگاه او و همچنین ویژگیهای ذاتی و اخلاقی او  مد نظر است از طرفی مردم باید آگاهانه انتخاب کنند و حرف خود  در فضای همراه با تفکر، تامل، نقد سازنده  را بیان کنند که در این شرایط می توان یک انتخاب خوب داشت اما چنین فضایی در استان ما به وجود نیامده است و اگر این فضا فراهم نشود نمایندگان ما همچنان دچار ضعف هستند.

 

شناسنامه ۱۰۰:با وجود اینکه شهرستانهای استان نمایندگان مقتدری را به مجلس شورای اسلامی فرستادند اما چرا هنوز لکه محرومیت از استان تا اکنون پاک نشده است؟

 

امامی – نمایندگانی که توسط مردم انتخاب و به مجلس وارد می شوند باید به وسیله یک برنامه و چارچوب حرکت کرده تا بتوانند از ظرفیت‌های استان در سطح ملی استفاده کنند، در این رابطه از جمله دلایلی که استان ما در حاشیه قرار گرفت به دلیل حسادت است کسی که برای نمایندگی استان در سطح ملی انتخاب می‌شود باید برای نخبگان استان  تدابیری را مد نظر قرار دهد به عنوان مثال آقای موحد این موضوع را تا حدودی در نظر گرفت اما دیگر نمایندگان استان مانند بزرگواری، هدایت خواه، زارعی،  هاشمی، سید باقر موسوی،  برای فرزندان استان ظرفیت ایجاد نکردند  بنابراین بخشی از این مشکل به نمایندگان برگشته که یا از سر ندانم کاری بوده یا معتقد هستند که اگر فردی را معرفی کنیم فردا مدعی شده و عرصه را از ما خواهد گرفت، یا متاثر از برخی القائات توسط برخی از افراد  این موضوعات عملی نمی شود.

 

وقتی در سطح ملی پشتوانه و از ظرفیت های استانی نداشته باشیم پیشرفت نخواهیم کرد به عنوان مثال افرادی از اصفهان و لرستان در بدنه دولت حضور دارند اما کمترین ظرفیت مدیریتی در کشور مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد است و این موضوع به نحوه تعاملات رفتاری ما با همدیگر برمیگردد زیرا ما دچار خودبرتربینی، حسادت، کینه ورزی و دعواهای جناحی و سیاسی شده ایم و این دعواهای جناحی و سیاسی سبب شده است که نتوانیم استان  را به آن صورتی  که شایسته است معرفی کنیم.

 

 

 به یاد دارم با یکی از استاندار ها بحث کرده و گفتم افسوس می خورم که برادرم وزیر نیست و گرنه استاندار تهران بودم در شرایط حاضر ما پشتوانه نداریم و بخشی از محرومیت ها به نداشتن پشتوانه و بخشی دیگر به نمایندگان استان مربوط است، از طرفی نمایندگان خیلی از استان های دیگر در شرایطی که با هم اختلاف سلیقه دارند اما وقتی موضوع منافع استان خودشان مطرح است پشتیبان همدیگر هستندولی این گونه مسائل در استان ما در شرایط حاضر مطرح نشده است.

 

به عنوان مثال در یک جلسه که با نام وحدت  توسط سپاه پاسداران برگزار شد نمایندگان در آن شرایط هم شروع به اختلاف افکنی کردند و در آن جلسه بیان شد که آقای تاجگردون بحث دولت با تفنگ و دولت بی تفنگ را مطرح کرده است و باید گفت متاسفانه تا زمانی که ما دارای چنین ظرفیت هایی هستیم نمیتوانیم  به آن شکل که انتظار می رود هم از ظرفیت های استان و نیروهای استان استفاده کنیم.

 

باید تاکید کنم که سیاسیون و نمایندگان استان در کنار اختلاف سلیقه ها باید در برنامه ها و منافع  استان  موضع مشترک و  متحد داشته و این را از خود نشان دهند.

