تاریخ انتشار : پنجشنبه 24 بهمن 1398 - 2:22
کد خبر : 49940

پل هایی که یاسوج را بعد از انقلاب از بن بست خارج کرد

پل هایی که یاسوج را بعد از انقلاب از بن بست خارج کرد

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه، پیش از پیروزی انقلاب اسلامی علی‌رغم میلیاردها دلار درآمد نفتی که از فروش روزانه تا ۵ میلیون بشکه نفت به‌ویژه در ۵ سال آخر رژیم پهلوی ایجاد شده بود، استان های جنوبی کشور پیشرفتی را به خود ندیده بودند و در محرومیت و فقر به سر می

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه، پیش از پیروزی انقلاب اسلامی علی‌رغم میلیاردها دلار درآمد نفتی که از فروش روزانه تا ۵ میلیون بشکه نفت به‌ویژه در ۵ سال آخر رژیم پهلوی ایجاد شده بود، استان های جنوبی کشور پیشرفتی را به خود ندیده بودند و در محرومیت و فقر به سر می بردند.

اما بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی،این استان ها از حالت بی توجهی خارج شد و کم‌کم مورد توجه قرار گرفته و به‌فراخور امکانات، توسعه زیرساختهای  آنها آغاز شد.

یاسوج یکی از شهرهای لرنشین جنوب غربی ایران و مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد است. این شهر همچنین مرکز شهرستان بویراحمد است و در شمال شرقی استان واقع شده‌است. پیش از ایجاد این شهر، در حدود ۶ کیلومتری آن، یک شهر قدیمی به نام «تل خسرو» قرار داشت که زمانی مرکز نفوذ خوانین بویراحمد علیا بوده‌است.

 

 

مردم استان کهگیلویه و بویراحمد به هیچ وجه رژیم پهلوی را همراهی نمی کردند به همین دلیل شاه نیز مردم این استان را به محرومیت تاریخی فرو برده بود به گونه ای که به دلیل نبود تجهیزات  و امکانات بیشتر مردم این استان از نان  بلوط  به عنوان قوت روزانه استفاده می کردند.

 عمق محرومیت در این استان آنقدر زیاد بود که بعد از گذشت بیش از ۴۱ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران هنوز هم محرومیت هایی در این استان مشاهده می شود اما خدمات ارزشمندی توسط نظام جمهوری اسلامی ایران برای مردم این استان انجام شده است.

شهر یاسوج نسبت به سایر استان های کشور قدمت قدمت زیادی ندارد با این وجود هم اکنون امکانات و تجهیزات مورد نیاز از جمله امکانات تفریحی، آموزشی، پزشکی اجتماعی، سیاسی را برای یک زندگی ایده آل دارد.

شهر یاسوج در سال ۱۳۵۵ به عنوان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد برگزیده شد و هم اکنون بیش ۱۰۸ هزار نفر جمعیت دارد از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی سازندگی در این استان آغاز شد، ایجاد راه های ارتباطی مختلف از جمله پل های ارتباطی از جمله اقداماتی که در همان اوایل انقلاب در شهر یاسوج انجام شد.

 با توجه به وجود رودخانه بزرگ بشار باید چندین پل ارتباطی برای وصل شدن این استان و شهر به استان های دیگر ساخته می شد که از بن بست ارتباطی خارج شود و امروز جاده های ارتباطی کهگیلویه و بویراحمد به جاده های ترانزیتی بسیار مهمی تبدیل شده است.

 پل بشار قدمتی به اندازه شهر یاسوج دارد پلی که باعث شد این شهر از بن بست خارج شود و هم اکنون بعد از ساخت سه پل،  پل چهارم بشار نیز در حال ساخت است.

مردم این استان اگر ۴۰ سال قبل حرفی برای گفتن نداشتند اما امروز فرزندان این استان و این شهر در کشور موفقیت های زیادی را کسب کرده اند، امروز فرزندان این استان در ساخت پل های ارتباطی مهارت لازم را دارند و در کشور حرف برای گفتن دارند.

مردم لر کهگیلویه و بویراحمد شهرشان را با سختی های فراوانی ساختند در آن زمان در شهر یاسوج فقط چند خانه گلی وجود داشت و امروز پایتخت طبیعت ایران است.

 

انتهای پیام/

لینک منبع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تریبون زاگرس قطب نما زاگرسیون زاگرسیون اعلام وصول پایگاه خبری