مقاومت ما را به بازدارندگی می رساند/همه مولفه های مقاومت را باید در نظر گرفته و برای همه آنها نسخه های واقعی داشته باشیم
کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه در خصوص بیانات رهبر انقلاب درباره موضوع مقاومت بیان کرد: به نظر می آید که حضرت امام مقاومت را از آیات تصریحی قرآن نسبت به موضوع مقاومت، تاریخ، سیره و سنت رسول الله و ائمه معصومین و تجربه بشری چه در چارچوب جمهوری
کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه در خصوص بیانات رهبر انقلاب درباره موضوع مقاومت بیان کرد: به نظر می آید که حضرت امام مقاومت را از آیات تصریحی قرآن نسبت به موضوع مقاومت، تاریخ، سیره و سنت رسول الله و ائمه معصومین و تجربه بشری چه در چارچوب جمهوری اسلامی و چه در مجموعه جهان انتخاب کردند.
سید رضا صدرالحسینی گفت: اولین مقاومتی که امام خمین (ره) آن را رهبری میکند مقاومت در مقابل رژیم پهلوی است، رژیم پهلوی دارای همه امکانات نرم افزاری و سخت افزاری بود اما آن چیزی که نتوانست تحلیل دقیقی در مورد آن داشته باشد نفوذ حضرت امام و شبکه روحانیت بود، بنا بر این امام آن را به طور دقیق مدیریت کردند و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی متوجه این موضوع شدند که این موضوع مقاومت یک مسئله تجربه شده است، نه فقط در تاریخ اسلام یا در آیات الهی که در قرآن مجید آمده است، بلکه کاملا قابل بررسی، قابل دستیابی و قابل تکرار است، این نکته خیلی مهم است.
وی در ادامه افزود : بر این اساس حضرت امام رهبر مقاومت شدند و ملت هم آن را پذیرفت و به همین دلیل است که ملت ایران مقاومت را پذیرفته امروز دشمنی های فراوانی بر علیه کشور در حوزه های مختلف انجام می شود که کاملا می تواند منعطف باشد و به قول امروزی ها آن را دور بزند و از هر یک از این تهدیدات یک فرصت برای خودش بسازد، و این موضوع خیلی گسترده است.
صدرالحسینی گفت: بنابراین باید به صورت مصداقی جلو برویم که مثلاً امام در حوزه نخریدن نفت ما در دهه اول چه استراتژی را به کار بردند در همین دکترین مقاومت، در ارتباط با حمله همه جانبه به پنج استان ما چه کردند، در ارتباط با مقاومت در خصوص ترورهایی که در داخل کشور صورت می گرفت امام چه کردند؟ در خصوص مسئله تحریم های اقتصادی چه کردند؟چون ما درست در روز بیست سوم بهمن ماه ۱۳۵۷ از جانب نظام سلطه و دولتهای قدرتمند تحریم شدیم، البته هر کدم از این تحریم ها یک شرایط زمانی داشت و محدودیت های موضوعی داشت که حالا امروز رسیده به همه جنبه ها بنابر این نکته حائز اهمیت است حضرت امام بر اساس نص ایات قران کریم و تجربه تاریخی در اسلام موضوع مقاومت را به عنوان دستور کار قرار دادند در سی سال رحلت بعد از امام پرچمداری این مقاومت توسط مقام معظم رهبری انجام شده موضوعات متعددی را میتوان بازگو کنیم.
وی افزود: ما اگر در دفاع مقدس مقاومت نمی کردیم چه اتفاقی می افتاد؟ وقتی خرمشهر را از ما گرفتند عده ای که به مقاومت اعتقاد نداشتند گفتند خرمشهر که چیزی نیست و آن را بدهیم برود، یه مقدار که رفتیم جلوتر گفتند حالا نفت شهر که مهم نیست آن را هم بدهیم برود اما مقاومت صورت گرفت و ما با پیروزی از دفاع مقدس خارج شدیم.
این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: همین مسئله در موضوع ترور ها، مسائل هسته ای، اقتصادی، فنی و مهندسی هم بود در این مملکت قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هفت تا سد داشتیم، هیچکدام از این هفت سد را هم ایرانیها نساخته بودند، مقاومت در مسائل به خصوص علمی ما را به جایی رساند که امروز یکی از سد سازان مهم در دنیا هستیم، حتی سیلوهای نگهداری گندم هم همینطور بود، یعنی از مسائلی که امروزه از مسائل ابتدایی است که دانشگاه های درجه سه و چهار ما می تواند فارغ التحصیلانی را از دانشگاه فارغ تحصیل کنند که می توانند این اقدامات را انجام دهند.