 

 

شناسنامه ۱۰۰: چرا دولت های بعد از انقلاب در دوره اول خود با قوت به مردم خدمت می‌کردند اما در مراحل بعد نتوانستند به خدمت خود ادامه دهند؟
 
 
 
امامی – دولت های مختلف ما در دوران انقلاب به غیر از دولت شهید رجایی که عمر کوتاهی داشت همچنین بخشی از دولت آقای احمدی‌نژاد و بخشی از دولت اصلاحات خوب عمل کردند از طرفی دولت رهبر انقلاب در آن زمان که موضوع ریاست جمهوری و نخست وزیری مطرح بود بیشتر قدرت در دست آقای میرحسین موسوی بود.
 
 
 
 
از جمله دلایلی که دولت‌های ما دچار این موضوع شدند به دلیل عدم ارائه برنامه ها به ملت است و  هنوز به این مرحله نرسیده ایم  که برنامه ارائه شود به عنوان مثال دولت روحانی اگر قصد پذیرفتن مسئولیت را دارد در وهله اول باید کابینه خود را معرفی کند تا دیگران توان آنها را سنجیده  که چند روز است. 
 
 
 
 
بیشتر دولت ها با تحریک قرار دادن احساسات جوانان قدرت میگیرند به عنوان یک نمونه در رقابت آقای روحانی و آیت الله رئیسی، شعارهای رنگی وجود داشت از طرفی  با آرای ملت و احساسات آنها بازی شد و رای آنها را کسب کردند و نظر جوانان را جلب می‌کنند و معمولاً شعار های جوان را بیشتر بیان می شود.
 
 
 
 
از طرفی بیشترین حاکمیت در انقلاب اسلامی با اصلاحات بوده است و قریب به ۳۰ سال از عمر انقلاب در دست قشر  اصلاح طلب بود و اما بقیه عمر انقلاب در دست اصولگرایان به اصطلاح چند گانه سوز قرار داشت در رابطه با مشکل مطرح شده باید گفت این دولت ها دارای راهبرد مشخصی نبودند از طرفی در مراحل بعد دچار حاشیه شده و آستانه تحمل و انتقاد پذیری آنها کم بوده و همچنین میتوان گفت به خوبی تربیت سیاسی نشده‌اند.
 

 
 
کسی که تربیت سیاسی می شود دارای تحلیل، انتقاد پذیر و هم مجهولات و معلومات و مشکلات را به خوبی می شناسد و در مراحل مختلف بحرانی و غیر بحرانی می‌تواند برای خود حرفی برای گفتن داشته باشد، در همین ارتباط دولت هایی که بر روی کار آمدند در مراحل اول با شعارهای توخالی آمده و بر روی کاغذ خوب نوشته شد اما در مرحله اجرا دچار حواشی و مشکلات شدند.
 
 
 
 
 
در شرایط امروز لابی‌های مختلف در حوزه اقتصاد، صنعت و فرهنگ در حال فعالیت بوده و دولت ها را به سمت خود هدایت می کنند به عنوان مثال در دولت آقای هاشمی موضوع اقتصاد لیبرالی تحت عنوان توسعه بدون عدالت مطرح شد،  توسعه بدون عدالت یعنی فقیرها فقیرتر و اغنیا ثروتمند تر شدند، در دوران بعد فردی مانند آقای خاتمی توسط آقای هاشمی رفسنجانی معرفی شد و موضوعی به نام اصلاحات و جامعه مدنی مطرح شد در این دوره شعارها به سمت مسائل سیاسی پیشرفت و ناب ترین ارزش های دینی ما دچار تخریب شد که این موضوع در روزنامه های زنجیره ای  اصلاحات قابل مشاهده است.
 
 
 
دولت آقای احمدی نژاد در ۴ سال اول کارنامه خوبی داشته ولی در چهار ساله دوم اندیشه های آقای مشایی را دنبال کرده و موضوعاتی به نام انحراف و حلقه انحرافی به وجود آمد که سبب شد جامعه منتقدین نسبت به  او انتقادی وارد شوند و او منکوب شد، در دوره دوم خدمتگزاری این سه دولت ذکر شده متاسفانه آن گونه که باید و شاید برنامه‌های آنها اجرایی نشد نهایتاً دولت آقای روحانی که یک دولت  متمکن، اشرافی و از کارخانه داران و وزرای میلیاردی تشکیل شده بود،  بنابراین چنین افرادی از بین مردم بیرون نیامده و در مکان های مختلف مانند کارخانجات و شرکتها نفوذ دارند.
 
