قرارداد با چین در بلند مدت منافع زیادی دارد/توسعه پایدار ایران نیازمند سرمایه گذاری خارجی است
[ad_1] یوسف زرنگاریان در گفت و گو با پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه، با اشاره به اینکه بزرگترین قرارداد ما برجام بود که اکنون همه تکلیف آن را می دانیم گفت :تقریبا بخش هسته ای ما تعطیل شد و نتایج خیلی بدی برای کشور داشت که همه به آن واقف هستیم. عضو هیئت
[ad_1]
یوسف زرنگاریان در گفت و گو با پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه، با اشاره به اینکه بزرگترین قرارداد ما برجام بود که اکنون همه تکلیف آن را می دانیم گفت :تقریبا بخش هسته ای ما تعطیل شد و نتایج خیلی بدی برای کشور داشت که همه به آن واقف هستیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج عنوان کرد: اکنون بحث قراردادهای ۲۵ ساله با چین در حال مطرح شدن است و هجمه های زیادی از طریق رسانه های معاند علیه این قرار داد در حال انجام است، همه ما نیز این رسانه ها را می شناسیم و می دانیم به دنبال چه چیزی هستند.
وی با بیان اینکه :یک نکته مهم این است که قطعا هر کشوری قرادادی را امضا می کند به دنبال منفعت خودش است و در حال حاضر در این شرایط تحریم چین از کشورهایی است که از ما نفت خریداری می کند و می توان گفت به ما کمک می کند تاکید کرد :سوال ما این است آیا اروپایی ها چه بعد از برجام چه در اینستکس به تعهدات شان عمل کردند و یا وفا دار بودند، افرادی که مخالف این قرا داد هستند به این سوال پاسخ دهند.
زرنگاریان افزود: چه ما بخواهیم چه نخواهیم چین در چند سال آینده اولین قدرت اقتصادی دنیا خواهد بود و آمریکا را پشت سر خواهد گذاشت، پس در این شرایط بهتر است یک قرارداد با بزرگان اقتصادی دنیا داشته باشیم ما با آمریکا مشکلاتی داریم و نمی توانیم قراداد ببندیم اما گفت این قرار داد دو طرفه است و قطعا منفعت هایی برای ما دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج عنوان کرد: اینکه برخی می گوید کشور را به چین فروختند و این گونه مسائل را مطرح می کنند خیلی قبول نداریم و سعی کنیم جنبه اقتصادی مسئله را نگاه کنیم این قرا داد در بلند مدت می تواند منافعی، هم برای ما و هم برای چین داشته باشد.
وی بیان کرد: همه کشورهای دنیا اول منفعت خودشان را می بینند بعد قراردادی را امضا می کنند اینکه این قرار داد با قرارداد ترکمنچای و از این قبیل قرادادها مقایسه می شود کار بسیار اشتباهی است، همه باید بپذیریم که کشور در شرایط تحریم است و منابع برای توسعه پایدار ندارد ، ما مجبور هستیم به سمتی برویم که سرمایه گذار خارجی وارد کنیم قرارداد ببندیم که کشور توسعه پیدا کند.
زرنگاریان خاطر نشان کرد: این حرف های زرد در فضای مجازی خیلی علمی نیست و معلوم نیست از طرف چه کسانی منتشر می شود هنوز هم متن قرارداد منتشر نشده است و تا زمانی که این متن منتشر نشده بهترین کار این است که ذهن تان را از اظهار نظرهای یک طرفه خالی کنید.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی افزود: ما قراردادی با کره جنوبی داشتیم و دیدیم برندهایی مثل ال جی و سامسونگ حجم زیادی از بازار کشور را در اختیار داشتند، اما گذاشتند و رفتند اکنون نزدیک به ۹ میلیارد دلار است که به ما پرداخت نمی کنند این یک مثال ساده است شما وقتی قراداد ۲۵ ساله راهبردی و استراتژیک با کشوری ببندید قطعا منافع بلند مدتی برای ما دارد بله درست است کشور چین نیز از این قرار داد منفع می برد.
وی گفت: به عنوان مثال بیشتر صادرات فولاد ما و بیشتر محصولات پتروشیمی ما به چین صادر می شود اگر چین این ها را خریداری نکند چه کسی از ماخرید می کند، این یک چیز مشخص است هرکس این سوال را جواب داد نقد کند، اینکه به چیزی که هنوز صد درصد مشخص نیست هجمه ببریم کار درستی نیست.
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0