از فروش ماشین و ورشکستگی تا معرفی تولید زعفران به مردم استان/پشتکار مهمترین سرمایه برای یک کارآفرین موفق/تغییر مسیر تسهلات بانکی خیانت به تولید است+تصاویر
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه؛ یکی از موضوعاتی که در جامعه دغدغه ای برای قشر جوان محسوب می شود، مقوله اشتغال است، بدون شک این مهم نیازمند عزمی راسخ مسئولان و همت والای کار آفرینانی است که با استفاده از تجریبات خود در کنار مباحث تئوری و دانشگاهی در مسیر موفقیت و پویایی
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه؛ یکی از موضوعاتی که در جامعه دغدغه ای برای قشر جوان محسوب می شود، مقوله اشتغال است، بدون شک این مهم نیازمند عزمی راسخ مسئولان و همت والای کار آفرینانی است که با استفاده از تجریبات خود در کنار مباحث تئوری و دانشگاهی در مسیر موفقیت و پویایی قرار خواهند گرفت.
از طرفی باید پذیرفت سیستم اداری یا سیستم پشت میز نشینی نمی تواند جوابگوی خیل عظیم فارغ التحصیلان دانشگاهی باشد، در این شرایط راه چاره تلاش برای مهارت آموزی و کارآفرینی است، بنابراین دولت ها و همه کسانی که دغدغه شغل برای قشرهای جوان دارند باید بستر های مناسب جهت اشتغال قشر جوان جامعه را فراهم کنند.
در همین ارتباط با یکی از کارآفرینان جوان استان که در زمینه تولید شغل با همکاری نهاد ها و ارگان ها موفق بوده است گفت و گویی صورت گرفته است که مشروح آن در زیر آمده است:
آگاه: بیوگرافی خودتان را بفرمایید؟
بنده محسن چیلان، دارای ۳۷ سال سن و متاهل، ساکن روستای بن زرد علیا از شهر پاتاوه هستم و در زمینه کارآفرینی و کشت گیاهان دارویی و زعفران فعالیت می کنم.
آگاه: شما از چه زمانی تصمیم به کارآفرینی و فعالیت در زمینه کشت گیاهان دارویی گرفتید؟
محسن چیلان: بنده از طریق بسیج سازندگی و آموزش کود ارگانیک ورمی کمپوست فعالیت خود را شروع کردم، در ادامه با حضور در همایشی در تهران تحت عنوان طلایه داران اقتصاد مقاومتی با کسانی که در زمینه تولید زعفران فعالیت داشتند آشنا شدم و با تبادل اطلاعات به سمت تولید زعفران پیش رفتم، از طرفی مهارت هایی که از طریق بسیج سازندگی کسب کرده بودم توانستم در زمین کشاورزی خودم از آن برای تولید زعفران استفاده کنم.
آگاه: در رابطه با موفقیت های خودتان توضیح بفرمایید؟
محسن چیلان: فعالیت در این حوزه دو بخش دارد، بخش اول آن شامل ترویج و آموزش برای کشت زعفران، مقابله با خشکسالی، تغییر الگوی کشت که تا الان نزدیک به ۲ الی ۳ هزار نفر در مناطق مختلف خصوصا روستاها با همکاری بسیج سازندگی و جهاد کشاورزی آموزش داده شده است و بخش دوم طرحی را در روستای خودمان به عنوان طرح پایلوت شروع شده و از این طریق توانستیم کشت زعفران را به مردم استان معرفی کنیم.
آگاه: چه طرح و برنامه هایی در این حوزه داشته اید که سبب موفقیت شما شد، لطفاً توضیح دهید؟
محسن چیلان: کارآفرینی یک هنر بوده که شخص می تواند از حداقل امکانات ایده ای طرح کند و بر اساس آن ایده ها فعالیت کند، بر همین اساس بنده با توجه به اینکه در روستا زندگی کردم از پتانسیل ها و توانایی های خود تواستم برای اولین بار در استان کشت آیروپونیک یا هوا کشت بدون خاک را در یک محیط گلخانه ای بدون آب و خاک زعفران پرورش دهم و با همکاری صندوق کارآفرینی استان در یک کلاس دو روزه با ظرفیت ۶۰ نفره رایگان در خصوص کشت سنتی و نوعی جدید کشت بدون آب و خاک برگزار شد که با استقبال خوب مردم مواجه شد.
