تاریخ انتشار : پنجشنبه 12 اردیبهشت 1398 - 18:04
کد خبر : 46419

علی مطهری: من در سیاست اصلاح‌طلب هستم/ از ورود به مجلس با حمایت احمدی‌نژاد تا افتخار به اصلاح‌طلبی

علی مطهری: من در سیاست اصلاح‌طلب هستم/ از ورود به مجلس با حمایت احمدی‌نژاد تا افتخار به اصلاح‌طلبی

  علی مطهری چرخش صدوهشتاد درجه‌ای را از علی لاریجانی رییس فراکسیون ولایی آموخته است. او نیز تا سال‌ها با بازی در زمین اصولگراها در لیست آنان حاضر بود و امروز خود را در قامت یکی از مهمترین گزینه‌های اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ می‌بیند. گچساران نیوز : علی مطهری را همه با اظهار نظرهای عجیب و

 

علی مطهری چرخش صدوهشتاد درجه‌ای را از علی لاریجانی رییس فراکسیون ولایی آموخته است. او نیز تا سال‌ها با بازی در زمین اصولگراها در لیست آنان حاضر بود و امروز خود را در قامت یکی از مهمترین گزینه‌های اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ می‌بیند.

گچساران نیوز : علی مطهری را همه با اظهار نظرهای عجیب و غریبش می‌شناسند. او که در اواخر دهه‌ی هفتاد با افتخار خود را اصولگرا می‌نامید و اصلاح‌طلبان را وادادگانی غرب‌زده! حالا در مصاحبه‌ای مدعی شده است که یک اصلاح‌طلب است!

 

علی مطهری در مصاحبه با روزنامه آرمان شماره روز پنج‌شنبه ۱۲ اردیبهشت گفته است:

«البته بعضا می‌گویند مواضع فرهنگی من به اصولگرا‌ها و مواضع سیاسی من به اصلاح‌طلب‌ها نزدیک‌تر است که این حرف تا حدی درست است. چون اصولگرا‌ها به احکام دینی بیشتر اهمیت می‌دهند و اصلاح‌طلب‌ها اهمیت بیشتری برای آزادی‌های سیاسی و اجتماعی قائل هستند.»

 

علی مطهری فرهنگ و سیاست را از هم جدا می‌کند و معتقد است که می‌شود اعتقادات فرهنگی و سیاسی فردی باهم تفاوت داشته باشد. مثلا شخص از لحاظ فرهنگی اصولگرا باشد و مقید به احکام دین! و از لحاظ سیاسی اصلاح‌طلب و به آزادی کامل معتقد باشد. یکی از تبعات پذیرش این حرف علی مطهری قائل شدن به جدایی دین از سیاست است. گزاره‌ای که شهید مطهری در تمام آثارش به مقابله‌ی با آن پرداخته بود امروز دارد توسط فرزندش به بیانی دیگر بازتولید می‌شود.

 

البته علی مطهری یک سیاست‌مدار حزب باد است. یعنی سیاست برای او بیشتر کسب و کار است تا هرچیز دیگری. برای همین هم هست که روزی در مقابل اصلاح‌طلبان می‌ایستد و وارد مجلس می‌شود و یک روز سود را در اردوگاه اصلاح‌طلبی بودن می‌بیند و می‌گوید من اصلاح‌طلب هستم.

 

در آستانه انتخابات مجلس هشتم، جبهه متحد اصولگرایان، متشکل از سه ضلع جبهه پیروان خط امام و رهبری، اصولگرایان تحول خواه و ائتلاف رایحه خوش خدمت بود.

 

نمایندگان «رایحه خوش خدمت» اصرار داشتند تا علی مطهری در فهرست جبهه متحد قرار گیرد. اعضای جبهه پیروان با این موضوع، موافقت نسبی داشتند اما اصول‌گرایان تحول‌خواه از مخالفین جدی حضور مطهری در فهرست بودند.

 

نماینده رایحه خوش به «مخالفت های علی مطهری با سیاست های فرهنگی دولت هاشمی رفسنجانی» و «فرزند شهید مطهری» به عنوان دلایل خود برای قرار گرفتن وی در لیست اصرار داشت.

