تاریخ انتشار : شنبه 12 فروردین 1402 - 10:18
کد خبر : 63673

بازدید مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از گلوگاه های کوچ عشایر کهگیلویه و بویراحمد

بازدید مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از گلوگاه های کوچ عشایر کهگیلویه و بویراحمد

سعید جاوید بخت مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در بازدید از ایست های بازرسی گلوگاه های کوچ عشایر کهگیلویه وبویراحمد در گفت و گو با خبرنگار فارس در گچساران اظهار کرد: امسال با توجه به اعتبارات خوبی که در حوزه مراتع به استان تخصیص یافت، در حوزه گلوگاه های کوچک عشایر از لحاظ کیفی

سعید جاوید بخت مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در بازدید از ایست های بازرسی گلوگاه های کوچ عشایر کهگیلویه وبویراحمد در گفت و گو با خبرنگار فارس در گچساران اظهار کرد: امسال با توجه به اعتبارات خوبی که در حوزه مراتع به استان تخصیص یافت، در حوزه گلوگاه های کوچک عشایر از لحاظ کیفی شرایط بسیار خوبی نسبت به سال های قبل ایجاد شده واین جای تقدیر است.

وی بیان کرد: کوچ و استفاده زودهنگام و دام مازاد در مراتع مهمترین عوامل تخریب مراتع است.

جاوید بخت عنوان کرد: زمان ورود و خروج دام، ظرفیت دام و مدت استفاده از مراتع به عنوان سه موضوع مهم در حوزه مدیریت چرا دام در مراتع است که برای اجرایی شدن سیستم چرای متناوب و چرخشی در مراتع نیز با فرماندهی انتظامی ناجا، پلیس راهور، صدا وسیما، مکاتباتی انجام شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت:۲۱ تیم ثابت و سیار برای پیشگیری از کوچ زودهنگام عشایر به مناطق ییلاقی در گلوگاه‌های استان مستقر شده اند.

جاوید بخت افزود: گروه‌های کنترل کوچ در ۱۴ نقطه کهگیلویه و بویراحمد با ۱۳ گروه ثابت و ۹ گروه سیار در گلوگاه‌های ورودی مستقر هستند و از کوچ غیرمجاز دامداران و عشایر در ایل راه‌ها جلوگیری می‌کنند.

وی عنوان کرد:کوشک، مور پریسه، تنگ المجن، گرکلاغ نشین، پل خیرآباد، سه راهی پازنان، تنگ برایی، شب لیز، پل دزک، پل بریم، دم تنگ ماغر، تنگ شاه حمزه، دلی آب برم و تنگ لنده از جمله مناطقی هستند که گروه‌های حفاظتی در آن مستقر شده اند.

جاوید بخت افزود: برای کنترل محور‌های مواصلاتی و خروجی شهرستان‌ها و نیز به منظور جلوگیری از کوچ زودهنگام و خارج از فصل دامداران و انتقال دام به مناطق ییلاقی ۳۵ نفر از نیرو‌های حفاظتی منابع طبیعی به صورت شبانه‌روزی در کمپ‌های کنترل کوچ مستقر شده اند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه زمان رسمی کوچ عشایر روز پانزدهم اردیبهشت تعیین شده از عشایر خواست تا از کوچ زودهنگام به مناطق ییلاقی خودداری کنند.

وی با بیان به اینکه مراتع مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد تازه رویش کرده است و پشتوانه کافی ندارند، عنوان کرد: چرای دام در این مناطق باعث از بین رفتن مراتع می‌شود.

جاوید بخت گفت: فرسایش خاک یکی دیگر از پیامد‌های آسیب کوچ زودهنگام عشایر است که با لخت شدن مراتع از سبزه، شرایط برای بروز سیل و شسته شدن خاک در بارندگی‌ها فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه مرتع کهگیلویه و بویراحمد ۱۲ درصد مراتع حوزه زاگرس را تشکیل می‌دهد افزود: مساحت مراتع این استان ۵۱۹ هزارو ۲۳۶ هکتار است.

جاوید بخت گفت: ۱۲ درصد از مراتع این استان غنی، ۲۸ درصد نیز دارای پوشش گیاهی متوسط و مابقی فقیر است.

انتهای پیام/۸۲۰۳۳



این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تریبون زاگرس قطب نما زاگرسیون زاگرسیون اعلام وصول پایگاه خبری