تاریخ انتشار : پنجشنبه 19 دی 1398 - 23:24
کد خبر : 49297

راه نجات افراد سیگاری از عفونت های ریوی/راهکارهایی برای درمان انواع عفونت از خون و ادراری تا کیست و گوارشی/کدام عفونت ها در استان شایع تر است؟/عفونت خون چگونه به وجود می آید؟

راه نجات افراد سیگاری از عفونت های ریوی/راهکارهایی برای درمان انواع عفونت از خون و ادراری تا کیست و گوارشی/کدام عفونت ها در استان شایع تر است؟/عفونت خون چگونه به وجود می آید؟

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه؛ برنامه " ایستگاه سلامت " این پایگاه خبری قرار است که هر دو هفته یک بار برپا شود و از پزشکان مجرب دعوت خواهد شد که مخاطبان می توانند سوالات خود را در بخش های مختلف پزشکی در ذیل همان خبر به صورت کامنت درج کنند تا

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه؛ برنامه " ایستگاه سلامت " این پایگاه خبری قرار است که هر دو هفته یک بار برپا شود و از پزشکان مجرب دعوت خواهد شد که مخاطبان می توانند سوالات خود را در بخش های مختلف پزشکی در ذیل همان خبر به صورت کامنت درج کنند تا در روز مشخص شده از پزشک مورد نظر پرسیده شود.

 

 در دومین قسمت از این برنامه که به همت پایگاه خبری آگاه و با دعوت از پزشکان مجرب استان صورت گرفته است در خدمت دکتر سید ذاکر سعید نژاد متخصص بیماری های عفونی بودیم که پاسخگوی سوالات شما مخاطبان و همراهان همیشگی آگاه بوده است.

 

دکتر سعیدی نژاد، متخصص بیماری های عفونی،هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج است.

در ادامه بخش اول پاسخ های دکتر سعیدی نژاد را به چند سوال پزشکی مخاطبین این رسانه آمده است:

 

سوال : خیلی وقت است که عفونت ریه دارم،دکتر دارو هم نوشت اما کامل خوب نشدم و می ترسم،باید چکار کنم؟

سعیدی نژاد: یکی از ارگان های مهم بدن که هر از گاهی در معرض خطر و عفونت قرار می گیرد ریه است،بحث عفونت های ریه به چند دسته تقسیم بندی می شوند.یکی از نظر سیر زمانی حاد و مزمن و علل و عوامل یعنی میکروبی یا ویروسی  که با یکسری علائم خود را نشان می دهند اگر ویروسی باشند با درگیری قسمت های فوقانی همراه است مانند آبریزش بینی،سرفه خشک و هر از گاهی گلودرد که باعث می شود بیمار احساس مشکل ریوی کند انتظار داریم باید این نوع بیماری ها در ۴ تا ۶ هفته درمان و علائم این بیماری ها از بین برود.

 

اما در عفونت های مکرر ریوی مزمن که به دو دسته عفونی و غیر عفونی تقسیم می شوند مانند آسم که می تواند خود را با علائم سرفه و تنگی نفس نشان دهد که بیمار با سرفه مکرر نشان می دهد. آلرژی ها یکی از شایع ترین بیماری هایی هستند که بیمار با مشکلات ریوی مانند سرفه خشک و تنگی نفس به دکتر مراجعه می کند اما بحث های مزمن که میکروبی هستند اگر بیمار زمینه خاصی مانند مشکلات مادرزادی، نارسایی ریوی یا سیگاری باشد فرد را برای این نوع بیماری ها مستعد می کند .

 

سوال : راه های کاهش بیماری عفونت های ریوی را توضیح دهید؟

سعیدی نژاد: برای کاهش ابتلا به بیمارهای عفونت ریوی ابتدا اگر بیمار فاکتورهای خاصی دارد که فرد را در معرض بیماری ریوی قرار می دهد بهتر است این عوامل زمینه ای مرتفع شود مانند اینکه اگر سیگاری است،ترک کند یا اگر ضعف سیستم ایمنی دارد واکسیناسیون شود و این کار را جدی بگیرد. گاهی عفونت های فوقانی مانند سینوزیت که در کشور و استان ما هم شایع است، به ریه هم سرایت می کند که ممکن است باعث تب،سردرد و ترشحات خلطی شود و از طرفی ممکن است میکروب وارد خون شود و منجر به عفونت مکرر ریوی شود.

