پاسکاری منابع طبیعی و امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد در خصوص کوچ عشایر/ چه کسی باید سد راه متخلفان شود؟
ساعت: ۱۰:۲۰ منتشر شده در مورخ: ۱۴۰۰/۰۲/۱۰ شناسه خبر: ۱۷۲۹۴۰۵ تخریب منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد توسط عشایر کوچرو سبب گلایههای مردم شده است اما منابع طبیعی و امور عشایر پاسخی در این راستا ندادهاند. به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از گچساران نیوز استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل موقعیت جغرافیایی
ساعت: ۱۰:۲۰
منتشر شده در مورخ: ۱۴۰۰/۰۲/۱۰
شناسه خبر: ۱۷۲۹۴۰۵
تخریب منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد توسط عشایر کوچرو سبب گلایههای مردم شده است اما منابع طبیعی و امور عشایر پاسخی در این راستا ندادهاند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از گچساران نیوز استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در مسیر عشایر کوچ رو قرار دارد و هر ساله در فصل بهار تعداد زیادی عشایر از این مسیر عبور می کنند.
نکته مهمی که در این میان وجود دارد تخریب محیط زیست و منابع طبیعی استان میزبان است، به گونه ای که تعداد زیاد دام های عشایر و عبور از بکرترین مناطق استان باعث می شود که بخش زیادی از این زیبایی به صورت کلی از بین برود.
یکی از شهروندان سی سختی در تماس با خبرنگار این پایگاه خبری خواستار پاسخگویی مسئولان مربوطه از جمله منابع طبیعی در این خصوص شد.
این شهروند ضمن ابراز گلایه فراوان نسبت به تخریب منابع طبیعی این منطقه گفت: در هیچ استانی به گله داران اجازه داده نمی شود که خیلی راحت در استان میزبان چرا کنند.
وی گفت: چرا چند هزار راس باید بدون هیچ ممنوعیتی و آزادانه وارد منطقه ممنوعه سی سخت شوند و باعث آلودگی آب شرب سی سخت و نابودی مراتع گردنه بیژن شوند.
خبرنگار این پایگاه خبری در همین خصوص گفت و گویی با مدیرکل منابع طبیعی استان داشته است که درادامه می خوانید.
حکمتیان در گفتگو با گچساران نیوز گفت: ۱۰ اردیبهشت ماه جلسه ای با حضور رئیس سازمان امور عشایر کشور، رئیس سازمان جنگل ها، با استان های زاگرس نشین و استان هایی که با کوچ درگیر هستند تشکیل شددر آن جلسه مصوب شد که با توجه به شرایط اقلیمی و کم بارشی که وجود داشته است کوچ ۵ روز زودتر انجام شود.
وی با اشاره به اینکه در این تاریخ علوفه به جایی رسیده که دام می تواند استفاده کند و تخریبی شکل نگرفته گفت: کوچ در منطقه ای که توسط امور عشایر مشخص شده است انجام می شود ، حرکت تنها در این مسیر بوده و متولی آن امور عشایر است.
مدیرکل امور عشایر استان نیز در گفت و گو با این پایگاه خبری گفت: وظیفه جلوگیری از ورود دام به مراتع بر عهده منابع طبیعی است، چرا که ما رابط قضایی نداریم.
وی اضافه کرد: تاریخ کوچ به صورت رسمی ۱۰ اردیبهشت مشخص شد اما برای جلوگیری از کوچ باید منابع طبیعی جلوگیری کند.
آذرفر در پاسخ به این سوال که منابع طبیعی گفتند کوچ ۵ روز جلوتر انجام شد گفت: بله با توجه به شرایط ۵ روز جلو افتاد ولی تاریخ رسمی ۱۰ اردیبهشت بود.
آذرفر افزود: منابع طبیعی موظف است که از ورود دام به مراتع و کوچ زود هنگام جلوگیری کند.
مدیرکل امور عشایر استان تصریح کرد: مسیر کوچ دام مشخص است مگر ما مسیر را مشخص می کنیم؟!کسی که می خواهد از یک منطقه وارد منطقه دیگر شود مسیرش مشخص است.
فرماندار شهرستان دنا نیز در خصوص کوچ عشایر با اشاره به اینکه هفته گذشته از محل کوچ عشایر بازدید داشتیم، گفت: معمولا کوچ عشایر به شکل پیاده روی ممنوع است یعنی باید از ورودی و خروجی استان انجام شود، متاسفانه در مسیرشان از نظر بهداشتی به چشمه میشی آسیب می رسانند.
افزود: ما به نیروی انتظامی نیز اعلام کردیم که باید سریع تر خارج شوند که سرچشمه های مردم دچار آسیب نشود، چندین بار نیز اعلام کردیم که کوچ باید با خودرو و کامیون انجام شود و ورودی استان جلوی آن ها گرفته شود که پیاده روی نباشد.
وی ادامه داد: به امور عشایر می گوییم چرا جلوگیری نمی کنید می گویند ما فقط خدمات می دهیم و نمی توانیم کار دیگری انجام دهیم، باید در ورودی استان جلوی آن ها گرفته شود.
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0