ردپای گدايان جدید در خیابانهای بام نفت ایران/خیابان هایی که بهشت گمشده متکدیان می شود!+تصاویر
چهره گچساران مکدر از متکدیان: جولان متکدیان در خیابان های گچساران یکی از عوامل زشت شدن سیمای شهر و رنجش شهروندان است که برای پایان دادن به چرخه معیوب جمع آوری این افراد و بازگشت مجددشان به جامعه، به موضوعی بیش از تشکیل جلسات بی ثمر و مصوبه های کنونی نیاز است. به گزارش پایگاه خبری
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،این روز ها با گسترش شهرنشینی و توسعه شهری تعداد متکدیان دیار بام نفت ایران هم به شدت افزایش یافته و شیوه تکدی گری در این شهر هم شکل دیگری به خود گرفته است،شواهد حکایت از این امر دارد که تعداد گدایان این شهر روز بروز بیشتر و گرایش به این حرفه نیز رو به افزایش است.
هر چند می توان گفت که دستگاه های اجرایی و نهادهای حمایتی هیچ گونه آماری از تعداد گدایان این شهرستان ندارند، اما با نگاه اجمالی به این مسئله، تعداد زیادی از گدایان در نقاط پر تردد شهر گچساران به چشم می خورد.
اگر چه متکدیانی با سنین مختلف از کودک و نوجوان گرفته تا پیرو جوان و زن و مرد در خیابان های اصلی این شهر جولان می دهند و بعضا هم مزاحمت هایی را برای عابرین بوجود وجود می آورند و با نام بردن نام ائمه اطهار (ع) و نیز با جریحه دار کردن احساسات و اعتقادات رهگذران؛ طلب پول می کنند.
هر چند کارشناسان اجتماعی معتقدندکه سالهای پیش تعداد گدایان در شهر گچساران به تعداد انگشتان دست نمی رسید اما امروز با مهاجرت متکدیان مهاجر به نوعی چهره ظاهری این شهر زشت و موجب ناهنجاری های اجتماعی در زیرپوست این شهر شده اند.
هر چند باید به این موضوع نیز اعتراف کرد که این روزها تکدی گری در گچساران شکل جدی به خود گرفته و شهروندان هر روز شاهد افراد جدیدی هستند که به تکدی گری دراین شهر می پردازند.
با این تفاسیر اوایل خردادماه امسال بود که گزارشی از وضعیت تاسف بار اسکان متکدیان غیربومی در این پایگاه خبری تحلیلی منتشر می شود که در نتیجه باهمکاری بهزیستی گچساران و نیز اورژانس اجتماعی مواردرسیدگی و متکدیان نیز درسطح شهرجمع آوری شدند.
در این میان دو ماه بعد عبدالرحیم رحیمی ،فرماندار سابق گچساران ازساماندهی متکدیان توسط بهزیستی وشهرداری خبر می دهد و نقل می کند که در روزهای اخیر(مردادماه) ۱۹متکدی از سطح شهر گچساران جمعآوری شدند که ۶ نفر از آنها کودکان زیر ۱۸ سال ، ۱۱ زن و ۲ مرد بودندو متکدیان به دو گروه زیر ۱۵ سال و بالای ۱۵ سال تقسیم میشوند و افراد زیر ۱۵ سال توسط بهزیستی و افراد بالای ۱۵ سال توسط شهرداری ساماندهی خواهند شد.
رحیمی با اشاره به غربالگری متکدیان جمع آوری شده نیز افزوده بود که متکدیانی که از سطح شهر جمعآوری میشوند، مورد غربالگری قرار گرفته و اگر نیاز درمانی داشته باشند، برای حل مشکلات آنها اقدام خواهد شد و متکدیان نیازمند از طریق کمیته امداد امام (ره) و بهزیستی مورد حمایت قرار میگیرندو متکدیانی که بهدلیل مشکلات شدید مالی مجبور به تکدیگری باشند، مورد حمایت کمیته امداد قرار گرفته و به آنها خدماتی ارائه میشود.
اما این درحالی است که پس ازسنگفرش خیابان شهید بلادیان ودرختکاری محوطه پیاده محور در روزهای اخیر،چهره های جدیدی ازمتکدیان غیربومی دراین شهر به چشم می خوردکه نوع پوشش این افرادبیشترشرقی است وباکلمات فارسی دست وپاشکسته ای طلب مساعدت می کنند.
عمدتا باید گفت که این افرادبا همراهی یک زن میانسال ونیز جمعی از دختران زیرپانزده سال برای عابرین وکسبه مزاحمت ایجادمی کنند،دراین بین اگرتکدی گری درگچساران یک شغل محسوب می شودباسابقه ترین متکدی کودک ده ساله ای است که ازسال های نخستین شیرخوارگی اش تاکنون وبا همراهی مادرش در کنار زیرگذرگچساران چهره ای شناخته شده دراین شهربه شمار می روند.
حال مسبب این آسایش خاطر چنین مادرانی که به راحتی فرزندان خود را واداربه نوعی جبراجتماعی وسرخوردگی می کنند،چیست؟آیاریشه یابی علل این ناهنجاری اجتماعی فقراست یانوعی راحت طلبی و عادت باعث یک امتیازجهت سماجت در ماندن وتکدی گری چنین افرادی است!؟.