در همین ارتباط با توجه به خشکسالی که وجود دارد در حال آموزش تغییر الگوی کشت هستیم که می توان گیاهان داروئی مانند خاکشیر، گل محمدی را جایگزین کشت های قدیمی کرد و در صدد هستیم این موضوع را به صورت فرهنگ درآورده تا مورد استقبال مردم قرار گیرد.
آگاه: در ابتدای شروع کار و در حین فعالیت های خودتان برای شما موضوعی سبب ناامیدی شما شد که بخواهید دست از کار بکشید؟
محسن چیلان: بله، در ابتدا برای تولید کود ارگانیک ماشینم را فروختم در ادامه تسهیلاتی از بسیج سازندگی گرفتم اما محصولات ما به فروش نرفت و به نوعی شکست خوردم اما بنده آن را تجربه ای ارزشمند برای ادامه کار دانستم و از طرفی شب ها تا ساعات ها بیداری می کشم که سعی می شود با این موضوعات کنار آمده و بر روند رشد و پیشرفت در این زمینه متوقف نشود، باید اشاره کرد دریا همیشه آرام نیست و شکست ها نوعی نا آرامی محسوب می شود که باید یک ناخدای خوب این شکست ها را مدیریت کند تا به ساحل آرامش برسد.
آگاه : در رابطه نوع محصول و بازار مصرف آن توضیح بفرمایید؟
محسن چیلان: در شرایط حاضر چند نوع کشت داریم یک کشت درون خاک به صورت سنتی، یک کشت گلخانه ای که در سال گذشته به عنوان پایلوت استفاده شد و این موضوع را در سال جاری میخواهیم گسترش دهیم از طرفی بازار مصرف در سراسر استان بوده و برنامه هایی را جهت صادرات محصولات از طریق اتاق بازرگانی را در برنامه داریم.
آگاه: در رابطه با وضعیت اقتصادی این محصول توضیح فرمایید و آیا امکان تشویق دیگران برای فعالیت در این زمینه وجود دارد؟
محسن چیلان: استان ما یک منطقه کوهستانی بوده و کمتر دشت های هموار در آن وجود دارد و با توجه به خرده مالکی اکثریت افراد جامعه تنها محصولاتی را که می توان کاشت و نتیجه ی خوبی را کسب کرد، کشت زعفران است زیرا دارای عمری معادل ۷ الی ۱۰ سال بوده و کسی که این محصول را در خاک کاشت می کند می تواند از طریق تامین اجتماعی آن را بیمه کند بنابراین در این زمینه افراد زیادی می توانند مشغول شده و فعالیت کنند.
آگاه: در شرایط حاضر با استفاده از فعالیت های شما در حوزه کشت زعفران برای چند نفر اشتغالزایی شده است؟
مجسن چیلان: در هفته گذشته که پیازچه زعفران را در گلخانه برای ذخیره در ماه های آینده حمل کردیم چندین مرحله بر روی آن برای انجام می شود که شامل مرتب کردن، قرنطینه، انبارداری شد تا برای ماه آینده کشت شود، نیازمند ۴۰ نفر روز در زمینه مرتب کردن این محصول بوده و این موضع در خصوص پاک کردن، چیدن، موقع برداشت از این نیروها استفاده می شود.
آگاه: آیا محصول زعفران فقط در یک فصل خاص کشت می شود یا می توان در همه فصول از این موضوع بهره مند شد؟
محسن چیلان: زعفران یک شغل پایدار فصلی است و از اردیبهشت ماه که آغاز فصل خواب زعفران است و تا مهرماه این روند ادامه دارد، و در فصل آبان ماه کاشت زعفران و برداشت گل را خواهیم داشت.
آگاه: اگر جوانی قصد فعالیت در زمینه کشت زعفران داشته باشد به چه میزان سرمایه نیاز دارد؟
محسن چیلان: در کارآفرینی و اشتغال یک بخش موضوع سرمایه است و بخش دیگر آن پشتکار و انگیزه بوده که باید شخصی که قصد فعالیت داشته باشد باید دارای پشتکار و هدف باشد، از طرفی چون این موضوع سختی های خود را دارد نباید با یک دید صرف درآمدزایی به آن نگاه کرد.
