تاریخ انتشار : شنبه 16 فروردین 1399 - 10:21
کد خبر : 51171

بازار کهگیلویه و بویراحمد زیر چکمه های گرانی و کمبود نظارت های نتیجه بخش

بازار کهگیلویه و بویراحمد زیر چکمه های گرانی و کمبود نظارت های نتیجه بخش

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه بعد از بحران ناشناخته کووید ۱۹ در ابتدای سال جهش تولید، ویروسی به نام گرانی بیخ گلوی مردم محروم این منطقه نشسته است تا کروناویروس و ویروس گرانی دست در دست هم ،گلوی این مردم را محکم  بفشارد، اما انگار این قصه سر دراز دارد و مسئولان

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه بعد از بحران ناشناخته کووید ۱۹ در ابتدای سال جهش تولید، ویروسی به نام گرانی بیخ گلوی مردم محروم این منطقه نشسته است تا کروناویروس و ویروس گرانی دست در دست هم ،گلوی این مردم را محکم  بفشارد، اما انگار این قصه سر دراز دارد و مسئولان متولی نمی خواهند یک بار برای همیشه در این میدان یا زنگی زنگ باشند و یا رومی روم؛ گرانی در مایحتاج مردم از هیچ مسئولی پذیرفتنی نبوده و مسئولان باید از ارائه آمارهای گزارش کاری خودداری کرده و مردم را محور قضاوتها قرار دهند.

اولین و اصلی ترین نتیجه بدست امده از امتداد گرانی‌ها به دلیل سوءاستفاده برخی از شرایط و خالی بودن فضای نظارت در بازار است ، چرا که اگر نظارت کافی و قوی بر بازار باشد فروشنده در قیمت گذاری مناسب اهتمام دارد و خریدار نیز رضایتمند است، اما اگر نظارت نباشد در بازار شاهد چند قیمتی و گرانی در یک کالا خواهیم بود.

دومین نتیجه بدست آمده، شعار مسئولان در کمبود نیرو است؛ این در حالی است که مسئولان اقتصادی و نظارتی استان نمی توانند مدعی کمبود نیروی نظارت باشد چرا که در این روزهای کرونایی که بیش از ۸۵ درصد صنوف شهر یاسوج تعطیل هستند به نوعی کمبود نیروها رفع شده ، به گونه ای که با یک سوم نیرو می توان روزی چند بار برای نظارت وارد بازار شد، پس کمبود نیرو نمی تواند بهانه ای برای مسئولان باشد.

سومین نتیجه ، شایعه کمبود کالا در بازار است؛ در اولین گام از این مقوله به صحبت های مسئولان در زمینه وفور کالا در انبارها و بازار می رسیم که با پایش در بازار ما نیز به این نتیجه خواهیم رسید که کالا در انبار و بازار وجود دارد و در گام دوم به تولید کنندگان کالا ، میوه و تربار خواهیم رسید که به عنوان مثال سیب را هر کیلو ۵۰۰ تومان به فروش می رسانند تا همان سیب هر کیلو ۱۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد پس بنابرین باز هم به رها شدن بازار از سوی مسئولان می رسیم.

بعد از انتشار خبری با عنوان آمارهای خیالی و شیوع ویروس گرانی در بازار یاسوج/ بی خیالی مسئولان صمت استان و بازار افسارگسیخته در پایگاه خبری مردمی آگاه؛ مسئولان استان به فوریت برنامه نظارتی بر بازار میوه فروشان یاسوج ترتیب دادند که نتیجه آن همان رها شدگی بازار بود و نویسنده را به یاد مثال یا کیل کمه یا کیال دزد است می اندازد و در ادامه انتشار روند این بازرسی درخواست شهروندان یاسوجی از  مسئولان ارشد استان را یعنی برخورد با مسئولان نظارتی را در کنار نظارت مستمر بر بازار قرار دهند تا صنوف حساب کار دستشان بیاید و دست از گران فروشی و کم فروشی بردارند.

 

حال در ادامه نگاهی بر برخی دلایل گرانی در بازار می پردازیم؛

 

یکی از مشکلات بازار استان ما این است که خودمان میدان عرضه میوه و تره بار نداریم و نمی توانیم تعیین کننده قیمت عرضه باشیم ، بعنوان نمونه الان گوجه های موجود در بازار فقط گلخانه ای هستند و گوجه های زمینی یا موجود نیستند یا هم بی کیفیت هستند.

بحث دیگر که در نوسانات بازار دخیل است، افزایش نرخ دلار  و به تبع آن سودآوری صادرات میوه است که یک کیلو پیاز را به قیمت یک دلار یعنی ۱۲ هزار تومان می فروشند و به تبع آن در بازار ما هم کالا کمیاب می شود و هم قیمت آن بالا می رود.

گفته می شود به دلیل مشکل در رفت و آمدها، تمام گلخانه ها و باغ ها نیمه تعطیل است و مردم جرأت استفاده بهینه از ظرفیت های تولید میوه را ندارند؛ برای نمونه در استان کرمان بارندگی های اخیر مشکل ساز شده است و خسارات زیادی به مزارع و باغات آنها از ناحیه سیل وارد شده است و باغ گوجه این استان زیر آب رفت.

 

بازار موز هم مافیای قوی برای خود دارد، تولید کننده و وارد کننده خاصی دارد؛ قیمت موز در بازار شیراز ۲۰ هزار تومان بود یعنی باید طبق قانون این میوه به قیمت ۲۶ هزار تومان در بازار ما به فروش برسد به همین دلیل است که غرفه دار جرأت نمی کند برخی میوه ها را خرید کند و گاهی با ماشین خالی بر می گردد.

 

در سطح کلان نیز مسئولان کشوری باید دخالت کنند، برای نمونه در روزهای اخیر اعلام شد که صادرات مواد بهداشتی و سلامت مانند ماسک،مواد شوینده و دیگر اقلام بهداشتی ممنوع است. برای همین است که در حال حاضر قیمت مواد شوینده افزایش نداشت اما علت افزایش قیمت دستکش با وجود قطع صادرات این است که توان تولید ما در این محصول پایین است .

 

انتهای پیام/

 

لینک منبع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تریبون زاگرس قطب نما زاگرسیون زاگرسیون اعلام وصول پایگاه خبری