کمی آنسوتر از خیایان های شلوغ شهر نیز زنی باشیشه شیرو یک پسربچه ده ساله مقابل بیمارستان شهیدرجایی گچساران درحال تکدی گری است ،مادری که باقسم دادن و التماس تقاضای پول از رهگذران را دارد و وقتی با امتناع برخی ها مواجه می شود مجددا به عابران دیگری درخواستش رابا سماجت تمام تکرارمی کند.
در این هنگام بادوربین عکاسی تصویری ازسماجتش را ثبت می کنم ، زن متکدی در واکنش نیز چهره اش را می پوشاند و با فریادی زیرچادردو پسربچه نوجوانش راصدا می کند و با یک کودک خردسال شیشه شیربه دست محوطه راترک کرد.
البته این نوع وجود و حضورمتکدیان درورودی بیمارستان قدیمی شهر به همین جاختم نمی شود و چند روز پیش وقتی برای عیادت از بیماری به بیمارستان رفته بودم مشاهده کردم که مادری!؟ باکودک خردسالش روی موزائیک محوطه بیمارستان درخواب بودند و جعبه ای برای دریافت پول درکنارشان.
وقت عیادت از بیماران پایان یافت زن متکدی کودکش را رهاکرده وخود در جای دیگری مشغول تکدی می شود؟باید گفت این به نوعی یک زنگ خطر درجامعه است ،یک نوع کودک آزاری محض به دست کسانی که نمی دانیم والدین اصلی این کودکان هستندیانه؟!؛هرچندبایدمسئولین این موارد حساس رابیشترموردتوجه قراردهندتا عواطف و احساسات عابران وشهروندان درکمک به این افرادجریحه دارنشود.
این درحالی است که سید مهران کشاورز،رئیس بهزیستی گچساران دراین خصوص می گوید: از جمله عواملی که در شهرستان گچساران باعث به وجود آمدن پدیده تکدیگری شده میتوان به موارد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، اعتقادی، مهاجرت، ناتوانی جسمانی، بیکاری و نداشتن شغل و مهارت و اعتیاد را نام برد.
وی درادامه می افزاید: از جمله عوامل اساسی که باعث عدم موفقیت در ریشهکن کردن این پدیده میشود میتوان تعداد زیاد نهادهای درگیر و دیگری موازی بودن بعضی از وظایف دانست که همین امر باعث شده که هیچ نهادی این وظیفه را بر عهده نگیرد.
کشاورز درادامه تاکیدمی کند:برای مبارزه با تکدیگری ابتدا باید در جامعه فرهنگسازی شود که مردم نسبت به کمک کردن به آنها بیمیل شوند ، باید دلایل گرایش این افراد به تکدیگری بررسی و برای رفع این مشکلات برنامهریزی صورت گیرد تا به فراخور آن اقدامات لازم انجام شود.
رئیس بهزیستی گچساران درادامه می گوید:به عنوان مثال کسی که بر اثر اعتیادبه تکدیگری میپردازد با معرفی او به مراکز درمانی بهزیستی زمینه بهبودی را میشود فراهم ساخت و از سوی دیگر با آموزشهای فنی و حرفهای و همچنین تسهیلات اشتغالزایی زمینه برگشت را به زندگی عادی فراهم کرد.
وی درادامه می افزاید:انتظار از نهادها و دیگر دستگاه های اجرایی این است که امکانات و اعتبارات لازم را در اختیار مجری طرح قرار دهد تا اینکه طرح بتواند با پشتوانه همه جانبه به وظایفی که برای آن مشخص شده نیز ادامه دهد.
کشاورز اظهارمی کند:در گچساران نیز مواردی وجود دارد که متأسفانه شاهد آن هستیم مادری از عواطف و اعتقادات مردم سوءاستفاده کرده و با همین حربه از کودکش بهرهبرداری کرده و به تکدیگری میپردازد.
این درحالی است که جولان متکدیان در خیابان های دیاربام نفت ایران یکی از عوامل زشت شدن سیمای شهر و رنجش شهروندان است که به نظر می رسد برای پایان دادن به چرخه معیوب جمع آوری این افراد و بازگشت مجددشان به جامعه، به موضوعی بیش از تشکیل جلسه و مصوبه های کنونی نیاز باشد!.
اگر چه قصه متکدیان تنها به پیاده روها ،مراکزپمپ بنزین وسی ان جی ها هم ختم نمیشود و برخی از آنها کوچههای محلات شهر را خانه به خانه میگردند و با کوبیدن درِخانهها مشکلاتی را برای آسایش ساکنان به وجود آورده اند و برخی هم صبح زود کاسههای تکدی خود را نیز به اطراف شهر برده و غروب به خانه های خود باز میگردندهمان متکدیانی که دست عادت شان دامن شغل بی سرمایه و کاذب گدایی را سفت چسبیده است.
هر چند که به نظر میرسد رفع مشکل متکدیان در جامعه نیازمند آسیبشناسی در ابعاد مختلف و اتخاذ راهکارهای کارشناسی و البته فرهنگ سازی مستمر در میان مردم است، اما نمیتوان در این میان همکاری بین بخشی میان دستگاه های مرتبط برای رفع این معضل را نادیده گرفت که امیدواریم مسئولین دراین خصوص وباتوجه به فصل سرما ونوع زندگی اسفبار این متکدیان دقت نظر خاصی هم داشته باشند.
نرگس احمدپور
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0