 

افرادی که در محل کار خود در معرض آسیب مواد خاص به ریه است،باید به صورت دوره ای معاینات خود را انجام دهند که اگر ریسک بیماری در این افراد بالا رفت باید شغل خود را عوض کند.

 

سوال : چند وقتی است که برادر ۷ ساله ام به طور دائم شکم درد دارد و عفونت ادراری ،لطفا راهنمایی کنید؟

سعیدی نژاد: عفونت های ادراری می تواند هم شامل قسمت های فوقانی شامل کلیه هم یکی از بیماری های شایع عفونی در جامعه است که بیمار با تب و لرز مراجعه می کند و عفونت های تحتانی که بیشتر مربوط به مثانه است.

اینکه فردی به صورت مکرر مبتلا به عفونت ادراری باشد احتمال دارد اختلالات مادرزادی داشته باشد در آقایان بزرگی غده پروستات که به مجاری ادراری فشار وارد می کند و اجازه تخلیه درست ادرار را نمی دهد مستعد عفونت های مداوم و مکرر این نوع عفونت هستند.

در کودکان اختلالات مادر زادی مانند تنگی دریچه پیش آبراهی فرد را مستعد به عفونت های مکرر می کند، بیماری های زمینه ای دیگری که احتمال دارد فرد را مستعد عفونت مکرر کند،لوله های هالب، تنگی یکی از دلایل دیگر است.

در بین خانم ها با توجه به شرایط خاصی که دارند، عفونت های ادراری شیوع بالایی دارد در بحث سوال مطرح شده، صرف شکم درد به تنهایی نمی تواند ثابت کند کسی عفونت ادراری دارد؛عفونت های معده، ناراحتی های گوارش، شن ریزی و این دست از بیماری ها خودشان را با یکسری علائم ادراری نشان می دهد که ممکن است افراد به صورت مکرر به دستشویی بروند که درد شکم و پهلو دارد. اگر شخصی دچار اختلال شود باید حتما برای بررسی مشکلات مجاری ادراری به پزشک مراجعه کند.

 

سوال : آیا سیگار منجر به عفونت ریه می شود؟ در این صورت کسانی که اقدام به ترک سیگار می کنند، چه مدتی به حالتی اولیه بر می گردند؟

سعیدی نژاد: در بحث ریه و عفونت های آن یکی از شرایطی که فرد مستعد مشکلات ریوی به خصوص برونشیت مزمن و به نوعی دچار عفونت های مکرر می شود، استعمال سیگار و دود مثلا قلیان یا در معرض دود قرار گرفتن است. در این حالت مژه ها که یکی از ابزارهای دفاعی پاک کردن ریه است دچار آسیب می شود و فرد را مستعد مشکلات و نارسایی ریوی می کند.در بحث ترک سیگار به طور ۱۰۰ درصد ریه به حالت سلامت اولیه برنمی گردد اما به طور متوسط ۵ تا ۱۰ سال طول می کشد تا ریه یک ریکاوری نسبی پیدا کند که کمتر دچار آسیب شود.

 

سوال : در استان ما بیماری های گوارشی رایج است،آیا مربوط به عفونت هاست، یا علل دیگری دارد؟

سعیدی نژاد: عفونت های گوارشی معده به چندین دسته تقسیم می شود ؛یکی زخم معده است که انتظار داریم خیلی بالا نباشد، مورد دیگر عفونت های ناشی از مصرف آب،سبزی و دیگر مواد غذایی آلوده است مورد دیگر برگشت رفلاکس معده است که به دلیل اختلال دریچه ای یا شل بودن دریچه معده و اسید معده با علائم دیگری خود را نشان می دهد.

ما یک میکروارگانیسم به نام اسم اچ پایوری در بدن داریم که جایگاه آن در خود معده است در جامعه های در حال توسعه و توسعه نیافته ۸۰ درصد افراد اگر تست بدهند این میکرو ارگانیسم را در معده دارد اما اینکه نیاز به درمان دارد و مشکلی ایجاد می کند،ارتباط به زخم و سرطان معده دارد افرادی که سابقه ارثی مثبتی از نظر بیماری های سرطان معده نیاز است که بررسی و تحت درمان قرار بگیرند.این نکته را مد نظر داشته باشید که عفونت معده به تنهایی عامل درد معده نیست بلکه  تنها یکی از عوامل درد معده می تواند این عامل باشد.

