ایستگاه سلامت آگاه پاسخگوی سوالات پزشکی شما/راه های پیشگیری و درمان انواع عفونت ها چیست؟
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه برنامه " ایستگاه سلامت " این پایگاه خبری قرار است که هر دو هفته یک بار برپا شود و از پزشکان مجرب دعوت خواهد شد که مخاطبان می توانند سوالات خود را در بخش های مختلف پزشکی در ذیل همان خبر به صورت کامنت درج کنند تا
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه برنامه " ایستگاه سلامت " این پایگاه خبری قرار است که هر دو هفته یک بار برپا شود و از پزشکان مجرب دعوت خواهد شد که مخاطبان می توانند سوالات خود را در بخش های مختلف پزشکی در ذیل همان خبر به صورت کامنت درج کنند تا در روز مشخص شده از پزشک مورد نظر پرسیده شود.
در دومین قسمت از این برنامه که به همت پایگاه خبری آگاه و با دعوت از پزشکان مجرب استان صورت گرفته است در خدمت دکتر سید ذاکر سعید نژاد متخصص بیماری های عفونی بودیم که پاسخگوی سوالات شما مخاطبان و همراهان همیشگی آگاه بوده است.
دکتر سعیدی نژاد، متخصص بیماری های عفونی،هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج است.
در ادامه بخش دوم پاسخ های دکتر سعیدی نژاد را به چند سوال پزشکی مخاطبین این رسانه آمده است:
سوال:دوماه پیش سرماخوردگی داشتم اما جدی نگرفتم تا چند روز پیش به صورت اتفاقی سینوس هایم درد گرفت،به پزشک مراجعه کردم ؛بعد از معاینه به من گفت که سینوسهایم عفونت کرد و آموکسی سیلین تزریق کرد اما چند روزی است که چشمانم درد دارد و قرمز شده،سردرد و خلط هم دارم،خواستم مرا راهنمایی کنید:
سعیدی نژاد:یکی از بیماری های عفونی شایع در کل دنیا بیماری های آنفلوآنزا هستند که به چند دسته تقسیم می شود،یکی آنفلوآنزای فصلی که شبیه سرماخوردگی با شدت کمتر است اما آن مورد که خیلی خطرناک است و متاسفانه انسان را هم در کل دنیا و کشور ما شیوع بالایی داشته و مرگ و میر هم دارد نوع h1n1 است.این بیماری می تواند علائمی شبیه سرماخوردگی ایجاد کند درگیری سینوس،ریه،قلب،بدن درد و بیشتر موارد یا با درمان و یا بدون درمان برطرف می شود اما در افرادی که بیماری زمینه ای دارند احتمال فوت وجود دارد.گاهی میکروب ایجاد کننده آنفلوانزا منجر به عفونت در بدن شده و در طولانی مدت ممکن است برای بیمارخطر جدی ایجاد کند.به احتمال زیاد این بیمار دچار سینوزیت شد که بعضی اوقات با داروی کوآموکسی کلاو خوراکی رفع می شود ، اگر رفع نشد نیاز است توسط متخصص ویزیت و بستری شود.
سوال:حدود یکسال است که یبوست دارم و گلودرد و سرماخوردگی اما خوب نشدم هر چند دکتر به من گفت عفونت داری،بیشتر از ۸ سرم تزریق کردم اما خوب نشدم،الان رنگ پوستم زرد شد و لاغر شدم ،باید چکار کنم؟
سعیدی نژاد: اگر بخواهیم به صورت مجازی پاسخ این بیمار را بدهیم به دلیل اینکه تمامی علائم تشخیصی را اعلام نکرد،شاید خاطر وی را مکدر نمی کنیم اما نیاز است از بیماری عفونی تا بیماری های بدخیم توسط متخصصین مربوطه بررسی و تحت ارزیابی دقیق قرار بگیرد.
