تاریخ انتشار : پنجشنبه 12 اردیبهشت 1398 - 1:13
کد خبر : 46407

مساکن روستایی استان نیازمند مقاوم سازی در مقابل بلایای طبیعی

مساکن روستایی استان نیازمند مقاوم سازی در مقابل بلایای طبیعی

[ad_1] به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه کیفیت زندگی مفهومی پیچیده و چند بعدی است که تحت تاثیر مولفه هایی چون زمان و مکان، ارزشهای فردی و اجتماع قرار دارد و از این رو معانی گوناگونی برای افراد و گروههای مختلف بر آن مترتب است.   همچنین مسکن به عنوان یکی از پدیده های انسان ساخت

[ad_1]

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی آگاه کیفیت زندگی مفهومی پیچیده و چند بعدی است که تحت تاثیر مولفه هایی چون زمان و مکان، ارزشهای فردی و اجتماع قرار دارد و از این رو معانی گوناگونی برای افراد و گروههای مختلف بر آن مترتب است.

 

همچنین مسکن به عنوان یکی از پدیده های انسان ساخت دارای ویژگیهایی است که در کارکردها و جلب رضایتمندی استفاده کنندگان آن تأثیر زیادی دارد. لذا خصوصیاتی مانند شکل مطلوب، استحکام، امنیت، ایمنی، میزان دسترسی ساکنان به تسهیلات، تأمین تجهیزات و زیرساخت های مورد نیاز مسکن در کیفیت مسکن تأثیرگذار است.

 

مسکن و شرایط آن عامل مهم و محوری در کیفیت زندگی و تمایز بین افراد، گروه ها و نواحی قلمداد میشود، مبحث مسکن روستایی به طور خاص از جمله مهم ترین مباحث مطرح شده در برنامه های توسعه بعد از انقلاب اسلامی به شمار میرود.

 

در همین راستا، یکی از این برنامه ها ارائه تسهیلات در جهت مقاوم سازی و ارتقای کیفی مساکن روستایی در قالب طرح بهسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی است.

نتیجه تصویری برای مسکن روستایی

اما هدف از این موضوع این است که طرح بهسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی تا چه میزان توانسته است در بهبود کیفیت زندگی روستاییان نقش داشته است یا خیر.

 

 

حال کم‌توجهی به مساکن و سکونت‌گاه‌های شهری و روستایی از دو جهت حایز اهمیت است؛ نخست از منظر بررسی‌ها، مطالعات علمی و دانشگاهی و دیگری اهتمام مسوولان و متولیان مسکن کشور. در این رابطه با توجه به وجود ۶۸ هزار سکونت‌گاه روستایی و ۳۸۵۶۳۸۲ واحد مسکونی روستایی، تجزیه و تحلیل کمی و کیفی در این دو جهت اهمیت حیاتی دارد.

 

بررسی‌های اولیه نشان‌می‌دهد که در ضایعات و تخریب مساکن روستایی که حدود ۳۶ درصد از واحدهای مسکونی کشور را در بر می‌گیرد، عوامل و پدیده‌های مهم طبیعی مانند زلزله از یک سو و نارسایی مصالح ساختمانی و کوتاه بودن دوره عمر مفید مساکن از سوی دیگر اهمیت اساسی دارند. 

 

همچنین همانطوری که بلایای طبیعی تهدید جدی برای تخریب مساکن روستایی به شمار می‌روند، مصالح نامرغوب و عدم نظارت فنی و مهندسی در ساخت و ساز مساکن روستایی به همان اندازه و شاید فراتر از آن حایز اهمیت است. 

نتیجه تصویری برای مسکن روستایی

اما باید عنوان کرد که در استان های مختلف همچون استان چهارفصل کهگیلویه وبویراحمد تخریب مساکن روستایی در مقابل بلایای طبیعی، زلزله و سیل به لحاظ گستردگی، پراکندگی و تراکم در واحد زمان مبحث مهمی است که باید برای جلوگیری آن فکری اساسی شود.

 

در برخی از روستاهای شهرستان چرام از به نوعی قلب کهگیلویه وبویراحمد نیز است،بر اثر بارش ها و سیلاب های اخیر تخریب هایی صورت گرفته است.

 

در همین رابطه،فرماندار چرام هم بر مقاوم سازی مسکن روستایی تاکید کرد و گفت:دهیاران و شورا‌های اسلامی روستا‌ها نسبت به ترغیب روستاییان برای مقاوم سازی واحد‌های مسکونی اقدام کنند تا از بروز خسارت به واحد‌های فرسوده در زمان بارش‌های شدید جلوگیری شود.
 
 
وی گفت:روستا‌هایی که کارزیرسازی، جدول وطرح هادی آن‌ها اجرا و معارضی نداشته، بررسی و کار بهسازی وآسفالت آن‌ها تا پایان خرداد ماه جاری اجرامی شود.
 
 
همچنین  مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان در بازدید از روستا‌های بخش سرفاریاب شهرستان چرام گفت: نوسازی و مقاوم سازی واحد‌های مسکونی تخریب شده وخسارت دیده ضروری است و محدودیتی برای پرداخت تسهیلات بلاعوض مقاوم سازی نداریم و روستاییان برای دریافت این تسهیلات هرچه سریعتر اقدام کنند.
نتیجه تصویری برای مسکن روستایی
 
بطور کلی اگر سیاست‌گذاری و تدوین برنامه جامع براساس اصول علمی و استانداردهای ساخت مساکن روستایی و راهکارهای اجرایی آن به مرحله عمل در آید، به میزان قابل توجهی در دراز مدت میزان هزینه‌های تخریب و ضایعات ناشی از بلایای طبیعی کاهش می‌یابد.
 
 
انتهای پیام/



[ad_2]

لینک منبع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تریبون زاگرس قطب نما زاگرسیون زاگرسیون اعلام وصول پایگاه خبری