وی اضافه کرد: بنابراین مقاومت، در حوزه های مختلف می تواند ملت ها را به نقطهای برساند که بازدارندگی داشته باشد، یعنی دشمنان نتوانند اراده خودشان را در حوزه های سیاسی، اقتصادی و نظامی به آن ها تحمیل کند.
صدر الحسینی ادامه داد: این موضوع را نباید فراموش کنیم که موضوع مقاومت یعنی مواجهه با مسئله مقاومت و تعیین این شروط چند مولفه اصلی دارد، یکی اینکه مسئله باید عاقلانه، شجاعانه، امیدوارانه و مدبرانه اتخاذ شود، اگر این اتفاق بیفتد قطعاً و یقیناً هزینه های مقاومت از هزینه های سلطه، غیر مستقل بودن و سلطه پذیری کاملا مشخص می شود و کاهش دارد.
وی در ادامه با گریزی به یک مقایسه بین اندیشه مقاومت و یک اندیشه سلطه پذیر بیان کرد: در حال حاضر ۴۰ درصد از مردم عربستان زیر خط فقر هستند که ۲۰ درصد از آنها فقر مطلق دارند. ممکن است بعضی از افراد، مکه و مدینه را در شرایطی بروند و انجا را ببینند و بگویند که تغییری نکرده و یا یک سری آبادی هایی همچنین در آنجا صورت گرفته است اما بخشهایی قابل توجه از کشور عربستان در واقع بی صاحب است و مردم در شدیدترین فقر زندگی می کنند، با توجه به اینکه یک کشور بسیار ثروتمند است ولی نمی تواند خودش پول هایش را خرج کند، اجازه هزینه کردن را ندارد، چون مقاومت ندارد، چون بازدارندگی ندارد چون توانمندی اظهار نظر در مقابل نظام سلطه را ندارد این شرایط به وجود آمده است.
صدر الحسینی با اشاره به برخی از سخنان مقام معظم رهبری بیان کرد: ما هم مشکلات اقتصادی داریم اما رو به جلو هستیم ما این بدهیها را نداریم در تعریف استقلال گفته می شود که نظام و یا کشوری که بتواند خود تصمیم سازی کند، تصمیم بگیرد و به آن تصمیم عمل کند الان بیایید ببینید که ما که دکترین مقاومت را پذیرفته ایم در این چهل سال آیا ما مستقل تر هستیم یا کشورهایی که نپذیرفتند از جمله عربستان البته می خواهم این نکته را به صورت جمع بندی شده خدمتتان عرض کنم که برای این که وارد حوزه مقاومتی شویم در تمامی زمینهها باید از تکانه هایی که به مولفه های اصلی این مقاومت ضربه وارد میکنند جلوگیری کنیم.
وی افزود: یکی از آن ها اقتصاد است دیگری موضوع امنیت است این مسئله نباید فراموش شود، یکی موضوع فرهنگ است، قویترین کشور اقتصادی دنیا هم که باشیم ولی به مولفه امنیت و فرهنگ توجه نکنیم، مثل ژاپن می شویم، مگر امروز ژاپن یکی از کشورهای قدرتمند اقتصادی نیست باید دید آیا واقعا میتواند استقلال فرهنگی ژاپنی را هم داشته باشد؟!
صدرالحسینی ادامه داد: ژاپنی ها در یک ایامی لباس ژاپنی را می پوشند و می آیند و یا با آن دو تا چوب غذا می خورند تمام سبک زندگی آنها شده غربی یک کشور بسیار قوی در زمینه های اقتصادی هم هست. بنا بر این همه مولفه های مقاومت را باید در نظر داشته باشیم برای همه آنها نسخه های واقعی داشته باشیم، اما یک نکته نباید فراموش شود که با تأکید مقام معظم رهبری به خصوص از سال ۹۷ تاکنون اقتصاد در اولویت ماست.
وی در پایان گفت: اگر ما این توانمندی را نداشته باشیم در مقابل تکانه های اقتصادی مقاومت لازم را داشته باشیم قطعاً و یقیناً دیرتر به قله مقاومت که بازدارندگی است میرسیم امروز ما تا به حد زیادی به توان بازدارندگی نظامی یا بازدارندگی امنیتی رسیده ایم اما چون دشمن ما نقطه ضعف ما را اقتصاد می داند که درست هم متوجه شده است فشار خود را گذاشته است روی نقطه اقتصادی به همین دلیل است که در این حوزه این همه تاکید است که باید توجه لازم را داشته باشیم.
انتهای پیام/
برچسب ها :ایران ، کهگیلویه و بویراحمد ، گچساران ، گچساران نیوز ، نفت و گاز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0