مالیات ابزار کارآمد ثبات اقتصادی/فرار مالیاتی دانه درشتها عامل سستی پایه های اقتصاد
[ad_1] به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاهYفعال فرهنگی بهمئی در یادداشتی با گرامیداشت روز مالیات،مالیات را به عنوان ابزاری کارآمد در راستای اجرای سیاستهای اقتصادی، اعم از توزیعی، مالی و حتی هدایت اقتصاد در مسیر اهداف کلان اقتصادی مانند تثبیت اقتصادی، ایجاد اشتغال، رشد اقتصادی و بهبود رفاه اجتماعی عنوان کرد. متن
[ad_1]
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاهYفعال فرهنگی بهمئی در یادداشتی با گرامیداشت روز مالیات،مالیات را به عنوان ابزاری کارآمد در راستای اجرای سیاستهای اقتصادی، اعم از توزیعی، مالی و حتی هدایت اقتصاد در مسیر اهداف کلان اقتصادی مانند تثبیت اقتصادی، ایجاد اشتغال، رشد اقتصادی و بهبود رفاه اجتماعی عنوان کرد.
متن کامل این یاداشت به شرح زیر است:
"و انفقوا فی سبیل الله و لاتلقوا بأیدیکم الی التهلکه"
مصداق "فی سبیل الله" بر حسب نزول آیه، جهاد در راه خداست که بایستی مسلمانان در این راه از انفاق وبخشیدن ثروت تا رفع نیاز جهاد دریغ نورزند، زیرا کوتاهی در این باره موجب سستی پایههای نظام اسلامی و چه بسا فروریختن آن میشود، در این صورت زیان آن به خود مسلمانان بازمیگردد بنابراین خود وسیله نابودی خویشتن خواهد بود.
به همین مناسبت ،امیر المومنین علی (ع) خطاب به مالک اشتر می فرمایند : ای مالک، درکار گرفتن مالیات نیکو نظر کن ، به گونه اى که به صلاح مالیات دهندگان باشد زیرا صلاح کار مالیات و مالیات دهندگان ، صلاح کار دیگران است.
مالیات یکی از مهمترین ابزار سیاست مالی دولت در راستای رسیدن به رشد مناسب اقتصادی است که می تواند با سیاست های مناسب آن را به یکی از با ثبات ترین و اصلی ترین منابع تامین مالی دولت تبدیل نمود که به طور مستقیم یا غیرمستقیم بردرآمدها گذاشته میشود و توان اجرایی دولتها از همین راه تأمین شود.
مالیات به عنوان ابزاری کارآمد در راستای اجرای سیاستهای اقتصادی، اعم از توزیعی، مالی و حتی هدایت اقتصاد در مسیر اهداف کلان اقتصادی مانند تثبیت اقتصادی، ایجاد اشتغال، رشد اقتصادی و بهبود رفاه اجتماعی، به شمار می آید.
وضع مالیات در راستای تأمین بودجه لازم، در راستای رفع نیازهای حکومتی و با استناد از قرآن کریم و سیره ائمه اطهار(ع) وضع مالیات از جانب دولت و وجوب پرداخت آن از جانب ملت یک حکم اولی اسلامی محسوب می شود.
در رهگذر مالیات ، مسئولین امر باید اساسا به عدالت مالیاتی که خود یکی از موضوعات پیچیده و دشوار مالی است، با حساسیت ودقت بیشتر توجه کنند.
در حکومت علوی هیچ ثروتمندی معاف از مالیات نبود مگر اینکه آن ثروتمند دچار زیان میشد. در این صورت تا مقداری که به زندگی او آسیب نرسد، مالیات دریافت میکرد. اگر همه ما اعم از مسئولان و مردم، توصیههای امیرالمؤمنین را در نظر داشته باشیم و همواره یاد خدا و آخرت را در دلهای خود زنده نگه داریم و تقوا پیشه کنیم، دنیا و آخرتمان اصلاح میشود؛ در این صورت در کنار یکدیگر و به صورت مسالمتآمیز و برابر وبدون تبعیض زندگی خواهیم کرد.
اقتصاد کشور ما که این روزها نیازمند جدی دریافت مالیات طبق قوانین نظام مالیاتی است ، فرارهای مالیاتی بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومانی را رکورد زد و جالب اینکه این فرارهای مالیاتی مربوط به دارندگان کارت های بازرگانی اجاره ای ، پزشکان و وکلا ، ۳۰۰ هزار ثروتمند ، مالکان مسکن های خالی از سکنه ، اهالی هنر و فرهنگ است و به همه اینها ، معوقات بانکی که خود معادل یک و نیم برابر بودجه جاری کشور را اضافه کنید که اگر به چرخه بانکی برگردد، خود میتواند تحول عظیمی به ویژه در بحث اشتغال ایجاد کند ؛احتکار گران خودرو ، مایحتاج ضروری ،کالای خانگی و… از این قبیل اند.
حال فرارهای مالیاتی آقازاده ها را که افسار گسیخته اند را به این موضوع اضافه کنید ، به عنوان یک نمونه چهار آقازاده بیش از ۴ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی دارند.
راه سهولت، رضایت وتسریع در این امر مهم اقتصادی ، برخورد نظام مند ، قاطع و بدون قید وشرط با ناقضین بویژه دانه درشتها و مافیای فرار مالیاتی میباشد.
به نظر حقیر ، مهمترین پیام روز ملی مالیات می تواند دراین جمله خلاصه شود که :اعمال عادلانه قوانین دقیق مالیاتی برای همه مودیان ، ضامن اقتدار اقتصادی در برابر تحریمها و شکوفایی اقتصاد مقاومتی و جهش تولید خواهد بود.
روز ملی مالیات گرامی باد.
حمیدرضا طیب نیا-فرهنگی شهرستان بهمئی
انتهای پیام/
[ad_2]
لینک منبع
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0