بافت سنگی از بین رفته ورکانه همدان باید برگردد
[ad_1] به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه؛ علی مالمیر با اشاره به اینکه دو سال قبل با پیگیری های میراث فرهنگی بافت سنگی این روستا ثبت ملی شد، اظهار کرد: پس از ثبت به دهیار و شورا ابلاغ و تأکید کردیم که بافت روستا واجد ارزش است و نباید از بین برود. وی با
[ad_1]
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه؛ علی مالمیر با اشاره به اینکه دو سال قبل با پیگیری های میراث فرهنگی بافت سنگی این روستا ثبت ملی شد، اظهار کرد: پس از ثبت به دهیار و شورا ابلاغ و تأکید کردیم که بافت روستا واجد ارزش است و نباید از بین برود.
وی با بیان اینکه در این راستا جلسه ای هم در معاونت عمرانی استانداری برگزار شد، ادامه داد: هر شخصی که مجوز ساخت و ساز در روستای ورکانه را صادر می کند باید از قبل از اداره میراث فرهنگی استعلام کند و ساخت و سازها براساس آن انجام شود.
مالمیر اظهار کرد: اهالی برای ساخت و ساز ملزم به رعایت ضوابط هستند، ناظر پروژه هم باید بر ساخت و سازها نظارت کند که طرح اجرا شود و متناسب با آن پایان کار داده شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان بیان کرد: اگر دهیاری روستا پروانه ساخت و ساز را صادر کرده و از میراث استعلام نکند و یا بدون مجوز کاری انجام گیرد مسئولیت کنترل آن با میراث فرهنگی نیست و دهیاری مسئول است.
وی با اشاره به اینکه در روستای ورکانه ساخت و سازهایی انجام شده که به بافت آسیب رسانده، گفت: میراث فرهنگی پیگیر است دستگاهی که صدور مجوز و نظارت را برعهده دارد و دهیار به عنوان یکی از ارکان مهم آن محسوب می شود، طبق قانون پاسخگو باشد.
مالمیر اضافه کرد: اعتقاد داریم اینگونه ساخت و سازها که استعلام یا نظارت نمی شود، تخلف دهیاری است و میراث فرهنگی موضوع تخلف دهیاری را پیگیری می کند.
وی توضیح داد: ساخت و سازهای غیرمجاز در روستا طبق قانون ۹۹ کنترل می شود و دهیار هم اگر تخلف کرده باشد از طریق مراجع ذیربط پیگیری می شود، میراث فرهنگی اگر از این کانال به نتیجه نرسد مجبور است اقدامات حقوقی علیه متقاضی که تخلف کرده، انجام دهد.
مالمیر افزود: اگر متقاضی براساس پروانه ساختی که دهیاری صادر کرده عمل کرده باشد تخلفی نکرده و پروانه ای که بدون استعلام ما صادر شده تخلف است و صادرکننده پروانه باید ضوابط ما را رعایت می کرد.
وی با بیان اینکه بنیاد مسکن به اهالی روستا برای ساخت و ساز تسهیلات ارائه می دهد، گفت: در جلسه ای که داشتیم قرار شد قسط آخر تسهیلات را بنیاد مسکن پس از اینکه نما کار شد، براساس ضوابط پرداخت کند.
مالمیر با بیان اینکه برای حفظ بافت سنگی ورکانه ملزم به رعایت ضوابط هستیم، خاطرنشان کرد: قطعاً ساخت نمای متناسب با بافت سنگی ورکانه و حفظ آن هزینه بر است اما چون ضابطه و قانون است باید انجام شود بنابراین مشکلات مالی رافع مسئولیت صادر کننده مجوز و مجری که ضوابط حفظ نماها را رعایت نمی کند، نیست.
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان مطرح کرد: اگر دستگاه های متولی مانند بنیاد مسکن، دهیاری و در صورت فراهم شدن شرایط میراث فرهنگی بتوانند به اهالی روستا کمک کنند که هزینه ها کمتر شود، کار پسندیده ای است و باید به این سمت حرکت کنیم.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0