به گزارش گچساران نیوز از یاسوج، سید احسان عسکری در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی یاسوج با “شو وی” سرکنسول جمهوری خلق چین در بندرعباس با اشاره به ارتباط و تعاملات میان جمهوری اسلامی ایران و کشور چین گفت: روابط ایران و چین به سوابق تمدنی باز میگردد و این دو کشور باستانی و صاحب تمدن در تحولات اخیر جهان به خوبی نقش آفرینی کردند.
معاون اقتصادی استانداری گفت: ایران و چین می توانند روابط عمیق و گستردهتری داشته باشند که برگزاری چنین جلساتی می تواند راهگشا باشد.
وی با اشاره به اینکه این استان در زمینه های صنعت، گردشکری و کشاورزی دارای ظرفیتهایی برای سرمایهگذاری است، بیان کرد: ایران و چین علاوه بر روابط اقتصادی میتوانند در زمینه مباحث فرهنگی، سیاسی و اجتماعی پروتکلهایی را منعقد کنند.
عسکری از انعقاد تفاهم نامه میان ایران و چین برای اجرای پروژه راهآهن اقلید_ یاسوج خبر داد و گفت: در حال رایزنی با مسوولان ملی برای اجرای این پروژه از طریق تهاتر نفت هستیم.
وی بیان کرد: استان در زمینه نفت و گاز، پتروشیمی و صنایع پایین دستی مستعد سرمایهگذاری است و علاقمند به سرمایهگذاری چینیها در این خصوص هستیم، استان در زمینه نیروگاه برق آبی و انرژی پاک نیاز به سرمایهگذاری سرمایهگذاران خارجی خصوصا چینیها دارد.
وی بیان کرد: از طرفی سرمایه گذاران ما مشتاق به سرمایه گذاری در چین هستند که این مهم مورد توجه سرمایه گذاران چینی باشد.
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: به نمایندگی از دولت ایران علاوه بر استقبال از سرمایه گذاران قول مساعدت و پشتیبانی در زمان اجرا و بهرهبرداری از پروژه را میدهیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای معدنی کهگیلویه و بویراحمد در زمبنه آجر و سیمان نسوز گفت: استان دارای معدن بوکسیت جهت سرمایهگذاری است، در حال حاضر بوکسینگ از استان ما استخراج و به سایر استان ها صادر می شود ضمن اینکه استرانسیوم به چین صادر می شود که خواهان ایجاد کارخانه فرآوری این محصول معدنی در استان هستیم.
عسکری با بیان اینکه مصوبات این جلسه در قالب یک تفاهم نامه ذکر و بند به بند آن اجرایی شود، گسترش ارتباط میان ایران و چین را مستلزم تبادلات فرهنگی و اجتماعی دانست و گفت: تاثیر ارتباط میان ایران و چین در زندگی مردم محسوس باشد و مردم بدانند سرمایه گذاری ها چقدر در زندگی آنها موثر است.
وی با اشاره به برگزاری همایش ملی و بینالمللی فرصتهای سرمایه گذاری به میزبانی شهر یاسوج از طرف چینی برای حضور در این همایش دعوت به عمل آورد.
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه لیست طرح های سرمایه گذاری به طرف چینی ارائه شود، خواستار خواهر خواندگی شهری در چین و یکی از شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد شد.
در ادامه شو وی سرکنسول جمهوری خلق چین در بندرعباس با اشاره به اینکه مسولیت سرکنسولگری چین در بندرعباس شامل هشت استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس، بوشهر، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد میشود، گفت: مهندسان چینی در پروژه سد چم شیر نقش آفرینی کردند.
وی روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین را در جهت بسیار بالایی دانست و گفت: روسای جمهور دو کشور همواره ملاقاتها و دیدگاههای مشترکی دارند که تاکید ما عملیاتی و اجرایی شدن این دیدگاهها است.
شو با بیان اینکه روابط ایران و چین در بالاترین و بهترین زمان ممکن قرار دارد، گفت. همکاری دو کشور در زمینه اقتصادی نباید تنها در حوزه صادرات و واردات باشد بلکه میتوانیم در پروژههای بزرگ ملی که نیاز به فاینانس و زمان زیادی برای اجرا دارند سرمایه گذاری کنیم و مردم تاثیر این سرمایهگذاریها را احساس کنند.
وی با اشاره به اینکه کار را از بخش خصوصی ایران آغاز خواهیم کرد، گفت: ظرفیتهای سرمایهگذاری این استان معرفی شوند تا با تاجر و شرکتهای چینی علاقمند به سرمایهگذاری رایزنی و استان را معرفی کنیم.
شو بیان کرد: به نمایندگی از شرکتها و تجار چینی خواستار حمایت مسئولان ایران از سرمایهگذاران و تجاری که در این کشور و استان سرمایهگذاری میکنند هستیم.
وی با بیان اینکه چین بزرگترین کشور سرمایهگذاری خارجی است از سرمایهگذاری تجار ایرانی در چین استقبال کرد.
همچنین عبدالله قبادی رئیس اتاق بازرگانی یاسوج به معرفی ظرفیتهای استان پرداخت و گفت: در زمینه نیروگاه خورشیدی و سیکل ترکیبی و همچنین پتروپالایشگاه، واحدهای راکد و نیمه فعال و احداث واحدهای جدید آماده سرمایه گذاری سرمایهگذاران چینی هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج از آمادگی استان برای میزبانی از هیات چینی خبر داد و افزود: تیم اقتصادی استان فرش قرمز برای سرمایه گذار پهن می کنیم و امنیت سرمایه گذار در اولویت کار است.
پایان پیام/ض
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0