آگاه: در روند موفقیت ها و پیشرفت شما آیا همسر شما نقشی داشته است؟
محسن چیلان: بنده شاغل هستم و از ساعات ابتدایی روز تا عصر فعالیت می کنم و بعد از آن در خارج از محیط اداری مشغوا فعالیت کشاورزی و کارآفرینی در بخش زعفران هستم که همسر بنده در این زمینه صبوری به خرج داده و در ببسیاری از مواقع خود او مدیریت این کار را برعهده می گیرد.
آگاه: کدام نهاد ها از شما حمایت کردند و برای گسترش حوزه فعالیت های خودتان چه انتظاراتی از مسوولان دارید؟
محسن چیلان: با مجموعه های مردم نهاد بیشترین همکاری را داشته از طرفی بسیج سازندگی، صندوق کارفرینی استان، جهاد سازندگی در زمینه ترویج همکاری و حمایت شدم و این سه ارگان در مقوله تسهیلات و آموزش برای بنده و کسانی که قصد فعالیت دارند حمایت می کنند.
آگاه: در مقوله کارآفرینی آیا شخص خاصی شما را مورد تشویق قرار داد یا به صورت خودجوش در این زمینه فعالیت کردید؟
محسن چیلان: به مثالی اشاره کنم که گفته شده یا اندازه آروزهای خودت تلاش کن یا اندازه تلاشت آروز کن و بنده برای سقف آروزهایم تلاش می کنم و زندگی خود را بر مبنای برنامه ریزی قرار دادم، در این زمینه زندگی خودمان را برمبنای یک برنامه ریزی پنج ساله قرار دادم و از طرفی از دیگر مقیاس ها مانند رقابت در بازار با رقبای خودم برای بروز بودن ملاک و سنجش قرار میدهم و به طور کلی برای فعالیت های خود هدف دارم.
آگاه: چه توصیه ای به نسل جوان برای مهارت آموزی و کارآفرینی دارید؟
محسن چیلان: به همه جوانان پیشنهاد می دهم صرفا به دنبال مشاغل پشت میزنیشی نبوده، زیرا در شرایط امروز ظرفیت های سیستم اداری محدود است و جوابگوی نیازهای شغلی نیست و از طرفی دیگر باید توانمندی ها، استعداد های خود را به منظور کار و تلاش شناخته شود و در راستای آنها تلاش کرد و در این راه بدون شک شکست خواهد بود اما تلاش های مستمر سبب موفقیت می شود.
آگاه: کسانی هستند که تسهیلات بانکی دریافت میکنند اما در زمینه های که تسهیلات دریافت کرده اند فعالیت نمی کنند چه صحبتی با آنها دارید؟
محسن چیلان: گلایه به افرادی که تسهیلات بانکی دریافت می کنند اما در آن زمینه فعالیت نمی کنند وجود دارد به عنوان مثال در زمینه ای غیر تخصص خودشان فعالیت می کنند و سبب شکست آنها می شود و این موضوع از یک طرف شاید زمینه را برای حضور افراد متخصص کمرنگ کند و از طرف دیگر سبب دلسردی دیگران می شود، بنابراین به همه کسانی که تسهیلات دریافت می کنند توصیه می کنم متناسب با تخصص و توان خود فعالیت کنند.
آگاه: صحبت های پایان خودتان را بفرمایید؟
محسن چیلان: به همه جوانان پر انرژی پیشنهاد می کنم دارای هدف و برنامه بوده، تا بتوان در راستای آنها تلاش کنند بنده هرگاه برنامه های و اهدافم را نتوانستم به اجرا در بیاورم از طریق مطالعه خودم را جریمه می کنم همه جوانان باید بدانند هرگاه کاری درست و اصولی انجام شود بدون نتیجه نخواهد ماند زیرا در فرهنگ ما توکل به خدا پشتوانه موفقیت است.
انتهای پیام/
برچسب ها :ایران ، کهگیلویه و بویراحمد ، گچساران ، گچساران نیوز ، نفت و گاز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0