سوال:یکسال است که گوشم به صورت شدید درد دارد،تب دارم و گلویم همیشه درد دارد و همیشه احساس خستگی دارم؛آیا ارتباطی با عفونت گوش دارد؟
سعیدی نژاد: ما اصطلاحی به نام بیماری های خسته کننده مزمن داریم، این بیماری ها به دنبال خیلی از بیماری ها مانند بیماری های عفونی رخ می دهد،بله احتمال دارد این علائم از عوارض عفونت گوش باشد، در این صورت درمان خاصی نیاز است که توسط متخصص انجام می گیرد؛در بحث عوارض عفونت گوش می تواند درگیری عفونت استخوانی پشت گوش هم ایجاد کند که طولانی است و در مراحل اولیه نیاز به اقدامات درمانی چرک خشک کن وجود دارد اما اگر خیلی درگیر باشند نیاز به اقدامات جراحی و برداشتن تکه استخوانی که دچار مشکل شده ،دارد اما اکثر این علائم به صورت برگشتی است.این فرد نیاز است به متخصص مربوطه مراجعه کند تا تحت بررسی دقیق قرار بگیرد.
در بحث علائم ریوی که شایع ترین آن سرفه است،منشا و علائم مختلفی دارد،یکی بحث حساسیت و آلرژی است و دیگری بحث آسم است،بحث عفونت های ویروسی است که نیاز به آنتی بیوتیک و چرک خشک کن نیست اما در بحث عفونت های مکرر که واضح هستند بیمار سرفه،خلط و کاهش وزن دارد البته خیلی نادر است مانند سل که در این بیماری اندام های مختلفی از بدن را درگیر می کند و باعث عفونت ریه می شود،در چنین شرایطی بیمار با یکسری علائمی که بیش از سه هفته طول می کشد، به پزشک مراجعه می کند بعد از مصرف چرک خشک کن پاسخ به درمان هم خوب نیست علائم دیگری مثل تب،کاهش وزن،بی اشتهایی و سابقه بیماری فامیلی ممکن است نشان از بیماری ریوی سل باشد اما قریب به اتفاق این علائم از علائم بیماری های آلرژیک هستند که بیمار توسط متخصص ویزیت می شود و در صورت نیاز عکس می گیرند. اگر عفونت میکروبی بود و به درمان خوراکی جواب نداد،با داروی تزریقی از سه تا ده روز خوب می شود.
سوال: دل درد دارم و شکمم درست کار نمی کند قرص آموکسی سیلین و مترونیدازول مصرف می کنم مشکل رفع شد اما بعد از قطع این داروها دوباره همچنان دچار مشکل شدم،آیا نیاز به مراجعه مجدد به پزشک هست؟
سعیدی نژاد:آموکسی سیلین و مترونیدازول راه خیلی مناسبی برای درمان مشکلات گوارشی نیست،دو حالت دارد یا بیمار عفونت روده ای میکروبی دارد که همین داروی مترونیدازول کمک می کند اگر عفونتهای وی از نوع عفونتهایی باشد که منجر به درد معده هم شود در کنار مصرف این داروها حتما باید کپسول ناشتایی از دسته پنتاپرازول،امیپرازول و لانزاپرازول تجویز شود که باید بعد از مصرف ۴ هفته ای میکروب ریشه کن شود و بعد از آن به دلیل ترشحات اضافی معده باید داروی ضد اسید معده این ترشحات کنترل شود.
سوال: وقتی دچار بیماری زنانه می شوم،صورتم به شدت جوش می زند ،این جوش ها آیا راه درمانی دارد،آیا ارتباطی با عفونت دارد؟
سعیدی نژاد: عفونت های زنانه خیلی مرتبط با آکنه یا جوش صورت نیست ،این نوع عفونت ها خود علائم مشخصی دارد باعث عفونت لگنی که با علائمی مثل سوزش ادرار،خونریزی،درد ناحیه زیر شکم می شود اما بحث جوش به سن و غذا بستگی دارد که در جوانی احتمال آکنه زدن افراد بیشتر است.قابل درمان هم هست که توسط متخصصین پوست و عفونی قابل درمان است.