 

از طرفی نمایندگان اصولگرایان تحول خواه، «توان وی در مواجهه با تحولات و پدیده های اجتماعی»، «ظرفیت های وی در مورد رویدادهای مختلف انقلاب»، «ابهام در مورد حضور وی در مبارزات پیش از انقلاب، دوران دفاع مقدس و..» مواردی را مطرح می کردند.

 

در نهایت، طرفین از سخنان هم قانع نمی شوند و نماینده رایحه خوش، اظهار می دارد که آقای رییس جمهور(دکتر احمدی نژاد) گفته اند: «من در مورد آقای مطهری چیزهایی می دانم که شما نمی دانید» وی اضافه می‌کند که آقای علی مطهری، «سهمیه دکتر احمدی نژاد» در لیست جبهه متحد اصولگرایان است.

 

بنابراین علی مطهری که امروز معتقد است از لحاظ سیاسی متعلق به اردوگاه اصلاح‌طلبیست، سالها قبل سهمیه احمدی‌نژاد در لیست اصول‌گراها بوده و از قرار معلوم اصولگرایان نیز مایل به حضور او در لیست نبوده‌اند.

 

البته چرخش علی مطهری تنها به نزدیک شدن به لیست‌ها خلاصه نمی‌شود. او در سال ۱۳۷۹ کتابی نوشته بود تحت عنوان «اصلاح‌طلبی». این کتاب توسط انتشارات صدرا ، ناشر آثار شهید مرتضی مطهری منتشر شد. علی مطهری در این کتاب و در بخش ولایت فقیه با اشاره به نوع نگاه اصلاح طلبان به انتخابات و آزادی نوشته بود:

«اصلاح طلبان خواهان دموکراسی مطلق و بلاشرط هستند و اصول‌گرایان خواهان دموکراسی مقید و در چارچوب مکتب، و به تعبیر دیگر اصلاح طلبان خواهان دموکراسی غربی هستند و اصول گرایان خواهان دموکراسی مهار شده به وسیله مکتب یا دموکراسی اسلامی»

 

نماینده فعلی مجلس شورای اسلامی در  صفحه ۱۸ این کتاب با غربگرا خواندن اصلاح‌طلبان می نویسد:

«غربگرایان با هرگونه تشخیص صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری یا نمایندگی مجلس مخالفت می‌کنند و آن را توهین به مردم معرفی می کنند، اما اصول گرایان نظارت دقیق بر صلاحیت کاندیداها را امری ضروری می‌شمارند و معتقدند مردم کوچه و بازار که مشغول کار و زندگی خود هستند از سوابق افراد اطلاعات کافی ندارند، بعلاوه ممکن است توجه به همه معیارهای اسلامی نداشته باشند،ای بسا افراد فاسدی که با تبلیغات و ظاهر سازی، خود را صالح بنمایانند و پست‌های کلیدی را در اختیار بگیرند و انقلاب را از مسیر خود منحرف کنند.»

 

بنابراین علی مطهری که امروز در مصاحبه‌ی با روزنامه‌ی آرمان مدعی شده که از لحاظ سیاسی به اصلاح‌طلبان نزدیک‌تر بوده و به آزادی بیان در نهایت درجه قائل است سال ۷۹ در کتاب اصلاح‌طلبی خود به همین آزادی بیان بدون قید تاخته و معتقد بود که مکانیزم نظارت شورای نگهبان بسیار مطلوب است.

 

باید گفت که علی مطهری چرخش صدوهشتاد درجه‌ای را از علی لاریجانی رییس فراکسیون ولایی آموخته است. او نیز تا سال‌ها با بازی در زمین اصولگراها در لیست آنان حاضر بود و امروز خود را در قامت یکی از مهمترین گزینه‌های اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ می‌بیند؛ با روزنامه‌های آنان مصاحبه کرده و در نشست‌های نئولیبرال‌ها سخنرانی می‌کند، به دنبال رفع حصر است و می‌خواهد هرچه بیشتر یک اصلاح‌طلب به نظر بیاید تا یک اصولگرا. مطهری نیز به عنوان دنباله‌روی علی لاریحانی همان راهی را در پیش گرفته است که لاریجانی در آن قرار دارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تریبون زاگرس قطب نما زاگرسیون زاگرسیون اعلام وصول پایگاه خبری