 
 آقای روحانی نسبت به  مشکلات و معضلات اقتصادی  نظیر گرانی که بر مردم وارد می شود تا حدود زیادی بی توجه بوده است باید اشاره کرد نجابت و شان مردم ایران بوده که چنین مشکلاتی را تحمل می کنند اما چنین دولت پیر و خسته لایق انقلاب و ملت نیست بنابراین اگر آنها افرادی متعهد بودند خود آنها باید کنار می رفتند، یکی از مواردیکه در سیل اخیر که دولت برنامه اجرایی مناسبی نداشت و اگر نیروهای نظامی نبود سرنوشت مردم نامشخص بود.
 
 
 
 
 
امروزه یکی از مهم‌ترین اشکالات کشور مجلس شورای اسلامی است، اگر مجلس و همچنین دولت ضعیف باشد پیشرفتی در کشور حاصل نخواهد شد و از طرفی  بیشتر دولت‌های انقلاب را مجلس ها خراب کردند، زیرا  افرادی در مجلس  وجود داشته که دست به معامله می زنند و آنها را معامله گر می نامند به عنوان مثال بنده از یک نماینده سوال کرده که چند نماینده در مجلس وجود دارد و بیان شد از از ۲۹۰ نماینده شاید ۱۵ نفر نماینده  وجود داشته و مابقی معامله گر هستند یعنی دزدی و اختلاس ناشی از سنین مدرسه بوده و رد پای یکی از نمایندگان در آن وجود دارد بنده معتقد هستم یکی از دلایل ضعف دولت ها مجلس است زیرا مجلس در راس همه امور قرار دارد و مجلسیان باید دولت را مورد سوال و بازخواست قرار دهند.
 

 
 

شناسنامه ۱۰۰: نظرتان را درباره کلمات زیر در یک جمله بفرمایید

 

شهرستان بویراحمد؟ شهرستانی زیبا در همجواری کوهپایه دنا

 

 شهر یاسوج؟ عروسی در منطقه جنوب

 

 ستار هدایت خواه؟ انسانی با تقوا و پرتلاش.

 

 سید مسعود حسینی؟انسانی متقی اما آرام.

 

غلامرضا تاجگردون؟انسانی سیاسی اما کم گذشت.

 

حجت الاسلام بزرگواری؟انسانی صادق اما بدون برنامه

 

شهرستان چرام؟ شهری زیبا در کهگیلویه

 

مهندس نوذری؟استانداری قوی و مقتدر

 

 مهندس نیکزاد؟انسانی صادق اما فاقد برخورد درست

 

 سید موسی خادمی؟انسانی خنثی

 

 علی محمد احمدی؟استانداری شعاری فاقد عمل

 

 غلام محمد زارعی؟نماینده ای در مسیر فاتحه خوانی

 

 حجت الاسلام موحد؟انسانی بزرگ و با ظرفیت

 

سید باقر موسوی جهان آباد؟انسانی شجاع اما خط باز

 

استان کهگیلویه و بویراحمد؟استانی اصیل و دارای سابقه گهربار اما گمنام در کشور

 

 حسن روحانی؟فردی بیخیال است

 

محمود احمدی نژاد؟پرتلاش اما جنجالی

 

مرحوم هاشمی رفسنجانی؟هاشمی رفسنجانی بردبار اما فریبکار است

 

سرلشکر رضایی؟یادگار جنگ و دفاع مقدس

 

 سردار شهابی فر؟سردار بی ادعا

 

 شهید ایزدپناه؟شهیدی گمنام

 

سیل های فروردین ۹۸؟ ویران گر اما بیدار کننده

 
 
انتهای پیام/

لینک منبع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تریبون زاگرس قطب نما زاگرسیون زاگرسیون اعلام وصول پایگاه خبری