سوال: مدتی است که صبح ها که از خواب بیدار می شوم،لثه ام ورم کرده و گاهی خارش هم دارد،آیا ممکن است علت آن عفونت دهان و دندان باشد؟چه راه درمانی دارد؟
سعیدی نژاد: در بحث مسائل عفونت های لثه و دندان متاسفانه میزان شیوع آن به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان زیاد است، اصطلاحی تحت عنوان التهاب لثه داریم که عوامل آن میکروب است که منجر به خونریزی عضله، بوی بد دهان، تورم، درد می شود و اگر درمان نشود آبسه می شود که با مراجعه به پزشک،تجویز آنتی بیوتیک و رعایت مسائل بهداشتی مانند مسواک و شست و شوی مرتب دهان هم قابل پیشگیری و هم قابل درمان است.
سوال: قصد دارم بچه دار شوم اما می گویند قبل از آن باید مطمئن شد که بدن عفونت نداشته باشد،آیا با خوردن مترونیدازول عفونت از بین می رود؟
سعیدی نژاد: نوعی دارو که باعث از بین رفتن یکسری میکرو ارگانیسم ها از انگل تا میکروب های بی هوازی می شود،مترونیدازول است. بحث اقدام جهت بارداری و عفونت اگر عفونت زنانه دارد،مترو کافی نیست باید حتما به متخصص زنان یا عفونی مراجعه و تحت درمان قرار بگیرد، یک ارزیابی اولیه قبل از حاملگی داریم که در مراکز بهداشتی انجام می گیرد که اگر لازم باشد تحت درمان قرار می گیرد اما مصرف خودسرانه مترونیدازول دردی را دوا نمی کند.
سوال: مدتی است که حس می کنم روده هایم در هم گره خورده،آیا ممکن است ناشی از عفونت روده ای باشد؟
سعیدی نژاد: اگر همراه با علائم دیگری مانند تب،اسهال،یبوست باشد نیاز است به متخصص مراجعه کند تا این دو را از هم تشخیص دهد که آیا بیمار عفونت روده ای دارد یا التهاب های ترک پذیری روده ای.
سوال: مادر من در سن یائسگی است و خارش شدید دارد،گاهی ازشدت درد پا نمی تواند جابجا شود،حدود ۵۶ ساله است چند بار به پزشک مراجعه کرد اما فایده ای نداشت و همچنان درد پا و خارش بدن دارد،آیا احتمال عفونت شدید است که اینگونه شد و راه حلی برای درمان هست؟
سعیدی نژاد: خارش چند علت می تواند داشته باشد،یک مورد عفونت های قارچی است که هم به صورت داروی خوراکی و هم موضعی قابل درمان است ؛در بیمارانی که به سن یائسگی می رسند به خاطر اختلالات هورمونی دچار کاهش پروژسترون منجر به گُر گرفتگی،بدن درد و داغی بدن می شوند و به مرور زمان کاهش پیدا می کند.بدن درد شاید خیلی مرتبط با این قضیه نباشد، بیماری هایی مثل پوکی استخوان یا تب مالت می تواند خود را با استخوان درد نشان دهد.
سوال: یکسالی است که ازدواج کردم،مدتی است که صبح ها بعد از بیداری از ناحیه شکم احساس درد می کنم ،آیا ممکن است عفونت باشد،گاهی اوقات دلپیچه بسیار شدید دارم،نمی خواهم سی تی اسکن کنم ،آیا ممکن است عفونت روده باشد؟
سعیدی نژاد: با توجه به اینکه موضوع با بحث ازدواج مطرح شد،اگر عفونتی هم باشد بیشتر عفونت لگنی یا مرتبط با دستگاه تناسلی است که قطعا اگر به متخصص عفونی یا زنان مراجعه کند مورد ارزیابی قرار می گیرد لازم به سی تی اسکن نیست با یک سونوگرافی ساده یا معاینه یا آزمایش خون و ادرار قابل تشخیص است و تحت درمان قرار بگیرد.اگرعلائم دیگری مانند تند تند دستشویی رفتن،تب،لرز،سوزش ادرار به همراه داشته باشد می تواند مطرح کننده عفونت های لگنی باشد.