 

سوال : چند سالی است که ترشحات بینی بنده زیاد شده و این مشکل خیلی مرا اذیت می کند، برخی می گویند از عفونت سینوس هاست،البته خلط هم زیاد دارم،

سعیدی نژاد: ما اختلالی به نام حساسیت مجاری تنفسی فوقانی داریم که بیمار به صورت مکرر به خصوص در فصول خاص دچار آبریزش بینی زیاد می شود و مشخصه اصلی آن وابسته به فصول خاص است؛ علائم دیگری مانند خارش چشم و بینی هم به همراه دارد، این یکی از شایع ترین علل آبریزش بینی است.ترشحات غلیظ که همراه با درد ناحیه صورت و پیشانی است،می تواند ناشی از عفونت سینوس ها باشد باز هم یک عفونت سینوزیت اگر به درستی درمان نشود به عفونت مزمن تبدیل می شود که می تواند به صورت طولانی مدت این علائم در فرد وجود داشته باشد.

 

سوال : آیا اسهال جزو بیماری های عفونی است و راه درمان این بیماری چیست؟

سعیدی نژاد: یکی از عوامل عفونت های روده ای است اما چیزهای دیگری هم محتمل هستند مانند روده ترک پذیر و مسمومیت های غذایی هم می تواند چنین مشکلی ایجاد کند اما آن چیزی که باعث شیوع عفونت بالایی دارد عفونت های ویروسی و میکروبی است که باعث التهاب روده و اسهال های روده ای می شود.در بحث عفونت های اسهالی ویروسی جز اینکه مایع درمانی شود یا اگر مریض تب داشته باشد که با تب بر کنترل کنیم، نیاز به اقدامات خاصی نیست.

اما در عفونت های میکروبی که بیمار تب بالایی دارد ، بیمار نیاز به مراجعه به پزشک و تجویز آنتی بیوتیک دارد.در فصل تابستان که مسافرت ها زیاد شده و استفاده از آب و مواد غیر بهداشتی بیشتر است ، انتظار می رود که عفونت های دستگاه گوارشی به خصوص عفونت های روده ای افزایش پیدا کند.یکسری هم عفونت های انگلی روده ای هستند که می توانند از عوامل دیگر عفونت در دستگاه گوارش شود.

 

سوال : در خصوص عفونت خون هم توضیح دهید:

سعیدی نژاد: عفونت خون هر جای بدن دچار عفونت شود،احتمال ورود میکروب این عفونت به خون وجود دارد و اگر کشت خون صورت بگیرد نتیجه آن مثبت است یا سلولهای دفاعی بدن افزایش پیدا می کنند و باعث افزایش تعداد گلبول های سفید می شود همکاران پزشک برای توجیه بیمار که متوجه اهمیت موضوع شوند از این اصطلاح که"میکروب وارد خون شما شده و شما دچار عفونت خون شده اید" استفاده می کنند، اگر عفونت های ریوی هم درمان نشود میکروب با جریان خون از ریه به دیگر قسمت های بدن وارد خون می شود و با یک تست خون مشخص می شود که عفونت وارد خون هم شده است.

 

سوال : در مورد کیست مویی و راه های پیشگری از آن توضیح دهید؟

سعیدی نژاد: عفونت های ناحیه انتهای بدن که افراد را مستعد عفونت می کند؛ مهم ترین علت آن نشستن به صورت طولانی مدت است و صندلی، رانندگی و این موارد منجر به شرایط ویژه ای برای بدن،ایجاد ضایعات و برگشت مو در آن ناحیه و ایجاد کیست مو می کند.

درمان این مورد بیشتر جراحی با تجویز آنتی بیوتیک است.پرهیز از نشستن های طولانی، رعایت مسائل بهداشتی فردی،شست و شو و حمام مداوم می تواند از کیست مویی جلوگیری کند.

 

پایان بخش اول

به زودی منتظر انتشار بخش دوم این گفتگو باشید.

 

انتهای پیام/

لینک منبع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تریبون زاگرس قطب نما زاگرسیون زاگرسیون اعلام وصول پایگاه خبری