تاریخ انتشار : سه شنبه 28 بهمن 1399 - 17:23
کد خبر : 58984

درجا زدن نظام مهندسی در ترویج نماهای ایرانی-اسلامی

درجا زدن نظام مهندسی در ترویج نماهای ایرانی-اسلامی

ساعت: ۱۵:۰۲ منتشر شده در مورخ: ۱۳۹۹/۱۱/۲۷ شناسه خبر: ۱۷۰۸۴۲۳ کیوان آشنا با بیان اینکه در خصوص ترویج نماهای فرهنگ بومی تلاش چندانی صورت نگرفته است، گفت:برای فرهنگسازی در خصوص نماهای ایرانی اسلامی باید تلاش گسترده صورت گیرد. به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کیوان آشنا، عضو شورای شهر یاسوج در گفتگو با پایگاه تحلیل و

ساعت: ۱۵:۰۲
منتشر شده در مورخ: ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
شناسه خبر: ۱۷۰۸۴۲۳

کیوان آشنا با بیان اینکه در خصوص ترویج نماهای فرهنگ بومی تلاش چندانی صورت نگرفته است، گفت:برای فرهنگسازی در خصوص نماهای ایرانی اسلامی باید تلاش گسترده صورت گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کیوان آشنا، عضو شورای شهر یاسوج در گفتگو با پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی گچساران نیوز در خصوص وضعیت نمای ساخت و سازها متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی در شهر یاسوج و همچنین عملکرد ارگان ها و نهادهای مسئول در این رابطه گفت: نوع نما و معماری ساختمان را نمی توان برای مالک تعیین کرد اما می توان با توجه به مناطق مختلف نوع مصالح و مواد تعریف شود یا نمای همساختار با سازه های جانبی باشد از طرفی می توان فرهنگ نمای بومی و ایرانی را ترویج داد اما مکلف کردن مالکان امکان پذیر نیست.

عضو شورای شهر با بیان اینکه در ساخت و سازها از توجه به فرهنگ ایرانی اسلامی فاصله گرفته شده است، گفت: اگر مالکی از ضوابط فنی و مهندسی عدول کرده باشد، امکان جلوگیری از ساخت و ساز آنها وجود دارد اما اگر بیان شود در نمای ساختمان باید از نمای چوبی یا فلزی باشد، امکان جلوگیری نیست.

این مسئول با اشاره به اینکه در شرایط حاضر نماهای مختلف غیر بومی باب شده است، و با کمال تاسف از نماهای اسلامی فاصله گرفته ایم، بیان کرد: نماها و سازه های اسلامی از نظر مقاومت، منظر و سیما زیباتر است، به عنوان مثال طراحی و معماری ایرانی و اسلامی در شهر اصفهان با قدمت دیرینه نمونه واضح از معماری ایرانی اسلامی است که در برابر تغییرات جوی مانند باد و باران مستحکم، مقام و با طراحی دقیق هستند.

وی با اشاره به اینکه آسیب شناسی گسترده در خصوص سبک نماهای غربی در نظام مهندسی و شورای شهر شکل نگرفته، است، عنوان کرد: در خصوص استفاده از نماهای ایرانی اسلامی باید فرهنگسازی گسترده صورت گیرد زیرا سبک معماری  اسلامی مقاوم تر، با استحکام تر و از جنبه زینتی زیباتر هستند، در این راستا آسیبب شناسی در خصوص معماری غربی و  فرهنگ سازی در خصوص معماری ایرانی اسلامی در شورای شهر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

این عضو شورای شهر، مسجد محمود آباد در شهر یاسوج را نمونه الگو گرفته از سبک معماری ایران اسلامی دانست و گفت: معماری های اسلامی به گونه ای طراحی شده که به سیستم سرمایشی و گرمایشی چندانی نیاز نیست نمونه این موضوع در بادگیرها در یزد است.

وی با اشاره به اینکه در خصوص فرهنگ سازی و استفاده از نماهای اسلامی و ایرانی توسط نظام مهندسی و شورای شهر تلاش چندانی  و کار خاصی صورت نگرفته است، گفت: در زمینه استفاده از نماهای بومی، طراحان متناسب با ذائقه مردم که کار مهندسی و نظام مهندسی ساختمان را بر عهده داشتند و همچنین شهرداری طبق ضوابط تعریف شده فعالیت می کنند و در صورتی که از ضوابط عدول شود، نظام مهندسی و شهرداری می توانند ورود کنند.

این مسئول با استقبال از پیشنهاد گچساران نیوز در خصوص برگزاری جلساتی با حضور شهرداری، شورای شهر و همچنین نظام مهندسی برای فرهنگسازی در خصوص استفاده از معماری ایرانی و اسلامی اشاره داشت و عنوان کرد: نماهایی امروزی در طبقه دوم و در بخش ایوان کار می شود که متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی است اما به طور کلی استفاده از معماری ایرانی و اسلامی توسط نظام مهندسی و شهرداری و سایر دستگاه های تابعه و مدیریت شهری این موضوع دیده نشده است.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تریبون زاگرس قطب نما زاگرسیون زاگرسیون اعلام وصول پایگاه خبری