سوال: آیا بیماری های عفونی می توانند منجر به مرگ هم شوند؟
سعیدی نژاد: آمار تا یک ماه قبل را که بررسی می کردم،به دنبال عفونت آنفلوآنزا در آمریکا نزدیک به ۱۸۰۰ نفر فوت کردند،یعنی این بیماری که ما خیلی آن را ساده و سرسری می گیریم در جامعه ای پیشرفته منجر به فوت شد.در خود جامعه ما آنفلوآنزای جدیدی که هر ده سال یکبار اپیدمی می شود ما تعداد زیادی داشتیم که منجر به فوت شدند حتی جوان هم داشتیم که به دلیل مراجعه دیرهنگام به پزشک فوت کرد؛ عفونت های ساده هم می تواند افراد را تهدید به مرگ کند که بستگی به سیستم ایمنی و سن داشته باشد که در کودکان و بزرگسالان احتمال خطر بیشتر است.
سوال: چرا زنان باردار بیشتر در معرض عفونت هستند؟
سعیدی نژاد: بیشتر بحث عفونت های ادراری هست،به دلیل ایجاد فشار بر مجاری ادراری،تخلیه ادرار به خوبی انجام نمی گیرد یکی از مکانیسم هایی که خداوند در بدن قرار داد برای شستشوی مجاری اداری فوقانی بحث همین ادرار است که وقتی به صورت مکرر انجام شود یکی از راه های پیشگیری از تجمع میکروب و عفونت های ادراری است که اگر درمان نشود، وارد خون می شود و عفونت های دیگر هم ایجاد می شود.
سوال: آیا بیماری های عفونی بر فشار خون تاثیر دارد؟
سعیدی نژاد: افزایش فشار خون نه اما کاهش بله،در بحث عفونت اداری ما ترمی به نام عفونت شدید که یا خوب درمان نشده یا دیر مراجعه کرده است باعث می شود به علل مختلفی باعث کاهش فشار خون به حدی می شود که حتی با سرم درمانی و دارو هم پاسخ درمانی مناسب نباشد.
سوال: چطور تشخیص دهیم که به بیماری عفونی مبتلا شدیم؟
سعیدی نژاد: عفونت ها طیف وسیعی دارند،میکروب،ویروس،انگل و قارچ میکروارگانیسم هایی هستند که اگر وارد بدن شده و رشد کنند می توانند ایجاد عفونت کنند.ارگان هایی را که درگیر می کنند می تواند هر جایی باشد،در ناحیه سینوس ها ایجاد سینوزیت،در گلو ایجاد عفونت گلو، در ریه عفونت ریه، در استخوان عفونت استخوانی،در کلیه عفونت ادراری و در روده عفونت روده ای ایجاد می کنند .وجه مشترک همه عفونت ها یکی از مشخصات آنها تب است بسته به ارگان درگیر کننده بدن می تواند علائمی را مانند بی اشتهایی، اسهال،تنگی نفس،سرفه خلط دار،تهوع و درد ایجاد کند.
سوال: راجع به بیماری های نوپدید عفونی توضیح دهید؟
سعیدی نژاد: در بحث بیماری های عفونی ما موضوعی به نام بیماری های نوپدید داریم ،بیماری های نوپدید آن دست از بیماری هایی هستند که قبلا وجود نداشتند و در سالهای اخیر تشخیص داده شد مانند HIVکه مرحله نهایی آن ایدز است که اطلاع رسانی آن از طریق رسانه ها جای تقدیر دارد.این بیماری که از افراد ناسالم به افراد سالم منتقل می شود به صورت معمول با علائمی عمومی مانند تب،سردرد،گلو درد و بزرگ شدند غدد لنفاوی خود را بروز می دهد اما بیشتر این علائم به خصوص گلودرد با مراجعه به پزشک طی چند هفته رفع نمی شود.
سوال: سخن پایانی؟
سعیدی نژاد: با تشکر از وقتی که در اختیار بنده قرار دادید،امیدوارم در مورد شناخت بیماری های عفونی،راه های پیشگری و انتقال،روشهای مراجعه و درمان این نوع بیماری ها مطالب مفیدی در اختیار مخاطبین این رسانه قرار داده باشم.
انتهای پیام/
برچسب ها :ایران ، کهگیلویه و بویراحمد ، گچساران ، گچساران نیوز ، نفت و گاز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0